Facebook Twitter

Onderwatertochten

Aruba is wereldberoemd om haar unieke (historische) wrakken en prachtig onaangetast koraal met schitterende kleurrijke bewoners. Deze mooie onderwaterwereld van Aruba ontdekken zonder zelf nat te worden? Op Aruba is het allemaal realiseerbaar. Je kunt zelfs passagier worden van een heuse duikboot!

Glasbodemboot

Aan boord van de glasbodemboot wordt je huidje gebruind terwijl je ogen worden getrakteerd op het maritieme leven. Zo is op een droge manier kennis te maken met de boeiende onderwaterwereld van Aruba.

Semi-duikboot

De Seaworld Explorer Semi-Submarine is zoals de naam al doet vermoeden een semi-duikboot. Doordat het deel van het schip - ongeveer 1.5 meter - dat onderwater ligt is voorzien van panorama ramen is het is alsof je jezelf waant in een levensgroot aquarium. Op deze manier trekken de meest kleurrijke vissen aan je voorbij terwijl je je huidje bruint in de zon en verkoeling krijgt van de passaatwinden.

De Seaworld Explorer is ontwikkeld in Australië voor de verkenning van het ‘Groot Barrièrerif’ (Great Barrier Reef). Het Groot Barrièrerif is met een lengte van 2.600 kilometer, het grootste koraalrif ter wereld.

De semi-duikboot vertrek dagelijks om 11.30 en 13.30 uur voor de kust van Oranjestad. Kaartjes kosten voor volwassenen $43.95, en voor kinderen $21.00,. Kinderen jonger dan twee jaar mogen - onder begeleiding van hun ouders - gratis mee aan boord.

Duikboot

De Atlantis Submarine is een echte duikboot. Het sigaarvormige schip is door de scheepvaartinspectie goedgekeurd, duikt tot vijftig meter diepte en biedt plaats aan zesenveertig passagiers. Tijdens de tocht maak je kennis met het prachtige koraal van Aruba en de scheeps- en vliegtuigwrakken. Een duik met de Atlantis Submarine duurt ongeveer 1 uur en 50 minuten.

Om bij de duikboot te komen moet eerst een tochtje gemaakt worden met soort veerbootje, de SubSeeker. De duikboot vertrek dagelijks om 11.00 uur voor de kust van Oranjestad. Kinderen moeten minimaal x meter lang zijn of minimaal vier jaar oud, om een tochtje te maken met de duikboot. Kaartjes kosten voor volwassenen $99.00, en voor kinderen $49.00,.

Onderwaterwandeling

Sea Trek Underwater Helmet Walk is de ultieme mogelijkheid om je één te voelen met de onderwaterwereld van Aruba. Nadat je eerst uitgebreide instructies hebt gekregen krijg je een speciale helm op en daal je onder begeleiding via een ladder af naar de zeebodem. Op de zeebodem kun je vervolgens een wandeling maken terwijl de helm via een speciaal ponton met een slang van zuurstof wordt voorzien.

De onderwaterwandeling vindt plaats op een speciaal honderdveertien meter lang parcours op ongeveer een diepte van zes meter. Er is zelfs een speciaal onderwatercafé gebouwd waar je zo uit het handje de vissen kunt voeren. Voor Sea Trek hoef je geen duikervaring te hebben en is al mogelijk van een leeftijd van acht jaar.

Snuba

Snuba is de combinatie tussen snorkelen (snorkeling) en duiken (scuba). Het gepatenteerde woord Snuba is ook op die manier opgebouwd: Sn-orkeling + Sc-uba. Snuba overbrugt het gat tussen snorkelen en duiken.

De Snubaduiker staat met een zes meter lange luchtslang in verbinding met een duikfles die aan het wateroppervlakte meedrijft. Je hebt geen duikervaring nodig voor Snuba. Het is wel een watersport waarbij de natuurelementen ideaal moeten zijn, dus stabiel weer en rustig water. 

SASY

SASY staat voor Supplied Air Snorkeling for Youth. SASY is een veilige manier van snorkelen voor kinderen vanaf een leeftijd vijf jaar. Bij SASY blijven de kinderen aan het wateroppervlakte maar hebben geen hinder van ‘lekkende snorkels’ ze worden namelijk constant voorzien van zuurstof via een klein luchtflesje dat ze op hun rug meedragen.

SASA

SASA staat voor Supplied Air Snorkeling for Adults. SASA is een veilige manier van snorkelen voor volwassenen die van de wonderschone Arubaanse onderwaterwereld willen genieten maar zich niet helemaal op hun gemak voelen met alleen maar een snorkeltje. Bij SASA blijven de snorkelaars aan het wateroppervlakte met een constante zuurstoftoevoer vanuit een op de rug meegedragen zuurstoffles.