Facebook Twitter
De beste aanbieders van vakanties naar Bonaire ArkeKras

Last Minutes Aruba

Aanbiedingen en Lastminutes naar Aruba
Dagelijks vind je op deze website de beste aanbiedingen en last-minutes tegen scherpe prijzen. Direct naar het overzicht!

Eilandhoppen

Toeristen die op vakantie gaan naar Aruba hebben uiteraard een heerlijke tijd op het zonovergoten eiland. In vergelijking tot veel andere Caribische bestemmingen is het er heel veilig en kun je dus zonder problemen dag en nacht over straat. Uiteraard is One Happy Island beroemd om diens wonderschone stranden, rinkelende casino’s en luxe hotels & resorts.

Aruba, Bonaire en Curaçao vormen de zogenaamde ABC-eilanden. Ondanks het feit dat ze relatief dicht bij elkaar liggen, zijn het toch drie totaal verschillende eilanden met een andere sfeer en karakter. Het is derhalve een heel interessante activiteit om tijdens het verblijf op Aruba de twee andere buureilanden een dagje te bezoeken.

Op dit moment zijn er nog geen veerdiensten tussen de zustereilanden onderling, maar dat gaat in de toekomst waarschijnlijk wel veranderen. Uiteraard is er wel dagelijks vliegverkeer tussen de eilanden. Hierbij wordt gevlogen met kleine vliegtuigen. De afstand tussen Aruba en Curaçao bedraagt 78 kilometer en tussen Aruba en Bonaire ligt 130 kilometer Caribische Zee. Op een heldere dag kon je op het meest oostelijke puntje van Aruba, de kust van Curaçao zien liggen. Een fenomenale ervaring!

Cruise ArubaWaardering: 8.3
Boek direct bij: Kras

Meer info & boekenTIP
10-16 dagen Eilandhoppen tijdens een cruise

Een ideale manier om meerdere eilanden binnen één vakantie te ontdekken is via een cruise. Heerlijk varen op zee met de zon op je bol, je haren in de wind, wat een heerlijk gevoel van vrijheid! Bij deze cruise vlieg je eerst met de Dreamliner van TUIfly naar Curaçao waar je ook aan boord gaat. Vervolgens vaar je naar Bonaire, Aruba, Panama en Colombia. De reis eindigt ook weer op Curaçao. Deze reis is all inclusive, dat betekent dus heerlijk onbezorgd genieten! Meer info

Verschillende sferen

Op Aruba hangt een echte Amerikaanse sfeer. Niet voor niets vliegen én varen jaarlijks miljoenen Noord-Amerikanen naar het bounty-eiland toe. Dat is goed te merken op Aruba: het service-gehalte is er torenhoog! Met tientallen Amerikaanse en Canadese steden worden luchtbruggen met Aruba onderhouden. Daarnaast is het Caribische eiland een topbestemming voor cruiseliefhebbers vanuit dit werelddeel. Curaçao en Bonaire daarentegen zijn veel ‘Nederlandser’.

Curaçao is evenals Aruba in het bezit van wonderbaarlijk mooie stranden, maar heeft daarnaast heel veel te bieden. Na Cuba is het middelste Benedenwindse Eiland namelijk dé culturele schatkamer van de hele Caribische archipel met ontelbaar veel eeuwenoude forten, plantagehuizen, kerken en andere historische gebouwen. Curaçao is derhalve een echt mekka voor cultuur- en geschiedenisliefhebbers.

Hoe anders is de sfeer op Bonaire. Op dit Nederlandse duikeiland is de natuur de baas: zowel onder als boven water. Sportduikers uit de hele wereld vliegen jaarlijks naar Flamingo Airport toe, om uiteindelijk in de koraalriffen van Divers Paradise oog in oog te komen staan met hengelaarsvisjes, zeepaardjes en andere wonderbaarlijke zeebewoners. Het koraalrif van Bonaire is nog puntgaaf en wordt bijzonder goed beschermd en beheerd. Als je dus een paar dagen op Bonaire bent, is het aanbevelenswaardig om middels een snorkelsetje kennis te maken met diens fasinerende onderwaterwereld.