Facebook Twitter

Jeepsafari's

Jeep Wranglers zijn de ultieme terreinwagens. Daar is vriend en vijand het wel over eens. De Jeep werd ooit ontworpen als militair voertuig, maar werd al heel erg snel populair onder de bevolking. Ditzelfde overkwam de Hummer. De Hummer maakte furore tijdens de oorlog in Irak. In de loop van de tijd zijn er honderdduizenden exemplaren van verkocht. Helaas is het merk uiteindelijk over de kop gegaan. De Jeep hééft ook alles: hij ziet er heel stoer uit en heeft enorme capaciteiten in het veld. Vandaag de dag is de Land Rover de enige serieuze concurrent van de Jeep. Ook op Aruba scheuren heel veel Jeep Wranglers of Land Rovers rond. Het woeste landschap van One Happy Island leent zich er heel goed voor.

Hotspots van Aruba

Als je voornemens bent om met een terreinwagen Aruba te gaan verkennen, zijn er twee opties: of je huurt een terreinwagen en trekt er zelf op uit, of je sluit je aan bij een georganiseerde tour. De laatste optie heeft uiteraard heel veel voordelen. De gidsen kennen het Caribische eiland op hun duimpje en brengen je direct naar de hotspots. Vaak zorgen zij voor snorkelsetjes waardoor je op de meest fantastische plekken, het azuurblauwe water van de Caribische Zee kunt betreden. De Natural Pool (Conchi) is één van de hotspots van Aruba die vaak in de route wordt opgenomen. Conchi is Papiamento en betekent ‘kommetje’. De Natural Pool bevindt in het noorden van het Arikok Nationaal Park. Hier aan de ruige oostkust van het ABC-eiland heeft zich in de loop van de tijd een kunstmatig zwembadje gevormd. De Natural Pool is maar op drie manieren te bereiken: te voet, te paard en met een terreinauto.

Sjeepsafari Aruba

Quad

Naast Jeep Wranglers en Land Rovers zijn er nog meer uitermate geschikte voertuigen om door het ruige landschap van Aruba te rijden. Deze voertuigen worden all-terrain vehicle’s (ATV’s) oftewel quads genoemd. Het rijden met een quad is echter niet zonder gevaar. Het is daarom van groot belang om je aan te sluiten bij een quadtour als je op deze manier het Caribische eiland wilt gaan verkennen. Voor diegene die zelf niet durft te sturen, zijn er ook tweepersoons quads beschikbaar op Aruba.

Dune Buggy

Eenieder die niet middels een Jeep Wrangler, Land Rover of Dune Buggy door het landschap van Aruba willen tuffen, bestaat er nog de mogelijkheid om aan boord te stappen van een zogenaamde Dune Buggy. De Dune Buggy heeft een futuristisch uiterlijk. Doordat je in het ‘maanvoertuigje’ zo laag bij de grond zit, onderga je de ultieme rijervaring.

Monster Truck

De echte avonturiers en adrenaline-jagers nemen echter plaats in een Monster Truck en beleven een Monster Truck safari. Een Monster Truck heeft hele grote wielen/banden. Deze kunnen een doorsnede hebben van meer dan 1 meter. Het hoeft nauwelijks betoog dat alleen ervaren chauffeurs achter het stuur van een Monster Truck mogen plaatsnemen. Overigens kan het contrast met het rijden in een Dune Buggy niet groter zijn. Zit je bij een Dune Buggy laag bij de grond, bij een Monster Truck zit je heel hoog boven de grond en kun je van een fantastisch uitzicht genieten!