Facebook Twitter

Jetskiën

Aruba leent zich uitermate goed voor een heel scala aan watersporten. Dat heeft natuurlijk een duidelijke reden: het oceaanwater is kraakhelder én van een zeer aangename temperatuur. Er zijn geen watersporten te bedenken die niet te beoefenen zijn op One Happy Island. Eén van de meest spectaculairste watersporten is uiteraard jetskiën: met een mega-snelheid door het water snijden en onderwijl de meest wonderbaarlijke capriolen uithalen!

Jetskiën Aruba

Jetski versus waterscooter

Men heeft de neiging om de begrippen jetski en waterscooter door elkaar heen te gebruiken, maar er zijn wel degelijk verschillen tussen deze twee watervaartuigen. Een jetski biedt ruimte aan één persoon, deze persoon bestuurt in de meeste gevallen staant de jetski. Een waterscooter daarentegen kan meer mensen meenemen: twee of drie. Bovendien neemt de bestuurder van een waterscooter een zittende houding aan. De zogenaamde waterjetmotor is verantwoordelijk voor de aandrijving van de jetski. Op de naam jetski rust overigens een patent. Kawasaki Heavy Industries is het enige bedrijf in de wereld dat de naam jetski mag voeren. Andere spelers in de markt voor dit type watervoertuigen hebben andere namen moeten verzinnen. Bombardier gebruikt de naam sea-doo en Yamaha waverunner en siperjet.

Als je gaat jetskiën op Aruba ben je nooit alleen op het water. Uiteraard zijn er andere jetskiers en andere watersporters, maar er zijn ook dieren. Vanzelfsprekend is de blauwe lucht van het Benedenwindse Eiland gevuld met prachtige vogelsoorten. Eén van de meest fascinerende vogelsoorten van Aruba is de bruine pelikaan. Terwijl je aan het jetskiën bent duiken links en recht van je bruinee pelikanen het water in, opzoek naar vis. Erg spectaculair om waar te nemen!

Dolfijnen spotten tijdens het jetskiën

Daarnaast wemelt het van de waterdieren in de Arubaanse wateren. Met een beetje geluk zwemmen er dolfijnen mee in de slipstream van je jetski-activiteiten. Dolfijnen zijn nieuwsgierig en willen derhalve duelleren met de golven die door vaartuigen, incluis je jetski, worden veroorzaakt. Uiteraard is er ook een kans dat je zeeschildpadden aan het oppervlakte van de Caribische Zee zult spotten. Het zijn zeereptielen die zo nu en dan naar adem moeten happen, hetgeen een buitenkansje is voor ons mensen om ze waar te nemen!

Aruba kent tal van watersportondernemingen waar je een jetski kunt huren, jetski-les kunt krijgen of waar je kunt deelnemen aan verschillende jetski-tours. Uiteraard zijn er op het ABC-eiland ook waterscooters te huur en kun je er met heel het gezin erop uit. Erg leuk om te doen!

Jetskiën Aruba