Facebook Twitter

Kajakken

Eén van de leukste watersporten die je gedurende je vakantie op Aruba kunt bedrijven, is kajakken. Als je op One Happy Island gaat kajakken, heb je twee opties: of je stuurt je kajak de Caribische Zee op, of je gaat kajakken op één van de binnenwateren die het Caribische eiland rijk is.

Kajakken op de Caribische Zee

Aruba wordt aan alle kanten omspoeld door de Caribische Zee. Nu is er wel een verschil aan welke kant je van het Benedenwindse Eiland bent. Aan de oostkant is de oceaan wild en ruw. Hier worden de golven metershoog opgejaagd door de wind, vervolgens spatten deze golven uiteen op de grillige kustlijn. Het is niet verstandig om aan deze kant van Aruba te water te gaan. De westkant is een heel ander verhaal. Hier is de zee veel minder ruw en zijn de golven minder hoog. Dit is ook de kant waar zich de mooie stranden bevinden en de mensen in alle rust en veilig van het strandleven en de zee kunnen genieten. Aan de westkant kun je dus ook gaan kajakken.

Kajakken op Aruba

Kajakken in de binnenwateren

Naast het zeekajakken, kun je ook het Spaans Lagoen binnenvaren. Het Spaans Lagoen is de enige binnenbaai van Aruba en kent een unieke mangrovevegetatie die prachtig is te bewonderen en te ervaren vanaf een kajak. Het verschil met het kajakken op de volle oceaan is dat water van het Spaans Lagoen veel minder wild is. Het kajakken is dus hier voor iedereen toegankelijk.

Kajaktour

Als je voornemens bent om te gaan kajakken op Aruba, zijn er twee mogelijkheden. Of je huurt een kajak en gaat er zelf op uit, of je wordt een deelnemer van een georganiseerde kajaktocht. Als je voor de eerste optie kiest, heb je alle vrijheid en tijd. Bij het leeuwendeel van de Arubaanse watersportcentra kun je kajaks huren waarbij je kunt kiezen tussen het sit-in type en het sit-on-top type. Ben je een ervaren kajakker, dan kies je voor sit-in type. Ben je daarentegen een onervaren kajakker, dan kies je sit-on-top type. Daarnaast kun je nog kiezen uit een eenpersoons kajak of een tweepersoons kajak.