Facebook Twitter

Landzeilen

Liefhebbers van het landzeilen vallen op Aruba met hun neus in de boter. Op het Caribische eiland kun je namelijk ook deze sport prima bedrijven. Het landzeilen heeft sinds 1999 mondiaal een enorme vlucht genomen. In dat jaar introduceerde de Australiër Paul Beckett een nieuwe revolutionaire landzeiler: de Blokart.

Tot die tijd was het landzeilen maar voor weinig mensen weggelegd maar met de Blokart werd een brede doelgroep aangeboord. Het is een eenvoudig te besturen landzeiler met louter voordelen. Inmiddels zijn er duizenden Blokarts over de toonbank gegaan.

De Blokarts zijn handgestuurd, zeer wendbaar, te vervoeren met een kleine auto, binnen tien minuten op te bouwen, eenvoudig te besturen en geschikt voor een grote doelgroep (vanaf acht jaar). Dit zijn dan ook de redenen waarom deze machines gretig worden ingezet op Aruba.

Op Aruba kun je perfect landzeilen. De immer aanwezige passaatwinden zorgen ervoor dat gebrek aan wind nimmer de spelbreker zal zijn. Uitgerust met een zeiloppervlak van vijf vierkante meter kunnen de landzeilers snelheden bereiken van bijna 60 kilometer per uur.

De organisaties die het landzeilen mogelijk maken geven een korte introductie over de bediening van de ‘landzeiler’ en voorzien in een helm en andere veiligheidsspullen en dan kan de ‘adrenaline rush’ beginnen.

Er zijn verschillende plaatsen die ideaal zijn voor deze sterk opkomende sport. Op Aruba is het helaas niet mogelijk om op het strand te zeilen (strandzeilen).