Facebook Twitter

Parasailing

Als je op het strand van Aruba naar de Caribische Zee staart, zul je zien dat er op het water volop activiteiten plaatsvinden. Arubanen en toeristen zijn aan het zwemmen, snorkelen, zeilen, surfen, et cetera. Eén van de spannendste dingen die je ondernemen boven de Caribische Zee, is parasailing. Als je gaat parasailen, ben je eigenlijk via een lijn aan het parachutespringen. Op de eerste plaats word je vastgegespt in een stevig harnas, daarna word je de lucht ingestoken door een boot waarmee je met de lijn verbonden bent.

Parasailing Aruba

Adrenaline-opwekkend

Het behoeft nauwelijks betoog dat parasailing een enorme kick geeft. Middels parasailing kunnen hoogtes bereikt worden van meer dan 200 meter. Als je eenmaal op maximale hoogte bent, zweef je vredig door het luchtruim heen. De start van het parasailingsavontuur begint op het speciaal geprepareerde achterdek van de powerboat. Dit is ook de plek waar uiteindelijk geland wordt. De speedboten waarmee gevaren wordt, moeten uiteraard over voldoende vermogen beschikken.

Vliegen tussen de vogels

Hoog in de lucht ben je niet alleen. Je vliegt boven, onder en tussen vogels. Zo is de kans aanwezig dat je tussen een formatie pelikanen komt je vliegen. Pelikanen zijn robuuste zeevogels die in squadrons over de oceaan fladderen, constant turend naar naar mogelijke prooivissen is het water. Du moment ze een visje spotten, laten ze zich als bakstenen uit de lucht vallen om vervolgens middels een snoekduik het visje uit het kristalheldere water te pikken. Pelikanen zijn zeer bedreven visjagers. Vrijwel iedere poging levert een prooi op.


Dolfijnen en zeeschildpadden spotten

Vanaf grote hoogte is het ook heel gemakkelijk om dolfijnen en zeeschildpadden te spotten die leven in de Caribische Zee die One Happy Island omspoelt. Dat zijn namelijk twee diersoorten die zich zo nu en dan aan het wateroppervlakte moeten melden om hun longen weer met zuurstof te vullen. Op die momenten worden ze zichtbaar voor parasailers. Dolfijnen hebben de neiging om te willen duelleren met de boeggolven die ontstaan als een boot door het water vaart. Dus als je dolfijnen vanuit de lucht wilt spotten, kun je jezelf het beste focussen op de bootjes en scheepjes die door het water varen.