Facebook Twitter

Waterskiën

Aruba staat synoniem voor zon, zee en strand. Het Caribische eiland is zonovergoten waar iedereen op het strand heerlijk vitamine D kan tanken en zijn witte huid kan bruinen. En dan is daar nog de Caribische Zee. Een oceaan die kraakhelder is, een zeer aangename temperatuur heeft en bovendien beschikt over betoverende kleuren. Wie wordt er nou niet zielsgelukkig van turquoise blauw!

Als je op het strand van One Happy Island loopt en je ziet de zee, heb je de neiging om het warme water in te duiken. Aruba leent zich derhalve uitermate goed voor watersporten. Eén van de leukste watersporten die je op het eiland kunt uitoefenen is waterskiën.

Iedereen die gaat waterskiën moet uiteraard zorgen dat hij voortgetrokken wordt. Die voortstuwing kan in principe middels twee methodes verlopen. De meeste waterskiërs laten zich voorttrekken door een snelle boot oftewel speedboot. Een kabel-skibaan sorteert hetzelfde effect. Eenieder die op het ABC-eiland de ambitie heeft om te gaan waterskiën, zal dit moeten doen achter een speedboot. Kabel-skibanen zijn er helaas niet te vinden.

Op Aruba zijn er heel veel watersportbedrijven waar je kunt waterskiën. Daarnaast zijn er op het eiland ook enkele hotels & resorts die waterskiën hun gasten aanbieden. Het luxe Hilton Aruba Carribean Resort & Casino is een voorbeeld van een accommodatie die waterskiën faciliteert.

Het moeilijkste onderdeel van waterskiën is het starten. Bij het starten wordt er een groot beroep gedaan op het evenwichtsorgaan. Iedereen die gaat waterskiën heeft de keuze uit drie manieren om te starten: diepwaterstart, zitstart en de springstart. Zoals de naam al doet vermoeden start de waterskiër tijdens de diepwaterstart in het water waarbij hij de punten van zijn waterski’s boven het water drukt. De waterskiër houdt daarnaast het voorttektouw in het midden. Du moment de boot gas geeft, ontstaat er spanning op het touw en kan de waterskiër aan het werk.

Wie wat meer comfort en stabiliteit wilt hebben gedurende de start, kiest voor de zitstart. Bij deze manier van starten gaat de waterskiër in alle rust op de rand van een steiger zitten. Nu is het zaak dat de waterskiër het stokje van het voorttektouw dicht tegen zijn lichaam houdt. De waterskiër kan gaan waterskiën op het moment dat de speedboot gaat varen. Naast de diepwaterstart en de zitstart is er dan nog de springstart. Deze manier van starten is echter weggelegd voor ervaren waterskiërs!