Facebook Twitter

Zeilen en varen

Het is natuurlijk zeer verleidelijk om op het zonnige Aruba met een boot de oceaan op te gaan en het eiland vanaf de waterkant eens te beschouwen. Door de altijd aanwezige passaatwinden kunnen de zeilschepen iedere dag uitvaren om te gaan zeilen. Tel daar nog eens het blauwe glasheldere warme zeewater bij op en de verleiding wordt onweerstaanbaar.

De genoemde stevige noordoost-passaatwind of oost-passaatwind tezamen met de sterke stromingen in de ruwe zee maken het zeilen in de Arubaanse regio niet gemakkelijk. Zolang je in de dekking van Aruba blijft zijn deze elementen goed te pareren, echter ga je buiten de dekking van Aruba zeilen dan zijn het geduchte tegenstanders en worden er hogere eisen gesteld aan de ervaring van de bemanning en het gebruikte materiaal.

De westkust van Aruba ter hoogte van de hotelzone leent zich prima voor een rustige zeiltocht. Ga je voor het grote avontuur dan kun je opstomen naar de kust van Venezuela (Punto Fijo), Les Avas (klein Venezolaans eilandje), Curaçao of Bonaire. Maar zoals eerder gememoreerd zijn dit geen ondernemingen voor beginnende zeilers met kleine zeilboten.

Zeilen op Aruba

Naast het zeilen zijn er nog heel veel andere manieren om op het water een mooie tijd te hebben. Zo kun je ook deelnemen aan lunch,- brunch,- diner,- snorkel,- duik,- sunset,- moonlight- of partycruises!

Er zijn verschillende soorten vaartuigen waar de cruises mee worden aangeboden. Dat kunnen oude klassieke boten of zeilschepen zijn maar ook ultramoderne klantgemaakte catamarans met alle mogelijke luxe en comfort aan boord.

Sommige catamarans kunnen meer dan honderd passagiers meenemen en aan dek ontbreekt het niet aan luxe. Deze boten kunnen hoge snelheden bereiken met behoud van comfort. De catamarans meren vaak af bij mooie snorkelspots om de passagiers de mogelijkheid te bieden om de boeiende onderwaterwereld van Aruba te ontdekken.

De verschillende jachthavens van Aruba zijn rijkelijk gevuld met zeilboten, catamarans en luxe (zeil)jachten. Daarnaast is er nog een cruisehaven in Oranjestad waar dagelijks enorme cruiseschepen aanmeren. Aruba is een zeer populaire cruisebestemming in het Caribische gebied.

Jachthavens van Aruba

  locatie
Aruba Nautical Club Oranjestad (Balashi)
Aruba Surfside Marina Oranjestad
Bucuti Yacht Club Oranjestad
Renaissance Marina Oranjestad
Varadero Jachthaven -


Zeilwedstrijden

Op Aruba worden lopende het jaar veel zeilwedstrijden gehouden. Er zijn ieder jaar twee internationaal vermaarde wedstrijden te varen; de Aruba Heineken Catamaran Regatta en de Aruba Rembrandt Regatta.

Zeilen op Aruba

Aruba Heineken Catamaran Regatta

De Aruba Heineken Catamaran Regatta is een evenement van tien dagen met wedstrijden voor catamarans.

Aruba Rembrandt Regatta

De Aruba Rembrandt Regatta is een evenement van drie dagen met wedstrijden voor zeiljachten, sunfishes, beachcats en wind- en kitesurfers.