Facebook Twitter

Overige bezienswaardigheden

Noord

Noord is een plaats in het noordwesten van Aruba en telt ongeveer 17.000 inwoners. Het middelpunt van de stad is de Santa Ana-kerk. De van oorsprong houten kerk dateert van 1766. De kerk is in de negentiende eeuw nog een paar keer herbouwd. De huidige stenen versie dateert van de periode 1914-1919 en is het bezoeken meer dan waard.

Santa Cruz

Santa Cruz is een plaats in het midden van Aruba en telt ongeveer 13.000 inwoners. De Spanjaarden plaatsten ooit het eerste katholieke kruis in het huidige Santa Cruz.

Savaneta

Savaneta is een plaats in het zuiden van Aruba. Savaneta is het oudste stadje van het Caribische Eiland. Hier kwamen de Spaanse ontdekkingsreizigers en de Hollandse kolonisten ooit als eerste aan land.

Savaneta vormt het centrum van de Arubaanse visserij en herbergt een aantal prachtig gerestaureerde monumentale panden. In het stadje is overigens ook een kazerne van de Nederlandse Koninklijke Marine aanwezig.

Aruba Aloëfabriek

In de negentiende eeuw speelde de aloëteelt een belangrijke rol in de Arubaanse economie. Aruba was daarom voor een groot deel beplant met aloëplanten. Tegenwoordig is er weer een hernieuwde belangstelling voor natuurlijke producten en is de Aruba Aloëfabriek weer nieuw leven ingeblazen.

Uit de bladeren van de aloëplanten wordt heldere gel geperst die vervolgens wordt verwerkt tot shampoos, lotions en zonnebrandmiddelen. Naast de mogelijkheid om de Aruba Aloëfabriek te bezoeken is er een klein museum en een winkel waar de nodige aan aloë gerelateerde producten te koop zijn.

De Oude Molen

Twee honderd jaar geleden werd ‘De Oude Molen’ in Groningen gemaakt. In 1960 werd de steenrode molen uit elkaar gehaald, naar Aruba verscheept en weer in elkaar gezet. Nu fungeert het Hollandse icoon als toeristische trekpleister voor voornamelijk Amerikaanse toeristen. Die vinden het prachtig!