Facebook Twitter

Struisvogelboerderij

Bij het aanschouwen van struisvogels die in Nederland worden gehouden vult het hoofd zich al snel met tegenstrijdige gedachten. Enerzijds matched het koele kille polderlandschap niet de savanne- en steppeachtige natuurlijke leefomgeving die je voor ogen hebt als je denkt aan ’s werelds grootste loopvogels. Anderzijds kun je niet aan het gedrag van de exoten aflezen dat hen groot tekort wordt gedaan, in tegendeel zelfs, ze rennen en crossen met het grootste plezier achter elkaar aan.

Op de struisvogelboerderij vlakbij de noordkust van Aruba speelt die verwondering veel minder. Toegegeven, ook hier zitten we ver weg van het Afrikaanse continent, maar de immer razende noordoost-passaatwind heeft het oorspronkelijke vulkanische gesteente in de loop van de tijd naar een Afrikaans gelijkend landschap geslepen en ook hier blijken de gigantische vogels het prima naar hun zin te hebben.

Het kan op de Arubaanse struisvogelboerderij zomaar gebeuren dat een muskietkolibrie - ’s werelds kleinste vogelsoort - een landing maakt op de afrastering die ervoor moet waken dat de struisvogels - ’s werelds grootste vogelsoort - het hazenpad kiezen. De contrasten in de dierenwereld kunnen nauwelijks groter zijn. Volwassen struisvogelmannetjes kunnen doorgroeien tot honderdvijfenvijftig kilogram terwijl de wijzer van de weegschaal bij zijn kleinere soortgenoot bij drie gram stokt, om maar eens een voorbeeld te noemen.

Struisvogels

Kortom op de Aruba Ostrich Farm kun je jezelf met gemak een poosje prima vermaken. Hilarische momenten, zoals tijdens het handmatig voeren, worden afgewisseld met zeer leerzame educatieve intermezzo’s waarbij alle ins en outs van deze Jurassic Park- achtige creaties van moeder natuur vakkundig worden toegelicht.

Na de tour zijn er verder sfeervolle faciliteiten op de struisvogelboerderij waar je je dorst kunt lessen en je honger kunt stillen om vervolgens eventueel in een stijlvol winkeltje authentieke Zimbabwaanse voorwerpen, zoals houtsnijwerken en wandtapijten, te gaan bekijken en te kopen.