Facebook Twitter

Vlindertuin

Wanneer je prachtig gekleurde vlinders elegant ziet fladderen door het luchtruim begrijp je waarom dit de meest populaire insectensoort is bij de mens. Ze bijten niet, ze steken niet ze zijn alleen maar een genot voor de zintuiglijke waarneming.

In de tropische vlindertuin van Aruba kunnen vlinderliefhebbers hun hart ophalen. Tussen prachtige exotische planten, waterpartijen met felgekleurde Japanse karpers en rustgevende muziek word je verwelkomd door honderden adembenemend mooie tropische vlinders uit alle delen van de wereld.

De levenscyclus van vlinders is wonderbaarlijk en integrerend te noemen. Uit de door volwassen vlinders gelegde eitjes kruipen de rupsen naar buiten op zoek naar de jonge en frisse blaadjes van waardplanten. Nadat de rupsen zich hebben volgevreten vindt gedurende een aantal dagen de verpopping plaats. Uiteindelijk barst de pop open en kan de pasgeboren vlinder zich gaan opmaken voor zijn eerste vlucht.

Als je alles wilt weten over vlinders kun je je het best aansluiten bij een van rondleidingen die dagelijks worden georganiseerd in de ''Butterfly Farm'' van Aruba. Bezoekers die getuige willen zijn van vlinders die zich uit het popstadium vechten en zich opmaken voor hun maiden flight kunnen deelnemen aan de excursie die vroeg in de ochtend start. Bij het krieken van de dag vinden namelijk deze gebeurtenissen plaats in de levenscyclus van vlinders.