Facebook Twitter

Vuurtorens

Om de veiligheid en de oriëntatie van de scheepvaart rondom Aruba te waarborgen staan op drie strategische plekken monumentale en moderne vuurtorens. Sommige vuurtorens zijn eeuwenoud en zeer de moeite waard om te bezichtigen.

  sinds locatie actief onderhoudsstaat
Willem III-toren 1868 west nee goed
Seroe Colorado vuurtoren 1881 zuid ja goed
California Lighthouse 1916 noord ja goed


Willem III-toren

De Willem III-toren werd in 1868 aan Fort Zoutman gebouwd en staat aan de westkant van Aruba in Oranjestad. De toren diende als uitkijkpost en vuurtoren en vormt de toegangspoort van Fort Zoutman aan de westkant.

Seroe Colorado vuurtoren

De Seroe Colorado is eenenvijftig meter hoog en staat in het zuidoosten van Aruba. De vuurtoren is niet toegankelijk voor het publiek.

California Lighthouse

Centraal op California Point in het noorden van Aruba staat de California Lighthouse. De heuvel waar de vuurtoren op gebouwd is heet Hudishibana. De drieëndertig meter hoge natuurstenen vuurtoren heeft een classicistisch ontwerp maar is helaas niet toegankelijk voor het publiek. Het voormalige vuurtorenwachterhuis dient nu - uiteraard na de nodige aanpassingen - als restaurant.

California Lighthouse Aruba

Vanaf de voet van de vuurtoren - die overigens prima met de auto bereikbaar is - heb je een magistraal uitzicht over de twee verschillende kanten van de Caribische Zee, de golfbaan Tierrra del Sol, de California Sand Dunes en zelfs Oranjestad.