Facebook Twitter
De beste aanbieders van vakanties naar Bonaire ArkeKras

Last Minutes Aruba

Aanbiedingen en Lastminutes naar Aruba
Dagelijks vind je op deze website de beste aanbiedingen en last-minutes tegen scherpe prijzen. Direct naar het overzicht!

Bubali vogelreservaat

Het Bubali vogelreservaat (Bubali-plas, Bubali Bird Sanctuary of Bubali bird pond) ligt verrassend genoeg midden in de hotelzone van Oranjestad op Aruba. Van oorsprong was het gebied een zoutpan, maar sinds 1972 is het uitgegroeid tot een van de belangrijkste rust-, broed- en foerageergebieden voor vogels van het hele Caribische gebied. One Happy Island mag trots zijn op zo’n reservaat. Voor vogelspotters en natuurliefhebbers is het een heerlijk gebied om te vertoeven.

Pelikaan

Zoetwatermeertjes

Het 50 hectare grote Bubali vogelreservaat bestaat uit twee zoetwatermeertjes (Kleine Plas en Grote Plas) die omzoomd worden door rietpartijen en mangrovevegetaties. De meren worden van water voorzien door het gezuiverde afvalwater van een nabijgelegen ontziltingsfabriek. De meren zitten boordevol met visjes, salamanders, kikkers en insecten. Mede door deze overvloed aan prooidiertjes fungeert het reservaat als een magneet voor talloze vogelsoorten. Daarnaast groeien er in het natuurgebied prachtige bloemen en planten zoals passiebloemen.

Vogelsoorten

Naast de lokale vogels leven er meer dan tachtig verschillende trekvogels in het Bubali vogelreservaat. Aalscholvers, meerkoeten, schaarbeken, bruine pelikanen, grote zilverreigers, kleine purperreigers, koereigers, meeuwen, eenden, fregatvogels, ibissen, naaktoogduiven, geoorde treurduiven, gewone grondduiven, Caribische zwaluwen, gele zangers, suikerdiefjes, maïsparkieten, tropische spotlijsters, oranje troepialen, gele troepialen, groene kolibries zijn vogelsoorten die veelvuldig in het Bubali vogelreservaat zijn waar te nemen.

Uitkijktoren

Het reservaat heeft ook een overdekte observatietoren waar de vogels vooral bij zonsopkomst en zonsondergang kunnen worden gespot. De uitkijktoren bevindt zich aan de noordzijde van het Bubali vogelreservaat. Het Bubali vogelreservaat is erg populair bij gezinnen met kinderen omdat de kans om oog in oog te komen staan met mooie gekleurde exotische vogels zeer groot is. Het is overigens aanbevelingswaardig om een verrekijker mee te nemen om het vogelspotters-feest te vervolmaken. Kinderen vinden het helemaal te gek om de uitkijktoren te beklimmen. De uitkijktoren bevindt zich op een afstand van ongeveer 150 meter lopen nadat je tegenover de rode molen het pad bent ingeslagen.

Ingang

De ingang van het Bubali vogelreservaat is te vinden recht tegenover de (enige) windmolen van Aruba (Olde Molen). Deze rode windmolen (afkomstig uit het Groningse Wedderveen) ligt naast The Mill Resort & Suites te Palm Beach. Het bijzondere aan het Bubali vogelreservaat is het feit dat het aan de rand van het hotelgebied ligt. Op het Benedenwindse Eiland wordt het des middags behoorlijk warm. Dat is het moment dat de vogels minder actief zijn. Des ochtends tussen 07.00 en 09.00 uur zijn de vogels het meest actief. Dat is dan ook het beste moment om vogels te gaan bekijken in het Bubali vogelreservaat.