Facebook Twitter
De beste aanbieders van vakanties naar Bonaire ArkeKras

Last Minutes Aruba

Aanbiedingen en Lastminutes naar Aruba
Dagelijks vind je op deze website de beste aanbiedingen en last-minutes tegen scherpe prijzen. Direct naar het overzicht!

Bubali vogelreservaat

Het Bubali vogelreservaat (Bubali Bird Sanctuary) ligt verassend genoeg midden in de hotelzone van Oranjestad. Van oorsprong was het gebied een zoutpan maar nu is het uitgegroeid tot een van de belangrijkste broed- en foerageergebieden van het Caribische gebied.

Het vijftig hectare grote reservaat bestaat uit twee zoetwater meertjes die omzoomd zijn met rietpartijen en mangrovevegetaties. De meren worden van water voorzien door het gezuiverde afvalwater van de ontziltingsfabriek. De meren zitten boordevol met visjes, kikkers en insecten. Mede door deze overvloed aan prooidieren fungeert het reservaat als een magneet voor talloze vogelsoorten.

Pelikaan

Naast de lokale vogels leven er meer dan tachtig verschillende trekvogels. Aalscholvers, meerkoeten, schaarbeken, bruine pelikanen, grote zilverreigers, kleine purperreigers, koereigers, diverse soorten meeuwen, diverse soorten eenden, fregatvogels en ibissen zijn vogelsoorten die daar veelvuldig waar te nemen zijn.

Het reservaat heeft een observatietoren waar de vogels vooral bij zonsopkomst en zonsondergang kunnen worden gespot. Overdag loopt de temperatuur uiteraard op en worden de gevleugelde vrienden logischerwijs wat minder actief en zijn derhalve minder goed waar te nemen.

Het gebied is erg populair bij gezinnen met kinderen omdat de kans om oog in oog te komen staan met mooie gekleurde exotische vogels zeer groot is. Het is overigens aanbevelingswaardig om een verrekijker mee te nemen om het vogelspotters-feest te vervolmaken.