Facebook Twitter
De beste aanbieders van vakanties naar Bonaire ArkeKras

Last Minutes Aruba

Aanbiedingen en Lastminutes naar Aruba
Dagelijks vind je op deze website de beste aanbiedingen en last-minutes tegen scherpe prijzen. Direct naar het overzicht!

California Point

Het meest noordelijke puntje van Aruba draagt de naam California Point. Op deze plaats van het Benedenwindse Eiland komen veel verschillende natuurelementen spectaculair tezamen. California Point is ook dé toplocatie op het ABC-eiland om een zonsondergang mee te maken. Iedere avond verzamelen zich talloze Arubanen en toeristen zich bij California Point om aanwezig te kunnen zijn bij dit spektakel.

Rotsen California Point

Waterfonteinen

Aan de noord- en oostkant van California Point jagen de passaatwinden de golven metershoog op. Deze golven spatten vervolgens met veel geweld uiteen op de rotsige kust waarbij het oceaanwater doorlopend onder hoge druk tussen de gaten en kieren van het kalksteengesteente wordt geperst waardoor enorme waterfonteinen ontstaan. Aan deze kant zijn ook huizenhoge rotsformaties te zien die zich na duizenden jaren van blootstelling aan zout zeewater en onaflatende harde passaatwinden hebben gemoduleerd in prachtige natuurlijke kunstobjecten.

Bruine pelikanen en groene leguanen

Aan de westkant van California Point rollen de golven gecontroleerd over het witte strand en heerst een serene stilte. Deze kant van California Point is ook het jachtterrein van bruine pelikanen. Deze stoïcijnse op bommenwerpers gelijkende zeevogels draaien geduldig hun rondjes boven het blauwe oceaanwater vooraleer ze met één snoekduik en één lepelbeweging een einde maken aan het leven van een overrompeld rifvisje. Naast het feit dat de bruine pelikanen hun buikjes vol eten bij California Point is het ook een belangrijk broedgebied waar zij hun nesten bouwen.

Met een beetje geluk spot je ook een andere diersoort bij California Point: de groene leguaan. Bruine pelikanen moeten zich doorgaans zorgen maken als hagedissen in hun buurt verkeren. Zij hebben het namelijk op hun eitjes gemunt. De groene leguaan is echter een vegetariër pure sang. Op zijn menu staan alleen maar plantjes! Groene leguanen moeten zich overigens wel zorgen maken over menselijke aandacht. Het vlees van de groene leguaan wordt namelijk als een delicatesse gezien. In de volksmond wordt het beest boomkip genoemd. Groene leguanen verblijven namelijk het liefst in bomen en het vlees smaakt naar kip!

California Sand Dunes

Het middenstuk van California Point wordt opgevuld met prachtige zandduinen (California Sand Dunes) en waan je jezelf in een buitenaards maanlandschap. Het is hier niet toegestaan om met auto’s of motoren er doorheen te crossen maar je kunt er wel magnifieke wandelingen maken.

California Lighthouse

Centraal op California Point staat de California Lighthouse. Deze 33 meter hoge vuurtoren is sinds een aantal jaren toegankelijk voor het publiek. Bovenin de toren heb je een magistraal uitzicht over een groot deel van One Happy Island. De vuurtoren is één van de topattracties van het eiland en trekt dagelijks horden toeristen. De California Lighthouse is gebouwd volgens een classicistisch ontwerp. Voorbeelden van deze stijl zijn terug te vinden in diens achthoekige basis, de deurpost en in de raamkozijnen.

Sand Dunes

SS California wrak

Voor de oostkust van California Point ligt één van de tien wrakken van Aruba: het SS California wrak. Rond dit bijna 100 jarige schip gaat het verhaal dat het de noodsignalen van de beroemde Titanic ontving maar niet tot actie overging. Omdat dit wrak aan de noordwest zijde van Aruba ligt is het alleen geschikt voor de gevorderde sportduikers. Alleen ervaren duikers weten met de daar heersende sterke stromingen om te gaan. De maximale diepte van het SS California wrak is 14 meter.