Facebook Twitter
De beste aanbieders van vakanties naar Bonaire ArkeKras

Last Minutes Aruba

Aanbiedingen en Lastminutes naar Aruba
Dagelijks vind je op deze website de beste aanbiedingen en last-minutes tegen scherpe prijzen. Direct naar het overzicht!

California Point

Het meest noordelijke puntje van Aruba draagt de naam California Point. Op deze plaats komen veel verschillende natuurelementen spectaculair tezamen.

Aan de noord- en oostkant jagen de passaatwinden de golven metershoog op. Deze golven spatten vervolgens met veel geweld uiteen op de rotsige kust waarbij het oceaanwater doorlopend onder hoge druk tussen de gaten en kieren van het kalksteengesteente wordt geperst waardoor enorme waterfonteinen ontstaan. Aan deze kant zijn ook huizenhoge rotsformaties te zien die zich na duizenden jaren van blootstelling aan zout zeewater en onaflatende harde passaatwinden hebben gemoduleerd in prachtige natuurlijke kunstobjecten.

Aan de westkant rollen de golven gecontroleerd over het witte strand en heerst een serene stilte. Deze kant van California Point is ook het jachtterrein van bruine pelikanen. Deze stoïcijnse op bommenwerpers gelijkende vogels draaien geduldig hun rondjes boven het blauwe oceaanwater vooraleer ze met één snoekduik en één lepelbeweging een einde maken aan het leven van een overrompeld rifvisje.

California Sand Dunes

Het middenstuk tenslotte wordt opgevuld met prachtige zandduinen (California Sand Dunes) en waan je jezelf in een buitenaards maanlandschap. Het is hier niet toegestaan om met auto’s of motoren er doorheen te crossen maar je kunt er wel magnifieke wandelingen maken.

Sand Dunes

California Lighthouse

Centraal op California Point staat de California Lighthouse. Deze drieëndertig meter hoge vuurtoren is niet toegankelijk voor het publiek maar aan de voet van dit bouwwerk heb je een magistraal uitzicht over een groot deel van Aruba.

SS California wrak

Voor de oostkust van California Point ligt één van de tien wrakken van Aruba: het SS California wrak. Rond dit bijna honderdjarige schip gaat het verhaal dat het de noodsignalen van de beroemde Titanic ontving maar niet tot actie overging. Omdat dit wrak aan de noordwest zijde van Aruba ligt is het alleen geschikt voor de gevorderde duikers. Max. diepte veertien meter.