Facebook Twitter
De beste aanbieders van vakanties naar Bonaire ArkeKras

Last Minutes Aruba

Aanbiedingen en Lastminutes naar Aruba
Dagelijks vind je op deze website de beste aanbiedingen en last-minutes tegen scherpe prijzen. Direct naar het overzicht!

Hooiberg

De Hooiberg is een heuvel van 167 meter hoog, die vanuit ieder punt op Aruba te zien is. Anders dan de naam doet vermoeden, heeft de Hooiberg helemaal niets met hooi te maken. De Hooiberg bestaat namelijk uit keihard gesteente, hooiberggiet genaamd. Dit granietachtige gesteente met witte kalkaders komt buiten One Happy Island en IJsland nergens anders in de wereld voor. De Hooiberg ligt in het midden van het Benedenwindse Eiland (vlak in de buurt van Santa Cruz) en lijkt qua vorm wel degelijk op een hooiberg. Het is overigens niet de hoogste berg van Aruba, dat is de 189 meter hoge Jamanota. De Jamanota ligt in het Arikok Nationaal Park.

587 treden

Het is een fantastische uitdaging om de 587 betonnen treden van de Hoogberg te bedwingen om zo de top te kunnen bereiken. Het is een klim die ongeveer een half uur in beslag neemt. Des te dichter je bij de top komt, des te steiler de trap wordt. Vergeet niet om voldoende water mee te nemen. Onderweg zijn er geen mogelijkheden meer om ‘bij te tanken’. Je kunt het beste de Hoogberg gaan beklimmen als het nog niet zo heet is, dus bij voorkeur vroeg in de ochtend of laat in de middag. Op de Hooiberg floreert de fauna weelderig, zo groeien er divi-divi’s, kibrahacha-bomen en cactussen.

Hooiberg Aruba

Bij helder weer heb je geluk, dan is het mogelijk om de contouren van Venezuela waar te nemen. Een fenomenale ervaring! De kegelvormige heuvel staat verder eenzaam in een vlak landschap. Op de top van de hooiberg staan bovendien verschillende zendmasten (radioantennes en schotelantennes) die door het telecommunicatiebedrijf Setar worden geëxploiteerd. De eerste trap werd overigens al in 1951 gebouwd door Eduardo Tromp. Deze trap telde maar liefst 900 treden. In de loop van de tijd trad het verval op en moest de trap gerenoveerd worden. In 1990 heeft de Arubaanse overheid de vervallen trap vervangen door de huidige trap.

Hooiberggiet

Hoogberggiet is betoverend groen van kleur, behoort tot graniet en is dus een stollingsgesteente. Graniet komt overal in de wereld voor en wordt gevormd door het ondergronds stollen van magma.