Facebook Twitter
De beste aanbieders van vakanties naar Bonaire ArkeKras

Last Minutes Aruba

Aanbiedingen en Lastminutes naar Aruba
Dagelijks vind je op deze website de beste aanbiedingen en last-minutes tegen scherpe prijzen. Direct naar het overzicht!

Hooiberg

De Hooiberg is een heuvel van 167 meter hoog, die vanuit ieder punt op Aruba te zien is. Anders dan de naam doet vermoeden, heeft de Hooiberg helemaal niets met hooi te maken. De Hooiberg bestaat namelijk uit keihard gesteente, hooiberggiet genaamd. Dit granietachtige gesteente met witte kalkaders komt buiten Aruba en IJsland nergens anders in de wereld voor.

Het is een fantastische uitdaging om de 562 betonnen treden te bedwingen om zo de top te kunnen bereiken. Vergeet niet om voldoende water mee te nemen. Onderweg zijn er geen mogelijkheden meer om ‘bij te tanken’. Bij helder weer heb je geluk, dan is het mogelijk om de contouren van Venezuela waar te nemen. Een fenomenale ervaring!

De kegelvormige heuvel staat verder eenzaam in een vlak landschap. Op de top van de hooiberg staan bovendien verschillende zendmasten (radioantennes en schotelantennes) die door het telecommunicatiebedrijf Setar worden geëxploiteerd.

Hooiberg Aruba

Hooiberggiet

Hoogberggiet is betoverend groen van kleur, behoort tot graniet en is dus een stollingsgesteente. Graniet komt overal in de wereld voor en wordt gevormd door het ondergronds stollen van magma.