Facebook Twitter
De beste aanbieders van vakanties naar Bonaire ArkeKras

Last Minutes Aruba

Aanbiedingen en Lastminutes naar Aruba
Dagelijks vind je op deze website de beste aanbiedingen en last-minutes tegen scherpe prijzen. Direct naar het overzicht!

Natural Bridge

Aruba was ooit in het bezit van de grootste ‘Natural Bridge’ van het Caribische gebied. De natuurlijke brug bestond uit koraalkalksteen, was ruim dertig meter lang en lag zeven meter boven de zeespiegel.

De Natural Bridge was na de kilometerslange hagelwitte zandstranden dé absolute topattractie van Aruba en trok jaarlijks meer dan één miljoen toeristen. Ook voor fotografen was de brug een waar feest. Na de beroemde dividivi boom (waaiboom) - die pronkt op Eagle Beach -, was de intacte Natural Bridge het meest gefotografeerde object op Aruba. De brug was een van de nationale symbolen van het Benedenwindse Eiland.

Helaas is de brug - na miljoenen jaren van erosie door de harde passaatwind en het beukende oceaanwater - in de nacht van 2 september 2005 ingestort. Het eiland was in diepe rouw. Gelukkig voltrok zich deze ramp in de nachtelijke uren, overdag liepen er namelijk honderden toeristen over de natuurlijke brug heen. Je moet er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren als de brug overdag was ingestort.

De restanten van de Natural Bridge zijn nog steeds te bewonderen en het is zeer de moeite waard om deze plek te bezoeken. Deze plaats ligt aan de midwestkust van Aruba in de buurt van Andicuri Beach. Dit gebied is prima met de auto bereikbaar.

Overigens is het wel aardig om de weten dat de autoriteiten op Aruba nog hebben overwogen om de Natural Bridge te restaureren en in de oude staat te herstellen. Uiteindelijk is besloten om de restanten van de Natural Bridge te laten liggen om op die manier de kracht van de natuur te kunnen tonen.

In de buurt van de restanten van de Natural Bridge ligt een kleinere nog intacte natuurlijke brug; de ‘Baby Natural Bridge’. In totaal heeft de beukende oceaan in combinatie met de immer aanwezige harde passaatwinden de achterliggende duizenden jaren acht natuurlijke bruggen laten ontstaan in de rotsige kalksteenplateaus van de oostkust van het Caribische eiland.