Facebook Twitter
De beste aanbieders van vakanties naar Bonaire ArkeKras

Last Minutes Aruba

Aanbiedingen en Lastminutes naar Aruba
Dagelijks vind je op deze website de beste aanbiedingen en last-minutes tegen scherpe prijzen. Direct naar het overzicht!

Natural Bridge

Aruba was ooit in het bezit van de grootste Natural Bridge van de Caribische archipel. Deze natuurlijke brug bestond uit koraalkalksteen, was ruim 30 meter lang en lag 7 meter boven de zeespiegel. De Natural Bridge was ná de kilometerslange, hagelwitte zandstranden dé absolute topattractie van One Happy Island en trok jaarlijks meer dan 1 miljoen toeristen. Ook voor fotografen was de brug een waar feest. Ná de beroemde dividivi boom (waaiboom), die pronkt op Eagle Beach, was de intacte Natural Bridge het meest gefotografeerde object van Aruba. De brug was een van de nationale symbolen van het Benedenwindse Eiland.

Instorting

Helaas is de brug, na miljoenen jaren van erosie door de harde passaatwind en het beukende oceaanwater, in de nacht van 2 september 2005 ingestort. Het ABC-eiland was in diepe rouw. Gelukkig voltrok deze ramp zich in de nachtelijke uren, overdag liepen er namelijk duizenden toeristen over de natuurlijke brug heen. Je moet er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren als de brug overdag was ingestort.

De restanten van de Natural Bridge zijn nog steeds te bewonderen en het is zeer de moeite waard om deze plek te bezoeken. De plaats ligt aan de midwestkust van Aruba, in de buurt van Andicuri Beach. Dit gebied is prima met de auto bereikbaar. Overigens is het wel aardig om de weten dat de autoriteiten op Aruba nog hebben overwogen om de Natural Bridge te restaureren en in de oude staat te herstellen. Uiteindelijk is besloten om de restanten van de Natural Bridge te laten liggen om op die manier de kracht van de natuur te kunnen tonen.

Baby Natural Bridge

De Natural Bridge is niet de enige natuurlijke brug die de elementen in de loop van de tijd op Aruba hebben gecreëerd. In totaal heeft de beukende oceaan in combinatie met de immer aanwezige harde passaatwinden de achterliggende duizenden jaren, acht natuurlijke bruggen laten ontstaan in de rotsige kalksteenplateaus van de kust van het Caribische eiland.

Op steenworp afstand van de restanten van de Natural Bridge ligt een kleinere nog intacte natuurlijke brug; Baby Natural Bridge. Aan de zuidkust (richting Baby Beach) is in Seroe Colorado een andere natuurlijke brug te bewonderen. Aan de noordkust liggen ook twee natuurlijke bruggen. Een bij Wariruri Beach en een bij Black Stone Beach. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft Black Stone Beach een zwarte kleur. Op dit strand liggen namelijk zwarte kiezelstenen. De natuurlijke brug bij Black Stone Beach is bovendien heel bijzonder. Het telt namelijk drie brugbogen!