Facebook Twitter
De beste aanbieders van vakanties naar Bonaire ArkeKras

Last Minutes Aruba

Aanbiedingen en Lastminutes naar Aruba
Dagelijks vind je op deze website de beste aanbiedingen en last-minutes tegen scherpe prijzen. Direct naar het overzicht!

Natural Pool

In het noorden van het Arikok Nationaal Park bevind zich de ‘Natural Pool’ (natuurlijk zwembad). De Arubanen spreken over ‘Conchi’ hetgeen in het Papiamento ‘kommetje’ betekent.

Aan de ruige oostkust van Aruba heeft zich in de loop van de miljoenen jaren dit kunstmatige zwembad kunnen vormen. De Natural Pool wordt via een opening in de rotspartijen voortdurend ‘gevoed’ met kraakhelder oceaanwater.

Vanaf de prachtige omliggende rotsen kun je spectaculair in het natuurlijke zwembad springen maar het water is ook bereikbaar via een ‘natuurlijk trappetje’. De Natural Pool is overigens een paar meter diep.

In de Natural Pool is ook de flora en fauna weelderig tot ontwikkeling gekomen, zoals prachtig gekleurd koraal en verschillende vissoorten. Mensen die een snorkelsetje meenemen worden dus rijkelijk beloond.

Uiteraard is het een groot genot om in het kalme water te baden of te snorkelen terwijl in de directe omgeving het geweld van de natuurelementen is te aanschouwen. Bij tijd en wijle kan het op Caribische Zee echter spookachtig stormen. Op die momenten is het niet verstandig om in de Natural Pool te gaan badderen.

De Natural Pool is overigens niet gemakkelijk te vinden. Hiervoor moet je het ruige landschap in het noordoosten van Aruba doorklieven. Deze spectaculaire missie is alleen te voet, te paard of met een terreinwagen uitvoerbaar.