Facebook Twitter
De beste aanbieders van vakanties naar Bonaire ArkeKras

Last Minutes Aruba

Aanbiedingen en Lastminutes naar Aruba
Dagelijks vind je op deze website de beste aanbiedingen en last-minutes tegen scherpe prijzen. Direct naar het overzicht!

Natural Pool

In het noorden van het Arikok Nationaal Park aan de kust, bevindt zich de zogenaamde Natural Pool (natuurlijk zwembad). Arubanen spreken van ‘conchi’ hetgeen in het Papiaments ‘kommetje’ betekent. Aan deze ruige oostkust van One Happy Island heeft zich in de loop van miljoenen jaren dit kunstmatige zwembad kunnen uitslijpen. De Natural Pool wordt via een opening in de rotspartijen voortdurend ‘gevoed’ met kraakhelder oceaanwater, een uniek fenomeen!

Baden, zwemmen en snorkelen

Via een ‘natuurlijk trapje’ is de Natural Pool te bereiken, het watertje is overigens maar een paar meter diep. Het is niet verstandig om op de rotspartijen van de Natural Pool te gaan klimmen of klauteren. Enerzijds kunnen de rotsen spiegelglad zijn waardoor je kunt uitglijden, anderzijds kunnen er onverwachts hoge golven over de rotsformaties heen slaan. Deze golven kunnen zeer krachtig zijn, hetgeen tot levensgevaarlijke situaties kan leiden.

Uiteraard is het een groot genot om in het kalme water van de Natural Pool te baden, zwemmen of snorkelen, terwijl in de directe omgeving het geweld van de natuurelementen is te aanschouwen. Sommige mensen trekken een zwemvest én waterschoenen aan, als ze de Natural Pool betreden. Hetgeen uiteraard zeer verstandig is.

Bij tijd en wijle kan het op Caribische Zee spookachtig stormen. Op die momenten is het niet slim om in de Natural Pool te gaan badderen. Het is sowieso heel gevaarlijk om buiten het omsloten gebied van de Natural Pool het oceaanwater te betreden. De golven zijn daar metershoog en er staat bovendien een sterke stroming. In de Natural Pool is ook de flora en fauna weelderig tot ontwikkeling gekomen, zoals prachtig gekleurd koraal en verschillende vissoorten. Mensen die een snorkelsetje meenemen, worden dus rijkelijk beloond.

Moeilijk bereikbaar

De Natural Pool is overigens niet gemakkelijk te vinden en bereiken. Hiervoor moet je het ruige landschap van het noordoosten van het Benedenwindse Eiland doorklieven. De wegen naar de Natural Pool zijn bovendien onverhard en stoffig. Vanaf de parkingang is het een route van ongeveer 5 kilometer. Deze spectaculaire missie is alleen te voet, te paard of met een terreinwagen (4x4 Jeep) uitvoerbaar. Gelukkig bieden alle grote touroperators op Aruba een tour aan richting de Natural Pool. De Natural Pool is overigens een van de belangrijkste toeristische hotspots van het ABC-eiland!