Facebook Twitter
De beste aanbieders van vakanties naar Bonaire ArkeKras

Last Minutes Aruba

Aanbiedingen en Lastminutes naar Aruba
Dagelijks vind je op deze website de beste aanbiedingen en last-minutes tegen scherpe prijzen. Direct naar het overzicht!

Rotsformaties

Aruba telt verspreid over het eiland prachtige rotsformaties. Deze enorme brokken steen lijken in een bliksemflits zo in het ruige landschap te zijn geparachuteerd, maar het zijn de immense natuurlijke oerkrachten die hier voor verantwoordelijk blijken te zijn.

Het stollingsgesteente is tijdens de oertijd naar boven geperst en in de loop van de tijd heeft erosie, wind en water de rest gedaan. Bij de Ayo- en Casibarirotsformaties waan je jezelf in een prehistorische tijd. De robuuste rotsen worden hier begeleid van bloeiende bloemen en enorme cactussen.

De rotsformaties zijn nu enigszins gecultiveerd met aangelegde trappetjes en paadjes om bezoekers naar duizelingwekkende hoogtes te brengen om daar vervolgens te kunnen genieten van magistrale vergezichten.

Rotformaties Aruba

Beroemde rotsformaties

Ayo-rotsformaties

De rotsformaties van Ayo vormden ooit een heilige plaats voor de indianen. Zij lieten goed geconserveerde rotstekeningen achter op de indrukwekkende en mysterieuze rotsen. Er zijn verschillende paden aangelegd om het gebied te verkennen.

De Ayo-rotsformaties liggen ten oosten van het plaatsje Paradera en ten noordoosten van de Casibari-rotsformaties.

Casibari-rotsformaties

De 'keien' van de Casibari-rotsformaties lijken zo uit de lucht te zijn gevallen. Deze enorme rotsblokken zijn opgebouwd uit dioriet, een stollingsgesteente. Je kunt er onderdoor, overheen en tussendoor lopen en genieten van prachtige vergezichten.

De Casibari-rotsformaties liggen ten noorden van de Hooiberg en zijn dus gemakkelijk te vinden. De Hooiberg is met 168 meter de op twee na hoogste berg van Aruba. De Casibari-rotsformaties zijn iets kleiner dan de steenstapelingen van Ayo, maar zeker niet minder indrukwekkend.