Facebook Twitter
De beste aanbieders van vakanties naar Bonaire ArkeKras

Last Minutes Aruba

Aanbiedingen en Lastminutes naar Aruba
Dagelijks vind je op deze website de beste aanbiedingen en last-minutes tegen scherpe prijzen. Direct naar het overzicht!

Landschap

Aruba bestaat uit verschillende landschappen zoals: kilometerlange hagelwitte zandstranden, grillige heuvels, indrukwekkende kalksteenplateaus en verrassende zandduinen.

De westkant van Aruba is voor het grootste deel vlak en dichtbevolkt. Het oosten van het eiland - waar ook het Arikok Nationaal Park is gesitueerd - is wat heuvelachtiger en vrijwel onbevolkt.

Het klimaat op Aruba is erg droog er zijn dan ook geen permanente rivieren op het eiland. Wel zijn er de zogenaamde rooien, kloofvormige dalen in het heuvellandschap, die zich in de regentijd met water vullen. Het woord rooi is afgeleid van het Spaanse woord arroyo (beek).

Het gesteente en de rotsen die je op Aruba aantreft en die het eiland zo fraai aftekenen zijn van verschillende oorsprong zoals; vulkanisch lava, kwartsdioriet, tonaliet, hooiberggiet en kalksteenkoraal.

Normaal oogt de vegetatie op het Caribische eiland dor en grauw maar gedurende de regentijd zuigen de bomen en struiken zich vol met het overvloedige water en verandert Aruba in een groen eldorado.

Kustlijn Aruba

Kustlijn

De kustlijn van Aruba kent twee gezichten. Aan de westkant liggen de wereldberoemde brede witte stranden van Palm Beach en Eagle Beach. Aan deze zijde van het Benedenwindse Eiland liggen ook enkele smalle stranden die veelal bezaaid zijn met prachtig versteend koraal en door zeestromingen gepolijste kiezelstenen. 

Op de kust beukende golven en een straffe wind vind je aan de oostkant. Het water en de wind van de Atlantische Oceaan hebben hier het gesteente in de meest grillige vormen geboetseerd. Aan deze kant van Aruba worden de kale kalksteenplateaus onderbroken door grillige boka’s (baaien) met betoverende stranden.

Cunucu 

Het middenstuk - de cunucu - heeft veel weg van een wildwest-achtig landschap. Torenhoge cactussen, vetplanten, rotsformaties, zandverstuivingen en de zo karakteristiek door de wind gevormde divi-divi bomen vormen hier het landschap.

Zandduinen

Zandduinen zijn te vinden in het noordoosten van Aruba. De zandduinen van Aruba zorgen voor een surrealische en buitenaardse omgeving. Dit gebied is niet toegankelijk voor auto’s maar je kunt er wel fietsen met een mountainbike en heerlijke wandelingen maken.