Facebook Twitter
De beste aanbieders van vakanties naar Bonaire ArkeKras

Last Minutes Aruba

Aanbiedingen en Lastminutes naar Aruba
Dagelijks vind je op deze website de beste aanbiedingen en last-minutes tegen scherpe prijzen. Direct naar het overzicht!

Vliegen naar Aruba

Een vlucht naar Aruba duurt ongeveer 9 uur. Het vliegveld 'Queen Beatrix International Airport' ligt net buiten Oranjestad (Papiaments: Aeropuerto Internacional Reina Beatrix).

Er zijn verschillende vliegtuigmaatschappijen die bijna dagelijks vanuit Amsterdam op Aruba vliegen. Bij onderstaande aanbieder zijn vliegtickets online te boeken.


TUI Fly

Meer info & boeken TUI fly

Bij TUI fly boek je tickets voor de beste prijs! Je kiest de manier van vliegen die voor jou het prettigst is: Economy Class (beenruimte 76 cm) , Comfort Class, al vanaf € 5,- bij te boeken (beenruimte 84 cm) of Premium Comfort Class, al vanaf € 25 bij te boeken waarbij je maaltijden, drankjes en wel 94 cm beenruimte krijgt! Heb jij al gevlogen met de splinternieuwe TUI Dreamliner? Een geheel nieuwe manier van vliegen waardoor je fitter op je bestemming aan komt! Meer info


Boek je het ticket ruim voor je vakantie dan zijn de vliegtickets gunstiger geprijsd dan als je daar mee wacht tot een later moment. Over het algemeen kan gezegd worden hoe vroeger je boekt, hoe lager de prijs is.

Parkeren op Schiphol

Of je nu voor zaken of voor vakantie naar Aruba gaat, je reis begint op Schiphol. Er zijn verschillende manieren om je auto (dichtbij) bij Schiphol te parkeren.

Queen Beatrix Airport

Het Queen Beatrix International Airport is vernoemd naar de laatste koningin van Nederland, Koningin Beatrix. Op het vliegveld kunnen alle vliegtuigtypen landen waaronder de Boeing 747. Sinds mei 2015 wordt er op Aruba Airport getest met het project Aruba Happy Flow. Passagiers checken voortaan in middels gezichtsherkenning. Ze hoeven tijdens het inchecken nog maar 1 maal hun paspoort en ticket te laten zien, daardoor verloopt dit proces een stuk sneller. De pilot loopt 2 jaar.

In 2000 is het vliegveld flink verbouwd. Vanaf die tijd is er een speciale terminal voor passagiersafhandelingen van vluchten met passagiers uit de Verenigde Staten en een terminal voor passagiers uit de rest van de wereld operationeel. In 2007 is er bovendien een speciale terminal voor privévliegtuigen gebouwd.

Zowel in de openbare ruimtes als in de vertrekhal van het vliegveld zijn er verschillende faciliteiten aanwezig zoals restaurants, souvenirwinkels, banken, drankwinkels en parfumerieën. 

Tijdsverschil

Als je naar Aruba vliegt, moet je wel je horloge terugzetten. In de winter is het op One Happy Island namelijk vijf uur vroeger dan in Nederland, in de zomer zes uur. Doordat men op Aruba de zogenaamde 'Atlantic Standaard Time’ volgt, kent men op het ABC-eiland geen zomer- en wintertijd. 365 dagen per jaar wordt het tussen 19.00 en 20.00 uur, na een korte schemering, donker op Aruba.

Luchthavenbelasting

Op Aruba ben je bij vertrek een zogenaamde luchthavenbelasting (airport tax/departure tax) verschuldigd. Soms is deze belasting bij de ticket ingegrepen maar dat is vaak niet het geval.

Als je vanaf Aruba naar de Verenigde Staten vliegt bedraagt de airport tax $36.75. Voor iedere andere bestemming vanaf Aruba moet $33.50 betaald worden. Voor kinderen jonger dan twee jaar oud hoeft overigens geen airport tax betaald te worden.

Parkeren

Op Queen Beatrix International Airport mag je om passagiers op te halen of om bagage af te leveren max vijf minuten gratis parkeren. Daarnaast is het mogelijk om voor kortere of langere tijd je auto op de parkeerplaats betaald te parkeren.

Er staan verschillende parkeerautomaten op het vliegveld waar je met Arubaanse Florins kunt betalen (3.00 Arubaanse Florins voor 1 uur, 30.00 Arubaanse Florins voor 1 dag, 60.00 Arubaanse Florins voor twee dagen en 75 Arubaanse Florins voor drie dagen of meer).

Autoverhuur

Op het vliegveld is het mogelijk om een auto te huren bij verschillende autoverhuurbedrijven. Zowel lokale als internationale autoverhuurbedrijven hebben hier een kantoor.

Lokale en regionale vluchten

Vanaf Aruba is het mogelijk om naar Curaçao en Bonaire te vliegen. De vliegduur vanaf Aruba naar Curaçao bedraagt een half uur en vanaf Aruba naar Bonaire ongeveer 40 minuten. Tegenwoordig bestaan er weer enkele bootverbindingen tussen de ABC-eilanden onderling en tussen Aruba en Venezuela.

Vliegen vanaf Aruba naar de SSS-eilanden (Saba, Sint Maarten en Sint Eustatius) kan ook, dan zit je ongeveer anderhalf uur in het vliegtuig. Met de Zuid-Amerikaanse landen Colombia en Venezuela zijn ook dagelijks luchtverbindingen. Naar Brazilië kan alleen op zaterdag en zondag direct gevlogen worden vanaf Aruba.

Met de Verenigde Staten en Canada onderhoudt Aruba een enorme luchtbrug. Vanaf maar liefst veertien grote Noord-Amerikaanse steden is het mogelijk om direct op Aruba te vliegen. Niet verwonderlijk natuurlijk als je bedenkt dat het leeuwendeel van de 1,2 miljoen toeristen die jaarlijks Aruba bezoeken uit dat werelddeel komen.