Beachtennissen op Aruba

Hagelwitte stranden! Dát is de belangrijkste reden waarom jaarlijks miljoenen toeristen naar Aruba vliegen om daar te verblijven in een van de 120 hotels & resorts die One Happy Island rijk is. Stranden die uitnodigen om heerlijk van de tropenzon te gaan genieten of om fijn overheen te wandelen waarbij het poederzand tussen je tenen kietelt. Maar daarnaast lenen de Arubaanse stranden zich voor legio andere sporten en bezigheden. Beachtennissen (strandtennissen) bijvoorbeeld. Op de kieper beschouwd is beachtennis een combinatie van beachvolleybal en tennis.

Toernooien van beachtennissen op Aruba

Uiteraard spelen de meeste mensen beachtennis puur voor de fun. Maar er zijn ook Arubanen die het beachtennis heel serieus nemen. Op het Benedenwindse Eiland wordt twee keer per jaar een beachtennis-event georganiseerd: het Aruba Beach Tennis National Championships en het Aruba Beach Tennis International Championships. Dit zijn voor toeristen leuke events om te bezoeken. Op het strand kun je dan genieten van een spannende beachtenniswedstrijd.

Geschiedenis beachtennissen

Beachtennis zag het levenslicht in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw in Amerika en Brazilië. Het beachtennis waaide snel de Atlantische Oceaan over en werd razend populair in Italië en Spanje. Niet veel later gingen andere Europese landen voor de bijl zoals België, Duitsland, Frankrijk en uiteindelijk Nederland.

Waak voor de zon!

Als je op strand van Aruba jezelf inspant, is wel het belangrijk de zon niet uit het oog te verliezen. Op het ABC-eiland jaagt de zon de thermometer vrijwel iedere dag naar de 30 graden Celsius, maar daar merk je niet van. Reden? De verkoelende passaatwinden die ook iedere dag over Aruba blazen. Dus probeer immer je huid in te smeren met een hoge zonnebrandfactor en voldoende water te drinken.

RIU Palace Aruba

All Inclusive Hotel RIU Palace Aruba

Ultra all inclusive genieten in het luxe 5-sterren hotel RIU Palace. Heerlijk relaxen direct aan het strand!

Meer info

Reisgids Aruba

Reisgidsen over Aruba

Ga jij op vakantie naar Aruba? Met dit reishandboek kom je op de mooiste plekjes van het eiland!

Meer info

Auto huren op Aruba

Huurauto Aruba

Trek er lekker op uit met je huurauto en ontdek Aruba! Boek je huurauto bij Sunny Cars, een vertrouwd adres!

Meer info

Excursies Aruba

Jeepsafari Aruba

Jeepsafari's, duiken, zeilen, paardrijden en meer: bij Get your guide heb je de meeste keuze uit de leukste excursies!

Meer info

RIU Palace Aruba 

TIPWil jij onbezorgd genieten van een fijne vakantie op Aruba? En hou je van luxe? Dan is het 5-sterren RIU Palace echt een hotel voor jou! Het hotel is super de luxe en heeft een Ultra Al Inclusive formule. Dat is nog eens vakantie vieren zonder stress, heerlijk! Beoordeeld met een 8.3! Meer info & Direct boeken bij TUI!

Catamaran Snorkel Tour met lunch en open bar

TIPDe zon op je huid, je haren in de wind: deze snorkeltour met catamaran is fantastisch! De kapitein brengt je naar de mooiste snorkelspots. Heerlijk luieren op het dek, af en toe spring je in zee en zie je prachtige vissen. Na het snorkelen staat er een heerlijk drankje voor je klaar. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten! Beoordeeld met 4.5 uit 5.0! Meer info & Direct boeken!

Zoek je een voordelige vakantie naar Aruba? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
D-Reizen
Beach Check
D-Reizen

Columns Aruba

Bekijk het overzicht van de leukste columns over Aruba