Rotstekeningen

De oorspronkelijke indiaanse bevolking van Aruba heeft op het Caribische eiland prachtige rotstekeningen achtergelaten. In totaal zijn er op One Happy Island drieëndertig vindplaatsen van deze bijzondere schilderingen. De rotstekeningen dateren van 1.000 voor Christus. In de 19de eeuw is het wetenschappelijke onderzoek naar de rotstekeningen op het Benedenwindse Eiland al begonnen.

Arikok Nationaal Park

De meeste Arubaanse rotstekeningen zijn te bekijken in de kalksteengrotten van het Arikok Nationaal Park, het is zeer de moeite waard om daar een kijkje te nemen. De indianen van Aruba woonden overigens niet in de grotten, voor hen waren het waarschijnlijk religieuze plaatsen. De oudste rotstekeningen van Aruba bevinden zich bij Fontein en Ayo.

Geometrische symbolen

De rotstekeningen zijn gemaakt met een soort rode verfstof en stellen mensen en dieren (vissen en vogels) voor. Daarnaast zijn er ook veel schilderingen die hoekige, ronde of kronkelige geometrische symbolen uitbeelden. Waarschijnlijk werd er met de vingers gewerkt, die eerst in rode verfstof werden gedoopt. De tekeningen zijn op Aruba zowel aangebracht op kalksteen als op dioriet. Rotstekeningen op dioriet zijn overigens uniek, op de andere eilanden in de Caribische regio zijn alleen maar rotstekeningen aangetroffen op kalksteen. Wat verder ook bijzonder is, is het feit dat van de drie ABC-eilanden alleen rotstekeningen zijn aangetroffen op Aruba en Bonaire, maar niet op Curaçao. 

Veel vragen

De fraaie rotsschilderingen zijn ook nu nog heilige plaatsen voor sommige mensen. Zo brengen nazaten van de indiaanse bevolking van Aruba nog met enige regelmaat een muzikale ode aan hun voorouders op deze locaties. De rotstekeningen blijven enorm intrigeren. Helaas zijn er nog ontelbaar veel onbeantwoorde vragen over de betekenis van de tekeningen. Regelmatig verschijnen er dan ook nieuwe boeken met nieuwe inzichten en ideeën over dit boeiende thema op de markt!

  locatie
Fontein grot oost (zuid) (Arikok Nationaal Park)
Ayo-rotsformaties oost (mid)

RIU Palace Aruba

All Inclusive Hotel RIU Palace Aruba

Ultra all inclusive genieten in het luxe 5-sterren hotel RIU Palace. Heerlijk relaxen direct aan het strand!

Meer info

Reisgids Aruba

Reisgidsen over Aruba

Ga jij op vakantie naar Aruba? Met dit reishandboek kom je op de mooiste plekjes van het eiland!

Meer info

Auto huren op Aruba

Huurauto Aruba

Trek er lekker op uit met je huurauto en ontdek Aruba! Boek je huurauto bij Sunny Cars, een vertrouwd adres!

Meer info

Excursies Aruba

Jeepsafari Aruba

Jeepsafari's, duiken, zeilen, paardrijden en meer: bij Get your guide heb je de meeste keuze uit de leukste excursies!

Meer info

RIU Palace Aruba 

TIPWil jij onbezorgd genieten van een fijne vakantie op Aruba? En hou je van luxe? Dan is het 5-sterren RIU Palace echt een hotel voor jou! Het hotel is super de luxe en heeft een Ultra Al Inclusive formule. Dat is nog eens vakantie vieren zonder stress, heerlijk! Beoordeeld met een 8.3! Meer info & Direct boeken bij TUI!

Catamaran Snorkel Tour met lunch en open bar

TIPDe zon op je huid, je haren in de wind: deze snorkeltour met catamaran is fantastisch! De kapitein brengt je naar de mooiste snorkelspots. Heerlijk luieren op het dek, af en toe spring je in zee en zie je prachtige vissen. Na het snorkelen staat er een heerlijk drankje voor je klaar. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten! Beoordeeld met 4.5 uit 5.0! Meer info & Direct boeken!

Zoek je een voordelige vakantie naar Aruba? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
D-Reizen
Beach Check
D-Reizen

Columns Aruba

Bekijk het overzicht van de leukste columns over Aruba