Jetskiën op Aruba

Aruba leent zich uitermate goed voor een heel scala aan watersporten. Dat heeft natuurlijk een duidelijke reden: het oceaanwater is kraakhelder én van een zeer aangename temperatuur. Er zijn geen watersporten te bedenken die niet te beoefenen zijn op One Happy Island. Eén van de meest spectaculairste watersporten is uiteraard jetskiën: met een mega-snelheid door het water snijden en onderwijl de meest wonderbaarlijke capriolen uithalen!

Verhuur Jetski op Aruba

TIPJet Ski Waverunner verhuur

Heb jij zin in een spannend avontuur? Op deze Waverunner krijg jij de adrenaline-kick van je leven, je gaat over de golven met een snelheid van tot wel 60 kilometer per uur, wow! Je ervaart een heerlijk gevoel van vrijheid als je de wind door je haren voelt! Let op: de minimumleeftijd om deze jetski te huren is 18 jaar. Ben je16 of 17 jaar? Dan heb je een handtekening nodig van je ouders. Meer info & boeken

Als je gaat jetskiën op Aruba ben je nooit alleen op het water. Uiteraard zijn er andere jetskiers en andere watersporters, maar er zijn ook dieren. Vanzelfsprekend is de blauwe lucht van het Benedenwindse Eiland gevuld met prachtige vogelsoorten. Eén van de meest fascinerende vogelsoorten van Aruba is de bruine pelikaan. Terwijl je aan het jetskiën bent duiken links en recht van je bruinee pelikanen het water in, opzoek naar vis. Erg spectaculair om waar te nemen!

Jetskiën op ArubaJetskiën op Aruba is super leuk om te doen.

Dolfijnen spotten tijdens het jetskiën

Daarnaast wemelt het van de waterdieren in de Arubaanse wateren. Met een beetje geluk zwemmen er dolfijnen mee in de slipstream van je jetski-activiteiten. Dolfijnen zijn nieuwsgierig en willen derhalve duelleren met de golven die door vaartuigen, incluis je jetski, worden veroorzaakt. Uiteraard is er ook een kans dat je zeeschildpadden aan het oppervlakte van de Caribische Zee zult spotten. Het zijn zeereptielen die zo nu en dan naar adem moeten happen, hetgeen een buitenkansje is voor ons mensen om ze waar te nemen! 

Aruba kent tal van watersportondernemingen waar je een jetski kunt huren, jetski-les kunt krijgen of waar je kunt deelnemen aan verschillende jetski-tours. Uiteraard zijn er op het ABC-eiland ook waterscooters te huur en kun je er met heel het gezin erop uit. Erg leuk om te doen!

Jetski versus waterscooter

Men heeft de neiging om de begrippen jetski en waterscooter door elkaar heen te gebruiken, maar er zijn wel degelijk verschillen tussen deze twee watervaartuigen. Een jetski biedt ruimte aan één persoon, deze persoon bestuurt in de meeste gevallen staant de jetski. Een waterscooter daarentegen kan meer mensen meenemen: twee of drie. Bovendien neemt de bestuurder van een waterscooter een zittende houding aan. De zogenaamde waterjetmotor is verantwoordelijk voor de aandrijving van de jetski. Op de naam jetski rust overigens een patent. Kawasaki Heavy Industries is het enige bedrijf in de wereld dat de naam jetski mag voeren. Andere spelers in de markt voor dit type watervoertuigen hebben andere namen moeten verzinnen. Bombardier gebruikt de naam sea-doo en Yamaha waverunner en siperjet.

RIU Palace Aruba

All Inclusive Hotel RIU Palace Aruba

Ultra all inclusive genieten in het luxe 5-sterren hotel RIU Palace. Heerlijk relaxen direct aan het strand!

Meer info

Reisgids Aruba

Reisgidsen over Aruba

Ga jij op vakantie naar Aruba? Met dit reishandboek kom je op de mooiste plekjes van het eiland!

Meer info

Auto huren op Aruba

Huurauto Aruba

Trek er lekker op uit met je huurauto en ontdek Aruba! Boek je huurauto bij Sunny Cars, een vertrouwd adres!

Meer info

Excursies Aruba

Jeepsafari Aruba

Jeepsafari's, duiken, zeilen, paardrijden en meer: bij Get your guide heb je de meeste keuze uit de leukste excursies!

Meer info

RIU Palace Aruba 

TIPWil jij onbezorgd genieten van een fijne vakantie op Aruba? En hou je van luxe? Dan is het 5-sterren RIU Palace echt een hotel voor jou! Het hotel is super de luxe en heeft een Ultra Al Inclusive formule. Dat is nog eens vakantie vieren zonder stress, heerlijk! Beoordeeld met een 8.3! Meer info & Direct boeken bij TUI!

Catamaran Snorkel Tour met lunch en open bar

TIPDe zon op je huid, je haren in de wind: deze snorkeltour met catamaran is fantastisch! De kapitein brengt je naar de mooiste snorkelspots. Heerlijk luieren op het dek, af en toe spring je in zee en zie je prachtige vissen. Na het snorkelen staat er een heerlijk drankje voor je klaar. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten! Beoordeeld met 4.5 uit 5.0! Meer info & Direct boeken!

Zoek je een voordelige vakantie naar Aruba? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
D-Reizen
Beach Check
D-Reizen

Columns Aruba

Bekijk het overzicht van de leukste columns over Aruba