Varen op Aruba

De Caribische Zee is een relatief ondiepe zee. Alhoewel, het diepste punt bevindt zich in de Kaaimantrog. Als je in deze trog de bodem wilt aantikken, moet je maar liefst 7.686 meter overbruggen. De Kaaimantrog bevindt zich tussen Jamaica en de Kaaimaneilanden. De Caribische Zee is ook een warme zee. Daarom is de Caribische Zee zo’n populaire toeristische bestemming. De Caribische Zee die Aruba omspoelt, heeft een gemiddelde watertemperatuur van 27 graden Celsius. Ideaal water om in te gaan zwemmen of aan boord te stappen van een bootje om te gaan varen. Als je op One Happy Island het water wilt opgaan, heb je de keuze de volgende boten; bananenboten, cruisebootjes, duikboot, semi-duikboot, glasbodemboten, speedboten en tube’s.

Varen met tube op ArubaVaren met een tube is een echte aanrader om te doen.

Bananenboot

De echte daredevils en adrenaline-junks nemen plaats op een bananenboot en laten zich als een razende voorttrekken over de oceaan door een bulderende speedboot. Als de speedboot dan een scherp bochtje maakt, worden de deelnemers gekatapulteerd en belanden ze het zeewater. Het warme zeewater. Dat is natuurlijk helemaal geen straf. Nadat iedereen weer op de banananboot is gekropen, kan de tocht weer voortgaan. 

Cruisebootje

Er zijn twee soorten cruiseboten. Enerzijds heb je de grote cruiseschepen die in de cruisehaven van Oranjestad liggen en meer dan drieduizend toeristen kunnen meenemen naar alle denkbare Caribische bestemmingen. Anderzijds liggen in de jachthavens van Aruba ontelbaar veel boten klaar waarmee je een tochtje kunt maken. Daar zitten oude klassieke boten bij, maar ook hele moderne schepen. Eén van de boten waar veel mee wordt gevaren, is de catamaran. Catamarans zijn razendsnel. Sommige catamarans zijn bovendien zeer luxe en comfortabel. Deze schepen kunnen meer dan honderd mensen aan boord verwelkomen. Als je op Aruba een cruisje wilt maken, zijn er heel veel mogelijkheden. De culinairen onder ons kunnen deelnemen aan een lunch,- brunch- of dinercruise. Mensen die een romantisch boottochtje willen maken, kunnen deelnemen aan een sunset- of moonlightcruise. Feestgangers kunnen het beste aan boord stappen van een partycruise.

Excursie Rondvaart tijden sunset op Aruba

TIPRondvaart bij zonsondergang met Happy Hour

Tijdens deze tour geniet je van de mooiste stranden ter wereld tijdens zonsondergang, hoe romantisch wil je het hebben? Uiteraard horen daar een hapje en drankje bij, verzorgd door de crew aan boord van het schip. Stap aan boord van de Octopus, een zeer comfortabele boot met loungkussens met uitzicht op zee. Dit wordt een ervaring om nooit meer te vergeten!Meer info & boeken

Glasbodemboot

De glasbodemboot is ook een geweldige manier om van onderwaterwereld van Aruba te genieten zonder zelf een nat pak te krijgen. Met een drankje en een hapje in de hand is het heerlijk om naar fraai gekleurde visjes te kijken.

Speedboot

Voor mensen die van snelheid houden, is een tocht met een speedboot op Aruba aan te raden. Op het Benedenwindse Eiland zijn niet alleen veel speedboten te zien, maar ook veel powerboten. Powerboten zijn peperdure speedboten met extreem veel vermogen. Naast het feit dat ze extreem veel power hebben, zijn ze ook extreem duur en behoren dus doorgaans toe aan de rich & famous.

Varen  op ArubaMet een speedboot zie je het eiland vanuit een heel ander prespectief.

Duikboot

Mensen die denken dat duikboten alleen maar worden ingezet voor militaire of off-shore doeleinden hebben het mis. Er worden ook duikboten gebouwd voor toeristisch doeleinden. Eén van die duikboten vaart ook rond in de wateren van Aruba. Die duikboot luistert naar de naam Atlantis Submarine. De Atlantis Submarine brengt je naar een diepte van meer dan 50 meter. Het behoeft nauwelijks betoog dat het een geweldige ervaring is om mee te gaan aan boord. Het water is kraakhelder. Hierdoor heb je een fantastisch uitzicht op alles wat groeit en bloeit in de Caribische Zee. 

Semi-duikboot

Voor iedereen die het toch een beetje te spannend vindt om aan boord te gaan van een duikboot, kan er ook voor kiezen om mee te varen met een semi-duikboot. Deze schepen liggen voor de helft onder water en bestaan voor een groot deel uit glas. Hierdoor kun je op een optimale manier genieten van de Arubaanse onderwaterwereld.

Tube

Een tube is een soort lange worst van plastic die voortgetrokken door een snel watervoertuig. Dat kan een speedboot zijn, maar ook bijvoorbeeld een jetski. Als je deelneemt aan een tube-tocht is het wel handig als je over een goed evenwichtsorgaan beschikt. Maar het is natuurlijk helemaal geen probleem als je van de tube afvliegt in een scherpe bocht. Je landt dan namelijk in het kristalheldere, warme ocaaanwater. Hetgeen een heerlijke verkoeling is op een tropische dag op Aruba.

RIU Palace Aruba

All Inclusive Hotel RIU Palace Aruba

Ultra all inclusive genieten in het luxe 5-sterren hotel RIU Palace. Heerlijk relaxen direct aan het strand!

Meer info

Reisgids Aruba

Reisgidsen over Aruba

Ga jij op vakantie naar Aruba? Met dit reishandboek kom je op de mooiste plekjes van het eiland!

Meer info

Auto huren op Aruba

Huurauto Aruba

Trek er lekker op uit met je huurauto en ontdek Aruba! Boek je huurauto bij Sunny Cars, een vertrouwd adres!

Meer info

Excursies Aruba

Jeepsafari Aruba

Jeepsafari's, duiken, zeilen, paardrijden en meer: bij Get your guide heb je de meeste keuze uit de leukste excursies!

Meer info

RIU Palace Aruba 

TIPWil jij onbezorgd genieten van een fijne vakantie op Aruba? En hou je van luxe? Dan is het 5-sterren RIU Palace echt een hotel voor jou! Het hotel is super de luxe en heeft een Ultra Al Inclusive formule. Dat is nog eens vakantie vieren zonder stress, heerlijk! Beoordeeld met een 8.3! Meer info & Direct boeken bij TUI!

Catamaran Snorkel Tour met lunch en open bar

TIPDe zon op je huid, je haren in de wind: deze snorkeltour met catamaran is fantastisch! De kapitein brengt je naar de mooiste snorkelspots. Heerlijk luieren op het dek, af en toe spring je in zee en zie je prachtige vissen. Na het snorkelen staat er een heerlijk drankje voor je klaar. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten! Beoordeeld met 4.5 uit 5.0! Meer info & Direct boeken!

Zoek je een voordelige vakantie naar Aruba? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
D-Reizen
Beach Check
D-Reizen

Columns Aruba

Bekijk het overzicht van de leukste columns over Aruba