Zeilen op Aruba

Aruba is een geweldige zeillocatie. Op One Happy Island kun je aan boord stappen van een zeilboot of zelf een zeilboot huren. Uiteraard is het ook mogelijk om vanuit Nederland naar Aruba te zeilen. Het behoeft nauwelijks betoog dat de laatst genoemde optie alleen maar is weggelegd voor zeilers die over heel veel kunde en ervaring beschikken.

Zeilen langs strand op ArubaZeilen voor het strand bij Druif Beach is een geweldige ervaring.

Passaatwinden

Gelukkig waait het bijna iedere dag op Aruba. Op het ABC-eiland loeit de passaatwind. Deze blaast uit het noordoosten en wordt derhalve de noordoostpassaatwind (NO-passaat) genoemd. Deze wind zorgt ervoor dat op Aruba een aangename temperatuur heerst. Er treedt namelijk een prettige verkoeling op. Als het op het ABC-eiland niet zou waaien, zou het snel te heet worden. Naast het feit dat de NO-passaat het verblijf aangenamer maakt op Aruba, is het uiteraard ook een voorwaarde om te kunnen zeilen op de Caribische Zee die het eiland omspoelt. Door de altijd aanwezige NO-passaat kunnen de zeilschepen derhalve iedere dag uitvaren om te gaan zeilen. Tel daar nog eens het blauwe glasheldere warme zeewater bij op en de verleiding wordt onweerstaanbaar.

Zeilen op Aruba met Viator

TIPZeilen op Aruba

Winner 2023!

Je haren in de wind, de zon op je lijf en af en toe een frisse duik waarbij je de mooiste vissen ziet. Dat staat je allemaal te wachten tijdens deze 2,5 durende zeiltocht op de catamaran Arasun! De catamaran is wel twintig meter lang en heeft een ruim dek waar je geniet van hapjes en drankjes van de open bar. Bij deze trip is een snorkeluitrusting inbegrepen, daar hoef je dus zelf niet voor te zorgen. De kapitein en stuurman verwelkomen je graag voor deze onvergetelijke excursie!Meer info & boeken

Westkant

Doordat de wind op Aruba uit het noordoosten nadert, ligt de westkant in de dekking van het tropische eiland. Dit is dan ook de kant waar zich het leeuwendeel van de toeristen bevindt. Het is ook de kant waar de oceaan rustig is en de golven niet hoog zijn. Voor beginnende zeilers is dit de ideale kant om te gaan zeilen.

Oostkant

Aan de oostkant van Aruba gelden hele andere omstandigheden. Hier wordt de NO-passaat geen strobreed in de weg gelegd en kan hij vrolijk zijn gang gaan. Resultaat? Metershoge golven en sterke stromingen! Als je hier op een veilige manier wilt gaan zeilen, moet je over heel veel ervaring beschikken. Als je nog meer avontuur najaagt, kun je zelfs opstomen naar de kust van Venezuela (Punto Fijo), Les Avas (klein Venezolaans eilandje), Curaçao of Bonaire. Een geweldige ervaring!

Zeilen op ArubaZeilen in de directe omgeving van Druif Beach.

Jachthavens van Aruba

  locatie
Aruba Nautical Club Oranjestad (Balashi)
Aruba Surfside Marina Oranjestad
Bucuti Yacht Club Oranjestad
Cruisehaven Oranjestad
Renaissance Marina Oranjestad
Varadero Jachthaven Oranjestad

Zeilwedstrijden

Op Aruba worden het hele jaar veel zeilwedstrijden gehouden. Er zijn ieder jaar twee internationaal vermaarde wedstrijden te varen; de Aruba Heineken Catamaran Regatta en de Aruba Rembrandt Regatta. De Aruba Heineken Catamaran Regatta is een evenement van tien dagen met wedstrijden voor catamarans. De Aruba Rembrandt Regatta is een evenement van drie dagen met wedstrijden voor zeiljachten, sunfishes, beachcats en wind- en kitesurfers.

Zeilen zit in het bloed van Nederlanders. Wij zijn een echte zeilnatie. Een paar eeuwen geleden zeilden onze voorouders de wereld rond om overal specerijen en andere handelswaar op te pikken. Tegenwoordig is zeilen voornamelijk een aangename tijdsbesteding voor veel landgenoten.

RIU Palace Aruba

All Inclusive Hotel RIU Palace Aruba

Ultra all inclusive genieten in het luxe 5-sterren hotel RIU Palace. Heerlijk relaxen direct aan het strand!

Meer info

Reisgids Aruba

Reisgidsen over Aruba

Ga jij op vakantie naar Aruba? Met dit reishandboek kom je op de mooiste plekjes van het eiland!

Meer info

Auto huren op Aruba

Huurauto Aruba

Trek er lekker op uit met je huurauto en ontdek Aruba! Boek je huurauto bij Sunny Cars, een vertrouwd adres!

Meer info

Excursies Aruba

Jeepsafari Aruba

Jeepsafari's, duiken, zeilen, paardrijden en meer: bij Get your guide heb je de meeste keuze uit de leukste excursies!

Meer info

RIU Palace Aruba 

TIPWil jij onbezorgd genieten van een fijne vakantie op Aruba? En hou je van luxe? Dan is het 5-sterren RIU Palace echt een hotel voor jou! Het hotel is super de luxe en heeft een Ultra Al Inclusive formule. Dat is nog eens vakantie vieren zonder stress, heerlijk! Beoordeeld met een 8.3! Meer info & Direct boeken bij TUI!

Catamaran Snorkel Tour met lunch en open bar

TIPDe zon op je huid, je haren in de wind: deze snorkeltour met catamaran is fantastisch! De kapitein brengt je naar de mooiste snorkelspots. Heerlijk luieren op het dek, af en toe spring je in zee en zie je prachtige vissen. Na het snorkelen staat er een heerlijk drankje voor je klaar. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten! Beoordeeld met 4.5 uit 5.0! Meer info & Direct boeken!

Zoek je een voordelige vakantie naar Aruba? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
D-Reizen
Beach Check
D-Reizen

Columns Aruba

Bekijk het overzicht van de leukste columns over Aruba