Vuurtorens op Aruba

Vuurtorens spelen een belangrijke rol voor de veiligheid van schepen die in de buurt van eilanden varen. Uiteraard geldt dat ook voor Aruba. Op One Happy Island zijn in de loop van de tijd derhalve drie vuurtorens opgetrokken. Het is aanbevelenswaardig om de Arubaanse vuurtorens te gaan bekijken.

  sinds locatie actief onderhoudsstaat
Willem III-toren 1868 west nee goed
Seroe Colorado vuurtoren 1881 zuid ja goed
California Lighthouse 1916 noord ja goed

California Lighthouse

Centraal op California Point in het noordwesten van Aruba staat de California Lighthouse (Vuurtoren California). Het plateau waar de vuurtoren is gebouwd, heet Hudishibana. Op het eiland wordt de California Lighthouse ook Faro Blanco en Hudishibana Vuurtoren genoemd. De omgeving van het Hudishibana-plateau straalt een maanachtig landschap uit. De 33 meter hoge natuurstenen, zandkleurige vuurtoren heeft een classicistisch ontwerp. Als je naar de achthoekige basis, de deurpost en de raamkozijnen kijkt; herken je de bovengenoemde classicistisch stijl. In een vuurtoren hangt een 1.000 Watt sterke lamp. Een Franse architect tekende de vuurtoren. De California Lighthouse is in 1916 in gebruik genomen. 

California Lighthouse ArubaCalifornia Lighthouse

Op 23 september 1891 leed het stoomschip California schipbreuk voor de kust van Aruba. De plek waar nu de California Lighthouse staat, ligt op steenworp afstand van de plek waar het scheepsdrama plaatsvond. De vuurtoren is vernoemd naar het bovengenoemde stoomschip. Sommige mensen denken dat het de beroemde SS Californian betrof, het stoomschip dat de noodsignalen van het zinkende schip in de wind sloeg. Maar dit is echter een fabeltje.

Vanaf de voet van de vuurtoren, die overigens prima met de auto bereikbaar is, heb je een magistraal uitzicht over de twee verschillende kanten van de Caribische Zee, de golfbaan Tierrra del Sol, de California Sand Dunes en zelfs Oranjestad. Sinds 2015 is het ook mogelijk om de vuurtoren te bezoeken en via de trap naar de top te klimmen. Het voormalige vuurtorenwachtershuis dient nu, uiteraard na de nodige aanpassingen, als restaurant. Dit restaurant draagt de naam El Faro Blanco.

Willem III-toren

De Willem III-toren werd in 1868 aan Fort Zoutman gebouwd en staat aan de westkant van Aruba in Oranjestad. De toren diende als uitkijkpost én vuurtoren en vormt de toegangspoort van Fort Zoutman aan de westkant. Het is geen actieve vuurtoren. De onderhoudsstaat van de Willem III-toren is goed.

Willem III-torenWillem III-toren

Seroe Colorado vuurtoren

De Seroe Colorado vuurtoren is 51 meter hoog en staat in het zuidoosten van Aruba. De vuurtoren is niet toegankelijk voor het publiek. De vuurtoren dateert uit 1881. De onderhoudsstaat van de Seroe Colorado vuurtoren is goed. 

RIU Palace Aruba

All Inclusive Hotel RIU Palace Aruba

Ultra all inclusive genieten in het luxe 5-sterren hotel RIU Palace. Heerlijk relaxen direct aan het strand!

Meer info

Reisgids Aruba

Reisgidsen over Aruba

Ga jij op vakantie naar Aruba? Met dit reishandboek kom je op de mooiste plekjes van het eiland!

Meer info

Auto huren op Aruba

Huurauto Aruba

Trek er lekker op uit met je huurauto en ontdek Aruba! Boek je huurauto bij Sunny Cars, een vertrouwd adres!

Meer info

Excursies Aruba

Jeepsafari Aruba

Jeepsafari's, duiken, zeilen, paardrijden en meer: bij Get your guide heb je de meeste keuze uit de leukste excursies!

Meer info

RIU Palace Aruba 

TIPWil jij onbezorgd genieten van een fijne vakantie op Aruba? En hou je van luxe? Dan is het 5-sterren RIU Palace echt een hotel voor jou! Het hotel is super de luxe en heeft een Ultra Al Inclusive formule. Dat is nog eens vakantie vieren zonder stress, heerlijk! Beoordeeld met een 8.3! Meer info & Direct boeken bij TUI!

Catamaran Snorkel Tour met lunch en open bar

TIPDe zon op je huid, je haren in de wind: deze snorkeltour met catamaran is fantastisch! De kapitein brengt je naar de mooiste snorkelspots. Heerlijk luieren op het dek, af en toe spring je in zee en zie je prachtige vissen. Na het snorkelen staat er een heerlijk drankje voor je klaar. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten! Beoordeeld met 4.5 uit 5.0! Meer info & Direct boeken!

Zoek je een voordelige vakantie naar Aruba? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
D-Reizen
Beach Check
D-Reizen

Columns Aruba

Bekijk het overzicht van de leukste columns over Aruba