Overige bezienswaardigheden Aruba

Overige plaatsen

Naast Oranjestad (hoofdstad) en San Nicolas (na Oranjestad de grootste stad van Araba), kent One Happy Island uiteraard nog veel meer plaatsen, steden, dorpen en gehuchten.

Noord 

Noord is een plaats in het noordwesten van Aruba en telt ongeveer 17.000 inwoners. Het middelpunt van de stad is de Santa Ana-kerk. De van oorsprong houten kerk dateert van 1766. De kerk is in de negentiende eeuw nog een paar keer herbouwd. De huidige stenen versie dateert van de periode 1914-1919 en is het bezoeken meer dan waard.

Santa Cruz

Santa Cruz (12˚30’ noorderbreedte en 69˚58’ westerlengte) is een plaats in het midden van Aruba en telt ongeveer 13.000 inwoners. De Spanjaarden plaatsten ooit het eerste katholieke kruis in het huidige Santa Cruz. In Santa Cruz vindt de verbinding plaats tussen hoofdweg 7 (hoofdweg 7 loopt van west naar oost) en hoofdweg 4 (hoofdweg 4 loopt van noord naar zuid). 

Savaneta

Savaneta (12˚27’ noorderbreedte en 69˚56’ westerlengte) is een plaats in het zuiden van Aruba. Savaneta is het oudste stadje van het Caribische Eiland. Hier kwamen de Spaanse ontdekkingsreizigers en de Hollandse kolonisten ooit als eerste aan land. Tot 1790 was Savaneta de hoofdstad van Aruba. Oranjestad was echter voor de schepen veel beter bereikbaar, hierdoor werd Oranjestad de hoofdstad van Aruba. 

Savaneta vormt het centrum van de Arubaanse visserij en herbergt een aantal prachtig gerestaureerde monumentale panden. In het stadje is overigens ook een kazerne van de Nederlandse Koninklijke Marine aanwezig. In deze marinekazerne is een detachement van het Korps Mariniers gelegerd. Bovendien huisvest deze kazerne de Arubaanse Militie. Roger Peterson is een Arubaans-Nederlands muzikant die het levenslicht in Savaneta zag. Peterson verwierf bekendheid als leadzanger van de rockband Intwine en door zijn deelname aan Idols.

Aruba Aloëfabriek

In de negentiende eeuw speelde de aloëteelt een belangrijke rol in de Arubaanse economie. Aruba was daarom voor een groot deel beplant met aloëplanten. Tegenwoordig is er weer een hernieuwde belangstelling voor natuurlijke producten en is de Aruba Aloëfabriek weer nieuw leven ingeblazen.

Uit de bladeren van de aloëplanten wordt heldere gel geperst die vervolgens wordt verwerkt tot shampoos, lotions en zonnebrandmiddelen. Naast de mogelijkheid om de Aruba Aloëfabriek te bezoeken is er een klein museum en een winkel waar de nodige aan aloë gerelateerde producten te koop zijn.

RIU Palace Aruba

All Inclusive Hotel RIU Palace Aruba

Ultra all inclusive genieten in het luxe 5-sterren hotel RIU Palace. Heerlijk relaxen direct aan het strand!

Meer info

Reisgids Aruba

Reisgidsen over Aruba

Ga jij op vakantie naar Aruba? Met dit reishandboek kom je op de mooiste plekjes van het eiland!

Meer info

Auto huren op Aruba

Huurauto Aruba

Trek er lekker op uit met je huurauto en ontdek Aruba! Boek je huurauto bij Sunny Cars, een vertrouwd adres!

Meer info

Excursies Aruba

Jeepsafari Aruba

Jeepsafari's, duiken, zeilen, paardrijden en meer: bij Get your guide heb je de meeste keuze uit de leukste excursies!

Meer info

RIU Palace Aruba 

TIPWil jij onbezorgd genieten van een fijne vakantie op Aruba? En hou je van luxe? Dan is het 5-sterren RIU Palace echt een hotel voor jou! Het hotel is super de luxe en heeft een Ultra Al Inclusive formule. Dat is nog eens vakantie vieren zonder stress, heerlijk! Beoordeeld met een 8.3! Meer info & Direct boeken bij TUI!

Catamaran Snorkel Tour met lunch en open bar

TIPDe zon op je huid, je haren in de wind: deze snorkeltour met catamaran is fantastisch! De kapitein brengt je naar de mooiste snorkelspots. Heerlijk luieren op het dek, af en toe spring je in zee en zie je prachtige vissen. Na het snorkelen staat er een heerlijk drankje voor je klaar. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten! Beoordeeld met 4.5 uit 5.0! Meer info & Direct boeken!

Zoek je een voordelige vakantie naar Aruba? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
D-Reizen
Beach Check
D-Reizen

Columns Aruba

Bekijk het overzicht van de leukste columns over Aruba