Boca Westpunt

Het uiterste noordoostpuntje van Aruba wordt Boca Westpunt genoemd. Boca Westpunt staat ook te boek als Westpunt. Een stukje ten zuidoosten van Boca Westpunt bevindt zich Westpunt Beach: één van de meest verlaten stranden van One Happy Island. In de noordkop van Aruba is een uniek natuurfenomeen te aanschouwen: de California Duinen (California Sand Dunes) oftewel de Duinen van Arashi (Dunes van Arashi).

California DuinenCalifornia Duinen

De California Duinen zijn een glooiend duingebied van ruim dertig hectare groot. Het duinzand is spierwit en contrasteert daarmee op een fenomenale wijze met het woestijnachtige landschap dat dit deel van Aruba zo kenschetst. Een landschap dat gedomineerd wordt door gele, bruine en groene tinten. Het is ronduit spectaculair om de smetteloze, witte California Duinen te gaan verkennen: je waant jezelf in een surrealistische omgeving. Dit kan alleen te voet: het is niet toegestaan om het gebied met een gemotoriseerd voertuig (auto, motor, quad, et cetera) te betreden. Spierwitte zandduinen zijn overigens niet alleen te vinden bij de California Duinen, maar ook bij Wariruri Beach en Boca Prins. De zandduinen van Wariruri Beach en Boca Prins zijn echter veel minder uitgestrekt.

De California Duinen ontlenen hun naam aan een stoomschip dat op 23 september 1891 voor de Arubaanse noordoostkust verging. Dit schip heette de SS Californian. Ook de Vuurtoren California (California Lighthouse) is hierna vernoemd. De Vuurtoren California toornt dertig meter boven het landschap uit en vormt daarmee letterlijk en figuurlijk een belangrijk baken voor het noorden van Aruba.

Hoe ziet Boca Westpunt eruit?

Iedereen die kennis wil maken met de ongelimiteerde krachten van de oceaan, moet tijdens zijn verblijf op Aruba beslist gaan kijken bij Boca West. Alle natuurelementen ballen hier samen om een enorm spektakelstuk ten toon te spreiden. Onder aanvoering van de meedogenloze noordoostpassaatwind worden bij Boca West torenhoge golven de inham ingeperst. Miljoenen liters oceaaanwater knallen vervolgens met onmetelijk veel geweld tegen de vlijmscherpe klifranden op. Het kraakheldere water wordt daaropvolgend tientallen meters hoog het luchtruim ingeslingerd om vervolgens lokale regenbuien te veroorzaken.

California DuinenHet kan bij Boca West flink tekeer gaan.

Ondanks dit natuurgeweld is Boca Westpunt ook een gebied met verschillende vormen van leven. Zo prijken er her en der verhoute dividivi-bomen en liggen er oneindig veel schelpen. De dividivi geniet een iconische status op het Benedenwindse Eiland. Met name de dividivi’s die op de populaire westkuststranden hebben wortelgeschoten, zijn razend populair onder de locals en toeristen. Op de keper beschouwd zijn deze door-de-wind-geboetseerde-bomen ook ware kunststukjes van de natuur!

Privé of openbaar?

Boca Westpunt is voor iedereen toegankelijk.

Wat zijn de mogelijkheden bij Boca Westpunt?

Genieten van het woeste kustlandschap en van de ongekende krachten van de Caribische Zee. Het is wel verstandig om bij Boca Westpunt degelijke schoenen te dragen: de rotsen zijn namelijk vlijmscherp en kunnen je voeten lelijk beschadigen. Boca Westpunt staat verder bekend om haar adembenemende zonsopgangen en zonsondergangen. Het is dus een ideale locatie voor het maken van verbluffend mooie foto’s en filmpjes.

Zijn er hotels bij Boca Westpunt?

Aan de oostkust van Aruba bevinden zich geen hotels & resorts: dus ook niet bij Boca Westpunt.

Bereikbaarheid

De weg naar Boca Westpunt is onverhard. In principe kun je op onverharde wegen prima uit de voeten met een normale auto, maar de voorkeur gaat toch uit naar een vierwielaangedreven voertuig; zeker als het langdurig regent of geregend heeft. Boca Westpunt is ook met een motor of quad bereikbaar.

RIU Palace Aruba

All Inclusive Hotel RIU Palace Aruba

Ultra all inclusive genieten in het luxe 5-sterren hotel RIU Palace. Heerlijk relaxen direct aan het strand!

Meer info

Reisgids Aruba

Reisgidsen over Aruba

Ga jij op vakantie naar Aruba? Met dit reishandboek kom je op de mooiste plekjes van het eiland!

Meer info

Auto huren op Aruba

Huurauto Aruba

Trek er lekker op uit met je huurauto en ontdek Aruba! Boek je huurauto bij Sunny Cars, een vertrouwd adres!

Meer info

Excursies Aruba

Jeepsafari Aruba

Jeepsafari's, duiken, zeilen, paardrijden en meer: bij Get your guide heb je de meeste keuze uit de leukste excursies!

Meer info

RIU Palace Aruba 

TIPWil jij onbezorgd genieten van een fijne vakantie op Aruba? En hou je van luxe? Dan is het 5-sterren RIU Palace echt een hotel voor jou! Het hotel is super de luxe en heeft een Ultra Al Inclusive formule. Dat is nog eens vakantie vieren zonder stress, heerlijk! Beoordeeld met een 8.3! Meer info & Direct boeken bij TUI!

Catamaran Snorkel Tour met lunch en open bar

TIPDe zon op je huid, je haren in de wind: deze snorkeltour met catamaran is fantastisch! De kapitein brengt je naar de mooiste snorkelspots. Heerlijk luieren op het dek, af en toe spring je in zee en zie je prachtige vissen. Na het snorkelen staat er een heerlijk drankje voor je klaar. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten! Beoordeeld met 4.5 uit 5.0! Meer info & Direct boeken!

Zoek je een voordelige vakantie naar Aruba? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
D-Reizen
Beach Check
D-Reizen

Columns Aruba

Bekijk het overzicht van de leukste columns over Aruba