Wariruri Beach

Wariruri Beach ligt aan de Wariruri Bay (Wariruri Baai) aan de noordoostkust van Aruba in het district Paradera. Het jaar 1824 is een belangrijk jaar in de geschiedenis van One Happy Island. In dat jaar werd er voor het eerst goud gevonden op het ABC-eiland. Dat leidde tot een gigantische goudkoorts met onder andere de bouw van twee goudsmelterijen: de Bushiribana-smelterij en de Balashi-smelterij. Vandaag de dag zijn deze goudsmelterijen vervallen tot ruïnes, maar wel de moeite waard om bezocht te worden. Iets ten zuidoosten van Wariruri Beach bevinden zich de Bushiribana-ruïnes.

Hoe ziet Wariruri Beach eruit?

De oostkust van Aruba wordt gekarakteriseerd door een dertig kilometer lange klifrots die metershoog is en voornamelijk uit kalksteen bestaat. Deze klifrots wordt op zo’n zestig plekken onderbroken door inhammen oftewel boka’s (boca’s). Deze boka’s kunnen klein of groot zijn. Wariruri Beach ligt ook aan zo’n boka. Deze boka heeft een lengte van zo’n zestig meter en zou daarmee onder de grote boka’s geordend kunnen worden. Wariruri Beach heeft een breedte van zeventig meter en bestaat uit wit zand. Wat verder bijzonder aan het strand is, is het feit dat het een natuurlijke brug bezit. Aruba telt verschillende natuurlijke bruggen. De drie bekendste zijn de Aruba Natural Bridge (ruïnes), Aruba Baby Natural Bridge en de Tripod Bridge. De natuurlijke brug van Wariruri Beach bevindt zich aan de zuidkant van het strand en wordt de Small Natural Bridge genoemd.

Privé of openbaar?

Wariruri Beach is een openbaar strand. Aruba is één van de weinige Caribische eilanden waar alle stranden openbaar zijn. Voor verschillende stranden moet je echter wel een kaartje kopen om toegang te verkrijgen. Dat geldt voor de vijf stranden van De Palm Island en Renaissance Island. De genoemde eilandjes zijn namelijk privé-eigendom. Daarnaast bevinden zich verschillende stranden in het Nationaal park Arikok. Om toegang te krijgen tot dit natuurpark, en dus ook tot de stranden, moet bij de parkingang een kaartje gekocht worden.

Wat zijn de mogelijkheden bij Wariruri Beach?

Zonnebaden, wandelen, paardrijden, vissen en (golfsurfen).

Op Aruba blaast het grootste deel van de tijd de noordoostpassaatwind. Dat is goed nieuws voor Arubanen en toeristen. Deze wind zorgt namelijk voor een aangename verkoeling op het zonovergoten eiland. Zoals de naam al doet vermoeden, benadert de passaatwind Aruba vanuit het noordoosten. Aan deze kant van het eiland is de noordoostpassaatwind het krachtigst. De krachtige noordoostpassaatwind heeft ook invloed op de Caribische Zee aan deze kant van Aruba: de golven worden metershoog opgezweept waardoor ook sterke (onder)stromingen ontstaan. Derhalve is het niet verstandig en veilig om hier het oceaanwater te betreden: dat geldt dus ook voor Wariruri Beach. Bij Wariruri Beach staat een informatiebord met de volgende tekst: ‘Strong current, swim at your own risk’ en in het Papiaments: ‘Corriente fuerte, nade a su propio riesgo’. Toch zul je bij dit strand regelmatig golfsurfers spotten. Deze watersporters zijn echter zeer ervaren en zijn op de hoogte van de locale omstandigheden.

Zijn er hotels bij Wariruri Beach?

Bij Wariruri Beach zijn geen hotels of resorts.

Bereikbaarheid

Wariruri Beach is met een auto te bereiken, het beste kun je gebruikmaken van een terreinwagen, 4WD of ATV. Er zijn voldoende mogelijkheden om je auto te parkeren. Het is niet toegestaan om met een gemotoriseerd voertuig op het strand of in de zandduinen te rijden. Bij Wariruri Beach staat een informatiebord met de volgende tekst: ‘No motorized vehicles on dunes and beaches’ en in het Papiaments: ‘No se permiten vehículos motorizados en las dunas y playas’.

RIU Palace Aruba

All Inclusive Hotel RIU Palace Aruba

Ultra all inclusive genieten in het luxe 5-sterren hotel RIU Palace. Heerlijk relaxen direct aan het strand!

Meer info

Reisgids Aruba

Reisgidsen over Aruba

Ga jij op vakantie naar Aruba? Met dit reishandboek kom je op de mooiste plekjes van het eiland!

Meer info

Auto huren op Aruba

Huurauto Aruba

Trek er lekker op uit met je huurauto en ontdek Aruba! Boek je huurauto bij Sunny Cars, een vertrouwd adres!

Meer info

Excursies Aruba

Jeepsafari Aruba

Jeepsafari's, duiken, zeilen, paardrijden en meer: bij Get your guide heb je de meeste keuze uit de leukste excursies!

Meer info

RIU Palace Aruba 

TIPWil jij onbezorgd genieten van een fijne vakantie op Aruba? En hou je van luxe? Dan is het 5-sterren RIU Palace echt een hotel voor jou! Het hotel is super de luxe en heeft een Ultra Al Inclusive formule. Dat is nog eens vakantie vieren zonder stress, heerlijk! Beoordeeld met een 8.3! Meer info & Direct boeken bij TUI!

Catamaran Snorkel Tour met lunch en open bar

TIPDe zon op je huid, je haren in de wind: deze snorkeltour met catamaran is fantastisch! De kapitein brengt je naar de mooiste snorkelspots. Heerlijk luieren op het dek, af en toe spring je in zee en zie je prachtige vissen. Na het snorkelen staat er een heerlijk drankje voor je klaar. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten! Beoordeeld met 4.5 uit 5.0! Meer info & Direct boeken!

Zoek je een voordelige vakantie naar Aruba? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
D-Reizen
Beach Check
D-Reizen

Columns Aruba

Bekijk het overzicht van de leukste columns over Aruba