Stranden op Aruba

Aruba is in velerlei opzichten een fantastische vakantiebestemming. Zo laat de zon het nooit afweten, is het oceaanwater kristalhelder en zijn de Arubanen een uitermate vrolijk en vriendelijk volk. Toch is het één aspect dat One Happy Island wereldberoemd maakt: diens adembenemende zandstranden! Het is niet voor niets dat de Arubaanse stranden tot de mooiste stranden van de wereld worden beschouwd. Ze zijn hagelwit en hebben een poederachtige structuur. Het is uiteraard een feest om op dit type stranden te kunnen recreëren!

Strand Druif Beach op ArubaDe stranden op Aruba zijn schitterend. Deze foto maakten we op Druif Beach.

Wat is het mooiste strand van Aruba?

Alle stranden op Aruba zijn zeer fraai en het is ook een kwestie van persoonlijke voorkeur. Wil je bijvoorbeeld snorkelen en de mooiste vissen spotten? Of vind je het fijn als er op en in de buurt van het strand veel te doen is? Of houd je juist van rustige stranden en wil je het liefst zo min mogelijk andere toeristen zien? Wat ons betreft is het mooiste strand van Aruba: Manchebo Beach. Dit hagelwitte zandstrand is van een ongekende schoonheid en het is er meestal lekker rustig.

RIU Palace Aruba All Inclusive

RIU Palace Aruba

Aanbieding!
All Inclusive! Zeer luxe!

Je wordt behandeld als een vorst in het RIU Palace Aruba. In het super-de-luxe 5-sterren hotel staat het personeel graag voor je klaar om je in de watten te leggen. Zodra je aankomt brengt de bellboy je koffers naar je kamer en je vakantie kan direct beginnen! Als je door de lobby naar buiten kijkt zie je het sprookjesachtige strand van Palm Beach al liggen, hier ga je een onvergetelijke tijd tegemoet. Zowel overdag als 's avonds is er een activiteitenprogramma dus je verveelt jezelf hier nooit. Er zijn vier à la carte restaurants waar je ook culinair wordt verwend. Ben je 18 jaar of ouder dan mag je ook gebruik maken van de faciliteiten van het RIU Palace Antillas.Meer info & boeken

Zijn de stranden van Aruba gratis toegankelijk?

De Arubaanse autoriteiten namen in het verleden een briljante beslissing. De beslissing om alle stranden voor iedereen vrijtoegankelijk te houden, waardoor je op Aruba geen afgebakende privé-stranden zult aantreffen. Dit is uniek voor de Caribische regio; op alle overige Caribische eilanden wordt onderscheid gemaakt tussen openbare stranden en privé-stranden. Het Arubaanse gezag maakte in diens bestaan nog wel meer uitermate verstandige keuzes; zo wees zij maar liefst 20% van het eiland aan als natuurreservaat; resulterend in het adembenemende Arikok Nationaal Park. Op deze manier wordt de natuur van het prachtige eiland gewaarborgd voor toekomstige generaties.

Manchebo Beach Resort & Spa aan Manchebo Beach

TIPSnorkeltocht met strandhoppen

Baby Beach + Mangel Hato!

Tijdens een vakantie op Aruba mag natuurlijk een snorkeltocht niet ontbreken. En deze snorkeltocht brengt je naar de mooiste snorkelplekken en is super relaxed. Als eerste gaan we naar Mangel Halto. Dat is een zeer fraaie snorkelspot, je ziet er de meest kleurrijke vissen. Vervolgens bezoeken we Baby Beach. Dit is misschien wel het meest relaxte strand van Aruba. Ben je nog niet uitgekeken op de vissen dan ga je nog een keer snorkelen, kun je zwemmen in zee, pootje baden of genieten van de zon op het strand. Uiteraard hebben wij een snorkeluitrusting voor je, het enige dat je mee hoeft te nemen zijn zwemkleding, een handdoek en zonnebrand. Beoordeeld met 4.6 uit 5.0 sterren!Meer info & boeken

Kinderen spelen op strand ArubaKinderen hebben veel lol op de stranden van Aruba.

Stranden aan de westkust

Aruba telt tweeëntwintig stranden: zeventien aan de westkust en vijf aan de oostkust. Het bijzondere van het eiland is dat de westkant een totaal andere wereld is dan de oostkant. Aan de westkust is de oceaan rustig en rollen de golven vredig over lange, brede stranden. Dit is ook de kant van het Benedenwindse Eiland waar zich de meeste hotels & resorts bevinden. Dit heeft als voordeel dat bij het krieken van de dag niet een douchecel, maar een frisse ochtendduik in het prachtige oceaanwater voor de nodige ontnuchtering kan zorgen. Ieder strand aan de westkust heeft zo zijn eigen karakter, identiteit en mogelijkheden. Op sommige stranden is kijken en bekeken worden en bevinden zich de trendy restaurants en hippe beach bars. Andere stranden daarentegen zijn weer rustig en pittoresk en populair bij families met kinderen.

Eagle BeachEagle Beach wordt gezien als mooiste strand van Aruba.

Stranden aan de oostkust

Aan de oostkust van Aruba zijn de passaatwinden op de oceaan nog op volle snelheid en worden de golven metershoog opgejaagd. Deze hoge golven storten zich met groot geweld op de grillige kustlijn met haar stranden. De stranden bevinden zich hier dus in een prachtig natuurlijk decor. Het is overigens niet verstandig om aan deze kant van het ABC-eiland het zeewater te betreden; door de hoge golven en sterke stroming is het hier te gevaarlijk om te zwemmen!

Stenen stapelen: keimannetjes

Op bijna elk strand op Aruba kom je keimannetjes tegen. Dit zijn stapeltjes met stenen, met zorg en aandacht op elkaar gelegd door iemand. Wie er ooit mee is begonnen is een raadsel maar veel mensen geloven dat je voor elke kei die je op je stapel legt een wens mag doen. Zolang de stapel blijft staan bestaat ook de kans dat je wens uitkomt. Pas je dus goed op dat je geen keimannetje omver loopt?

Keimannetjes op Aruba. Foto door Francis Thole.

Steenmannetjes kom je overigens wereldwijd tegen, dus niet alleen op Aruba. De betekenis van deze stapels keien verschilt eigenlijk nogal eens. Voor velen zijn ze een bron van legendes, bijgeloof en volksverhalen, maar van oorsprong zijn het landmarkeringen ter herkenning van bepaalde locaties. Je ziet ze dus niet alleen op stranden maar ook in bergachtige gebieden kom je ze tegen.

Zijn er op Aruba naaktstranden?

Naturisme (openbare naaktheid), in welke vorm dan ook, is bij wet verboden op Aruba. Er zijn dan ook geen naaktstranden op het zonovergoten eiland. Topless zonnen is ook niet toegestaan, maar wordt wel gedoogd.

RIU Palace Aruba

All Inclusive Hotel RIU Palace Aruba

Ultra all inclusive genieten in het luxe 5-sterren hotel RIU Palace. Heerlijk relaxen direct aan het strand!

Meer info

Reisgids Aruba

Reisgidsen over Aruba

Ga jij op vakantie naar Aruba? Met dit reishandboek kom je op de mooiste plekjes van het eiland!

Meer info

Auto huren op Aruba

Huurauto Aruba

Trek er lekker op uit met je huurauto en ontdek Aruba! Boek je huurauto bij Sunny Cars, een vertrouwd adres!

Meer info

Excursies Aruba

Jeepsafari Aruba

Jeepsafari's, duiken, zeilen, paardrijden en meer: bij Get your guide heb je de meeste keuze uit de leukste excursies!

Meer info

RIU Palace Aruba 

TIPWil jij onbezorgd genieten van een fijne vakantie op Aruba? En hou je van luxe? Dan is het 5-sterren RIU Palace echt een hotel voor jou! Het hotel is super de luxe en heeft een Ultra Al Inclusive formule. Dat is nog eens vakantie vieren zonder stress, heerlijk! Beoordeeld met een 8.3! Meer info & Direct boeken bij TUI!

Catamaran Snorkel Tour met lunch en open bar

TIPDe zon op je huid, je haren in de wind: deze snorkeltour met catamaran is fantastisch! De kapitein brengt je naar de mooiste snorkelspots. Heerlijk luieren op het dek, af en toe spring je in zee en zie je prachtige vissen. Na het snorkelen staat er een heerlijk drankje voor je klaar. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten! Beoordeeld met 4.5 uit 5.0! Meer info & Direct boeken!

Zoek je een voordelige vakantie naar Aruba? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
D-Reizen
Beach Check
D-Reizen

Columns Aruba

Bekijk het overzicht van de leukste columns over Aruba