Stranden op Aruba

Aruba is in velerlei opzichten een fantastische vakantiebestemming. Zo laat de zon het nooit afweten, is het oceaanwater kristalhelder en zijn de Arubanen een uitermate vrolijk en vriendelijk volk. Toch is het één aspect dat One Happy Island wereldberoemd maakt: diens adembenemende zandstranden! Het is niet voor niets dat de Arubaanse stranden tot de mooiste stranden van de wereld worden beschouwd. Ze zijn hagelwit en hebben een poederachtige structuur. Het is uiteraard een feest om op dit type stranden te kunnen recreëren!

Strand Druif Beach op Aruba

Briljante beslissing

De Arubaanse autoriteiten namen in het verleden een briljante beslissing. De beslissing om alle stranden voor iedereen vrijtoegankelijk te houden, waardoor je op Aruba geen afgebakende privé-stranden zult aantreffen. Dit is uniek voor de Caribische regio; op alle overige Caribische eilanden wordt onderscheid gemaakt tussen openbare stranden en privé-stranden. Het Arubaanse gezag maakte in diens bestaan nog wel meer uitermate verstandige keuzes; zo wees zij maar liefst 20% van het eiland aan als natuurreservaat; resulterend in het adembenemende Arikok Nationaal Park. Op deze manier wordt de natuur van het prachtige eiland gewaarborgd voor toekomstige generaties.

Stranden aan de westkust

Aruba telt tweeëntwintig stranden: zeventien aan de westkust en vijf aan de oostkust. Het bijzondere van het eiland is dat de westkant een totaal andere wereld is dan de oostkant. Aan de westkust is de oceaan rustig en rollen de golven vredig over lange, brede stranden. Dit is ook de kant van het Benedenwindse Eiland waar zich de meeste hotels & resorts bevinden. Dit heeft als voordeel dat bij het krieken van de dag niet een douchecel, maar een frisse ochtendduik in het prachtige oceaanwater voor de nodige ontnuchtering kan zorgen. Ieder strand aan de westkust heeft zo zijn eigen karakter, identiteit en mogelijkheden. Op sommige stranden is kijken en bekeken worden en bevinden zich de trendy restaurants en hippe beach bars. Andere stranden daarentegen zijn weer rustig en pittoresk en populair bij families met kinderen.

Kinderen spelen op strand Aruba

Stranden aan de oostkust

Aan de oostkust van Aruba zijn de passaatwinden op de oceaan nog op volle snelheid en worden de golven metershoog opgejaagd. Deze hoge golven storten zich met groot geweld op de grillige kustlijn met haar stranden. De stranden bevinden zich hier dus in een prachtig natuurlijk decor. Het is overigens niet verstandig om aan deze kant van het ABC-eiland het zeewater te betreden; door de hoge golven en sterke stroming is het hier te gevaarlijk om te zwemmen!

Zijn er op Aruba naaktstranden?

Naturisme (openbare naaktheid), in welke vorm dan ook, is bij wet verboden op Aruba. Er zijn dan ook geen naaktstranden op het zonovergoten eiland. Topless zonnen is ook niet toegestaan, maar wordt wel gedoogd.

RIU Palace Aruba

All Inclusive Hotel RIU Palace Aruba

Ultra all inclusive genieten in het luxe 5-sterren hotel RIU Palace. Heerlijk relaxen direct aan het strand!

Meer info

Reisgidsen Aruba

Reisgidsen over Aruba

Ga jij naar Aruba? Met deze reisgidsen kom je op de mooiste plekjes!

Meer info

Auto huren op Aruba

Huurauto Aruba

Trek er lekker op uit met je huurauto en ontdek Aruba! Boek je huurauto bij TUI Cars, een vertrouwd adres!

Meer info

Excursies Aruba

Jeepsafari Aruba

Jeepsafari's, duiken, zeilen, paardrijden en meer: bij Get Your Guide heb je de meeste keuze uit de leukste excursies!

Meer info

Zoek je een voordelige vakantie naar Aruba? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
Kras
D-Reizen

Columns

Ga direct naar: Archief columns