Struisvogelboerderij

Bij het aanschouwen van struisvogels die in Nederland worden gehouden vult het hoofd zich al snel met tegenstrijdige gedachten. Enerzijds matched het koele kille polderlandschap niet de savanne- en steppeachtige natuurlijke leefomgeving die je voor ogen hebt als je aan de grootste loopvogels ter wereld denkt. Anderzijds kun je niet aan het gedrag van de exoten aflezen dat hen groot tekort wordt gedaan, in tegendeel zelfs, ze rennen en crossen met het grootste plezier achter elkaar aan.

Bord struisvogelboerderijStruisvogelboerderij op Aruba.

Tachtig struisvogels

Op de struisvogelboerderij (struisvogelfarm) vlakbij de noordkust van Aruba speelt die verwondering veel minder. Toegegeven, ook hier zitten we ver weg van het Afrikaanse continent, maar de immer razende noordoostpassaatwind heeft het oorspronkelijke vulkanische gesteente in de loop van de tijd naar een Afrikaans gelijkend landschap geslepen en ook hier blijken de gigantische vogels het prima naar hun zin te hebben. Op de struisvogelboerderij op One Happy Island leeft een kudde van ongeveer tachtig struisvogels. Zogezegd is de struisvogelboerderij te vinden in het noorden van Aruba. Als je naar de Natural Bridge en de Bushiribana goudmijn rijdt, kom je erlangs. Overigens bevindt zich naast de struisvogelboerderij de Gold Mine Ranch. Dit is een plek waar je geweldige paardrijtochten langs de noordkust van het ABC-eiland kunt maken. 

Struisvogel versus kolibrie

Het kan op de Arubaanse struisvogelboerderij zomaar gebeuren dat een muskietkolibrie (de kleinste vogelsoort ter wereld) een landing maakt op de afrastering die ervoor moet waken dat de struisvogels (de grootste vogelsoort ter wereld) het hazenpad kiezen. De contrasten in de dierenwereld kunnen nauwelijks groter zijn. Volwassen struisvogelmannetjes kunnen doorgroeien tot 150 kilogram terwijl de wijzer van de weegschaal bij zijn kleinere soortgenoot bij 3 gram stokt, om maar eens een voorbeeld te noemen. Ook de eieren die struisvogels leggen zijn indrukwekkend; het zijn de grootste eieren van de wereld. Als je geluk hebt ben je getuige van het uitkomen van z’n reuzenei. De jonge struisvogeltjes worden overigens de eerste tijd apart van hun ouders gezet. 

Restaurant en winkeltje

Kortom; op de Aruba Ostrich Farm kun je jezelf met gemak een poosje prima vermaken. Hilarische momenten, zoals tijdens het handmatig voeren, worden afgewisseld met zeer leerzame educatieve intermezzo’s waarbij alle ins en outs van deze Jurassic Park-achtige creaties van moeder natuur vakkundig worden toegelicht. Na de tour zijn er verder sfeervolle faciliteiten op de struisvogelboerderij waar je je dorst kunt lessen en je honger kunt stillen om vervolgens eventueel in een stijlvol souvenirwinkeltje authentieke Zimbabwaanse voorwerpen, zoals houtsnijwerken en wandtapijten, te gaan bekijken en kopen. Overigens bestaat de mogelijkheid om in het restaurant gerechten uit te proberen waarin struisvogeleieren en struisvogelvlees is verwerkt.

RIU Palace Aruba

All Inclusive Hotel RIU Palace Aruba

Ultra all inclusive genieten in het luxe 5-sterren hotel RIU Palace. Heerlijk relaxen direct aan het strand!

Meer info

Reisgids Aruba

Reisgidsen over Aruba

Ga jij op vakantie naar Aruba? Met dit reishandboek kom je op de mooiste plekjes van het eiland!

Meer info

Auto huren op Aruba

Huurauto Aruba

Trek er lekker op uit met je huurauto en ontdek Aruba! Boek je huurauto bij Sunny Cars, een vertrouwd adres!

Meer info

Excursies Aruba

Jeepsafari Aruba

Jeepsafari's, duiken, zeilen, paardrijden en meer: bij Get your guide heb je de meeste keuze uit de leukste excursies!

Meer info

RIU Palace Aruba 

TIPWil jij onbezorgd genieten van een fijne vakantie op Aruba? En hou je van luxe? Dan is het 5-sterren RIU Palace echt een hotel voor jou! Het hotel is super de luxe en heeft een Ultra Al Inclusive formule. Dat is nog eens vakantie vieren zonder stress, heerlijk! Beoordeeld met een 8.3! Meer info & Direct boeken bij TUI!

Catamaran Snorkel Tour met lunch en open bar

TIPDe zon op je huid, je haren in de wind: deze snorkeltour met catamaran is fantastisch! De kapitein brengt je naar de mooiste snorkelspots. Heerlijk luieren op het dek, af en toe spring je in zee en zie je prachtige vissen. Na het snorkelen staat er een heerlijk drankje voor je klaar. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten! Beoordeeld met 4.5 uit 5.0! Meer info & Direct boeken!

Zoek je een voordelige vakantie naar Aruba? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
D-Reizen
Beach Check
D-Reizen

Columns Aruba

Bekijk het overzicht van de leukste columns over Aruba