Het landschap van Aruba

Aruba bestaat uit verschillende landschappen zoals: kilometerlange hagelwitte zandstranden, grillige heuvels, indrukwekkende kalksteenplateaus en verrassende zandduinen. De westkant van Aruba is voor het grootste deel vlak en dichtbevolkt. Het oosten van het eiland - waar ook het Arikok Nationaal Park is gesitueerd - is wat heuvelachtiger en vrijwel onbevolkt.

Rotsen op Aruba

Het gesteente en de rotsen die je op Aruba aantreft en die het eiland zo fraai aftekenen zijn van verschillende oorsprong zoals; vulkanisch lava, kwartsdioriet, tonaliet, hooiberggiet en kalksteenkoraal.

Het klimaat op Aruba is erg droog er zijn dan ook geen permanente rivieren op het eiland. Wel zijn er de zogenaamde rooien, kloofvormige dalen in het heuvellandschap, die zich in de regentijd met water vullen. Het woord rooi is afgeleid van het Spaanse woord arroyo (beek). Normaal oogt de vegetatie op het Caribische eiland dor en grauw maar gedurende de regentijd zuigen de bomen en struiken zich vol met het overvloedige water en verandert Aruba in een groen eldorado.

Kustlijn

De kustlijn van Aruba kent twee gezichten. Aan de westkant liggen de wereldberoemde brede witte stranden van Palm Beach en Eagle Beach. Aan deze zijde van het Benedenwindse Eiland liggen ook enkele smalle stranden die veelal bezaaid zijn met prachtig versteend koraal en door zeestromingen gepolijste kiezelstenen. 

Op de kust beukende golven en een straffe wind vind je aan de oostkant. Het water en de wind van de Atlantische Oceaan hebben hier het gesteente in de meest grillige vormen geboetseerd. Aan deze kant van Aruba worden de kale kalksteenplateaus onderbroken door grillige boka’s (baaien) met betoverende stranden.

Strand Aruba

Cunucu 

Het middenstuk - de cunucu - heeft veel weg van een wildwest-achtig landschap. Torenhoge cactussen, vetplanten, rotsformaties, zandverstuivingen en de zo karakteristiek door de wind gevormde divi-divi bomen vormen hier het landschap.

Zandduinen

Zandduinen zijn te vinden in het noordoosten van Aruba. De zandduinen van Aruba zorgen voor een surrealische en buitenaardse omgeving. Dit gebied is niet toegankelijk voor auto’s maar je kunt er wel fietsen met een mountainbike en heerlijke wandelingen maken.

RIU Palace Aruba

All Inclusive Hotel RIU Palace Aruba

Ultra all inclusive genieten in het luxe 5-sterren hotel RIU Palace. Heerlijk relaxen direct aan het strand!

Meer info

Reisgids Aruba

Reisgidsen over Aruba

Ga jij op vakantie naar Aruba? Met dit reishandboek kom je op de mooiste plekjes van het eiland!

Meer info

Auto huren op Aruba

Huurauto Aruba

Trek er lekker op uit met je huurauto en ontdek Aruba! Boek je huurauto bij TUI Cars, een vertrouwd adres!

Meer info

Excursies Aruba

Jeepsafari Aruba

Jeepsafari's, duiken, zeilen, paardrijden en meer: bij Guide And Go heb je de meeste keuze uit de leukste excursies!

Meer info

Catamaran Snorkel Tour met Lunch

TIPDe zon op je huid, je haren in de wind: deze snorkeltour met catamaran is fantastisch! De kapitein brengt je naar de mooiste snorkelspots. Heerlijk luieren op het dek, af en toe spring je in zee en zie je prachtige vissen. Na het snorkelen staat er een heerlijke lunch voor je klaar. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten! Meer info & Direct boeken!

Zoek je een voordelige vakantie naar Aruba? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
Kras
D-Reizen

Columns Aruba

Bekijk het overzicht van de leukste columns over Aruba