Cultuur Vlag, wapenschild en volkslied Taal Geloof Sport en spel Media Architectuur Culinair

De cultuur van Aruba

Aruba kan bogen over een rijke cultuur. Deze rijke cultuur kon ontstaan door het feit dat het Caribische eiland door de eeuwen heen heel veel verschillende mensen naar zich toe heeft getrokken. Heden ten dage wordt One Happy Island bevolkt met meer dan veertig verschillende nationaliteiten. En hier komt voorlopig ook geen einde aan. Aruba werkt nog steeds als een onweerstaanbare magneet voor veel mensen uit de Caribische archipel. Zij willen op het eiland wonen en werken. Op deze manier vindt er een verdere culturele verrijking plaats op Aruba. Het ABC-eiland ligt geografisch pal voor de kust van het noorden van Zuid-Amerika. Hierdoor ligt Aruba sterk onder de invloedssfeer van Latijns-Amerika. Daarnaast is de Nederlandse invloed ook duidelijk voelbaar op Aruba.

I love Aruba bordI Love Aruba!

Taal

Arubanen zijn trots op hun nationale symbolen: vlag, wapenschild en volkslied. De Arubaanse vlag wappert derhalve op veel (overheids)gebouwen. Daarnaast heeft zich op de Benedenwindse Eiland een unieke taal ontwikkeld: Papiaments! Naast Aruba wordt deze taal alleen maar op de buureilanden Bonaire en Curaçao gesproken. Het Papiaments is ontstaan uit het Portugees.

Geloof

Arubanen zijn gelovige mensen. Overal op het eiland bevinden zich dan ook huizen van God. Gedurende de week worden er veel missen en diensten gehouden, waarbij de kerken helemaal volzitten. Naast geloof, speelt sport een belangrijke rol in de Arubaanse samenleving. Honkbal is de nummer 1 sport van het eiland. Daarnaast zijn Arubanen dol op voetbal.

Dans en muziek

Het ritmisch bewegen zit in de Arubaanse genen ingebakken. Er wordt dan ook veel gedanst en muziek gemaakt op het eiland. Op Aruba kun je het hele jaar door genieten van dans en muziek. Het absolute hoogtepunt vormt uiteraard het Arubaanse carnaval, maar daarnaast zijn er tal van andere dans- en muziekevenementen op Aruba te beleven!

Steelband AubaSteelband in actie op Aruba.

Architectuur

Op Aruba zoekt het kwik doorgaans de hoogste regionen van de thermometer. Gelukkig voelt het echter nooit benauwd aan. Dat heeft te maken met de verkoelende noordoostpassaatwind die over Aruba blaast! Deze noordoostpassaatwind speelt ook een belangrijke rol bij de manier waarop de huizen op Aruba worden gebouwd. De wind wordt namelijk gebruikt om de woningen op een natuurlijke manier te ventileren!

Arubaanse keuken

Alle bevolkingsgroepen die koers hebben gezet richting Aruba, namen ook hun eigen recepten en gerechten mee naar het tropische eiland. Hierdoor kon er een unieke en zeer appetijtelijke keuken ontstaan. Een keuken die zich laat kenmerken door het gebruik van zeer veel verse producten.

RIU Palace Aruba

All Inclusive Hotel RIU Palace Aruba

Ultra all inclusive genieten in het luxe 5-sterren hotel RIU Palace. Heerlijk relaxen direct aan het strand!

Meer info

Reisgids Aruba

Reisgidsen over Aruba

Ga jij op vakantie naar Aruba? Met dit reishandboek kom je op de mooiste plekjes van het eiland!

Meer info

Auto huren op Aruba

Huurauto Aruba

Trek er lekker op uit met je huurauto en ontdek Aruba! Boek je huurauto bij Sunny Cars, een vertrouwd adres!

Meer info

Excursies Aruba

Jeepsafari Aruba

Jeepsafari's, duiken, zeilen, paardrijden en meer: bij Get your guide heb je de meeste keuze uit de leukste excursies!

Meer info

RIU Palace Aruba 

TIPWil jij onbezorgd genieten van een fijne vakantie op Aruba? En hou je van luxe? Dan is het 5-sterren RIU Palace echt een hotel voor jou! Het hotel is super de luxe en heeft een Ultra Al Inclusive formule. Dat is nog eens vakantie vieren zonder stress, heerlijk! Beoordeeld met een 8.3! Meer info & Direct boeken bij TUI!

Catamaran Snorkel Tour met lunch en open bar

TIPDe zon op je huid, je haren in de wind: deze snorkeltour met catamaran is fantastisch! De kapitein brengt je naar de mooiste snorkelspots. Heerlijk luieren op het dek, af en toe spring je in zee en zie je prachtige vissen. Na het snorkelen staat er een heerlijk drankje voor je klaar. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten! Beoordeeld met 4.5 uit 5.0! Meer info & Direct boeken!

Zoek je een voordelige vakantie naar Aruba? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
D-Reizen
Beach Check
D-Reizen

Columns Aruba

Bekijk het overzicht van de leukste columns over Aruba