Vogels spotten op Aruba

Vogelspotters komen royaal aan hun trekken op het vogelrijke Aruba. Er zijn namelijk meer dan 170 verschillende vogelsoorten beschreven op One Happy Island. Het feit dat Aruba in het bezit is van een flink aantal zoetwaterbronnen draagt er aan bij dat veel vogels prima kunnen overleven op het doorgaans droge Caribische eiland.

Pelikaan op ArubaAls je op vakantie bent op Aruba dan zie je zeker pelikanen.

Vier groepen vogels

De vogels die je op Aruba kunt spotten, zijn te verdelen in vier groepen. Vogels die onder de eerste groep ressorteren, verblijven permanent op het ABC-eiland. Dit zijn vogels die ook op Aruba broeden. Vogels die enkel en alleen op het eiland overwinteren, behoren tot de tweede groep. Tot de derde groep worden de vogels gerekend die alleen maar een tussenstop op Aruba maken. Zij doen dat om weer op kracht te komen om daarna weer verder te kunnen vliegen. De vierde groep vormen de zogenaamde dwaalgasten. Het zijn vliegbeesten die zo nu en dan op het eiland gespot worden, maar er eigenlijk niet thuis horen.

Arubaanse holenuil

Sommige vogelsoorten komen alleen maar op Aruba voor. Ze zijn dus endemisch voor het Benedenwindse Eiland. Dit geldt onder andere voor de Arubaanse holenuil (Aruba Burrowing Owl). Het is een kleine zeldzame roofvogel van slechts 20 centimeter groot die holen graaft onder de grond voor zijn nest. Op het eiland noemt men de Arubaanse holenuil ‘Shoco’. De Arubanen zijn erg trots op de Arubaanse holenuil en zijn beeltenis prijkt dan ook op vele gebruiksvoorwerpen. Onder meer op bankbiljetten. De Arubaanse holenuil werd in 2014 zelfs aangemerkt tot het nationale symbool van het eiland.

Vogel ArubaAruba is een paradijs voor vogels en vogelspotters.

Vogelhotspots

Arikok Nationaal ParkSpaan Lagoen en het Bubali Vogelreservaat (Bird Sanctuary) zijn de ideale plekken om vogels te spotten op Aruba. Het Bubali Vogelreservaat bestaat uit meerdere zoetwaterplasjes en is het leefgebied van meer dan tachtig verschillende soorten (trek)vogels. Dan moet je onder andere denken aan eenden, aalscholvers, meerkoeten, meeuwen en zilverreigers.

RIU Palace Aruba

All Inclusive Hotel RIU Palace Aruba

Ultra all inclusive genieten in het luxe 5-sterren hotel RIU Palace. Heerlijk relaxen direct aan het strand!

Meer info

Reisgids Aruba

Reisgidsen over Aruba

Ga jij op vakantie naar Aruba? Met dit reishandboek kom je op de mooiste plekjes van het eiland!

Meer info

Auto huren op Aruba

Huurauto Aruba

Trek er lekker op uit met je huurauto en ontdek Aruba! Boek je huurauto bij Sunny Cars, een vertrouwd adres!

Meer info

Excursies Aruba

Jeepsafari Aruba

Jeepsafari's, duiken, zeilen, paardrijden en meer: bij Get your guide heb je de meeste keuze uit de leukste excursies!

Meer info

RIU Palace Aruba 

TIPWil jij onbezorgd genieten van een fijne vakantie op Aruba? En hou je van luxe? Dan is het 5-sterren RIU Palace echt een hotel voor jou! Het hotel is super de luxe en heeft een Ultra Al Inclusive formule. Dat is nog eens vakantie vieren zonder stress, heerlijk! Beoordeeld met een 8.3! Meer info & Direct boeken bij TUI!

Catamaran Snorkel Tour met lunch en open bar

TIPDe zon op je huid, je haren in de wind: deze snorkeltour met catamaran is fantastisch! De kapitein brengt je naar de mooiste snorkelspots. Heerlijk luieren op het dek, af en toe spring je in zee en zie je prachtige vissen. Na het snorkelen staat er een heerlijk drankje voor je klaar. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten! Beoordeeld met 4.5 uit 5.0! Meer info & Direct boeken!

Zoek je een voordelige vakantie naar Aruba? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
D-Reizen
Beach Check
D-Reizen

Columns Aruba

Bekijk het overzicht van de leukste columns over Aruba