Zwemmen

Als je op vakantie gaat, wil je uiteraard kunnen zwemmen. Aruba is een eiland, dus aan water geen gebrek. Als je op One Happy Island wilt gaan zwemmen zijn er verschillende mogelijkheden: de Caribische Zee, de Natural Pool, de zwembaden van hotels & resorts, de zwembaden van vakantiehuisjes, de openbare zwembaden en het Aruba Waterpark.

Zwemmen in zwembad ArubaDit zwembad heeft een prachtige ligging vlakbij het strand.

Caribische Zee

Als je oog in oog komt met de Caribische Zee is de verleiding amper te weerstaan om er niet direct in te duiken. Het turquoise blauwe oceaanwater werkt hypnotiserend op de menselijke ogen. En het is niet alleen de verbluffend mooie kleur. Ook de temperatuur is werkelijk fantastisch. Met een gemiddelde watertemperatuur van 27 graden Celsius lijkt het net alsof je in een grote jacuzzi aan het ronddobberen bent. 

Alle stranden van Aruba liggen aan de oostkant van het eiland. Aan deze kant is de Caribische Zee rustig en rollen de golven vredig om het poederachtige strand. Dit is dus de perfecte kant om te gaan zwemmen. Dit is ook de kant waar veel hotels & resorts zijn opgetrokken. Het leeuwendeel van de Caribische eilanden kent privé-stranden voor de hotels & resorts. Op Aruba is dat gelukkig niet aan de orde. Alle stranden van het Benedenwindse Eiland zijn openbaar. Het is niet verstandig om aan de westkant van Aruba het zeewater te bestreden. Aan deze kant zijn de golven metershoog en staat er een verraderlijke stroming. Het is wel heel spectaculair om aan deze kant naar de zee te kijken. De golven spatten met enorm veel geweld tegen de rotsige kust uiteen, hetgeen prachtige waterfonteinen oplevert die tientallen meters hoog worden opgestuwd.

Natural Pool

Aruba is in het bezit van één natuurlandpark. Dit beschermde park luistert naar de naam Arikok Nationaal Park. Het beslaat een groot deel van het ABC-eiland. Aan de noordkant van het eiland bevindt zich de zogenaamde Natural Pool. Dit natuurlijke zwembad bestaat uit rots dat in de loop van de miljoenen jaren door het beukende zeewater is uitgeslepen tot een fraai kommetje. In het Papiaments wordt derhalve gesproken van conchi hetgeen kommetje betekent. Middels een opening in de Natural Pool vloeit er doorlopend vers oceaanwater in het natuurlijke zwembadje. De Natural Pool leent zich uitstekend om te gaan zwemmen of snorkelen

Hotels & Resorts

Aruba telt meer dan honderd hotels & resorts. Het leeuwendeel van deze hotels & resorts is luxe en voorzien van alle denkbare faciliteiten. Uiteraard bezitten alle Arubaanse hotels & resorts één, twee, drie, vier of vijf buitenzwembaden. Vaak zijn dit tropische zwembaden met alles er op en er aan zoals duikplanken, waterglijbanen, golfslagmachines.

Vakantiehuizen met zwembad

Als je een vakantiehuisje op Aruba huurt, is het wel zo fijn als er ook een zwembad aanwezig is. Gelukkig zijn de meeste vakantiehuisjes op het tropische eiland in het bezit van een zwembad waarin je dus heerlijk verkoeling kunt vinden. Bezoek ook eens onze website met de mooiste vakantiehuizen met privé zwembad in onder andere Frankrijk, Ardennen, Spanje, Griekenland en Nederland.

Openbare zwembaden

Op Aruba zijn verschillende openbare zwembaden waar je kunt zwemmen. Deze zwembaden bevinden zich in San Nicolas (Openbaar Zwembad San Nicolas) en in Savaneta (Piscina Olimpico Savaneta). De beide plaatsen bevinden zich in het oosten van het eiland. In de zwembaden bestaat er een mogelijkheid om zwemlessen te krijgen. Dat is uiteraard heel erg fijn voor Nederlanders die met jonge kinderen naar Aruba emigreren.

Aruba Waterpark

De echte waterfreaks bezoeken op Aruba het Aruba Waterpark. In dit waterpark kun je genieten van spectaculaire glijbanen en een wildwaterrivier. Daarnaast zijn er het park verschillende grote en kleine zwembaden aanwezig. Het thema van het park is de oude mijntijd. Vroeger waren er op het eiland verschillende goudmijnen. Het Aruba Waterpark ligt vlak in de buurt van de zogenaamde Hooiberg. De Hooiberg is een 167-meter hoge granieten heuvel die vanaf overal van het eiland te zien is.

RIU Palace Aruba

All Inclusive Hotel RIU Palace Aruba

Ultra all inclusive genieten in het luxe 5-sterren hotel RIU Palace. Heerlijk relaxen direct aan het strand!

Meer info

Reisgids Aruba

Reisgidsen over Aruba

Ga jij op vakantie naar Aruba? Met dit reishandboek kom je op de mooiste plekjes van het eiland!

Meer info

Auto huren op Aruba

Huurauto Aruba

Trek er lekker op uit met je huurauto en ontdek Aruba! Boek je huurauto bij Sunny Cars, een vertrouwd adres!

Meer info

Excursies Aruba

Jeepsafari Aruba

Jeepsafari's, duiken, zeilen, paardrijden en meer: bij Get your guide heb je de meeste keuze uit de leukste excursies!

Meer info

RIU Palace Aruba 

TIPWil jij onbezorgd genieten van een fijne vakantie op Aruba? En hou je van luxe? Dan is het 5-sterren RIU Palace echt een hotel voor jou! Het hotel is super de luxe en heeft een Ultra Al Inclusive formule. Dat is nog eens vakantie vieren zonder stress, heerlijk! Beoordeeld met een 8.3! Meer info & Direct boeken bij TUI!

Catamaran Snorkel Tour met lunch en open bar

TIPDe zon op je huid, je haren in de wind: deze snorkeltour met catamaran is fantastisch! De kapitein brengt je naar de mooiste snorkelspots. Heerlijk luieren op het dek, af en toe spring je in zee en zie je prachtige vissen. Na het snorkelen staat er een heerlijk drankje voor je klaar. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten! Beoordeeld met 4.5 uit 5.0! Meer info & Direct boeken!

Zoek je een voordelige vakantie naar Aruba? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
D-Reizen
Beach Check
D-Reizen

Columns Aruba

Bekijk het overzicht van de leukste columns over Aruba