Natural Pool

In het noorden van het Arikok Nationaal Park aan de kust, bevindt zich de zogenaamde Natural Pool (natuurlijk zwembad). Arubanen spreken van ‘conchi’ hetgeen in het Papiaments ‘kommetje’ betekent. Aan deze ruige oostkust van One Happy Island heeft zich in de loop van miljoenen jaren dit kunstmatige zwembad kunnen uitslijpen. De Natural Pool wordt via een opening in de rotspartijen voortdurend ‘gevoed’ met kraakhelder oceaanwater, een uniek fenomeen!

Baden, zwemmen en snorkelen

Via een ‘natuurlijk trapje’ is de Natural Pool te bereiken, het watertje is overigens maar een paar meter diep. Het is niet verstandig om op de rotspartijen van de Natural Pool te gaan klimmen of klauteren. Enerzijds kunnen de rotsen spiegelglad zijn waardoor je kunt uitglijden, anderzijds kunnen er onverwachts hoge golven over de rotsformaties heen slaan. Deze golven kunnen zeer krachtig zijn, hetgeen tot levensgevaarlijke situaties kan leiden. 

Uiteraard is het een groot genot om in het kalme water van de Natural Pool te baden, zwemmen of snorkelen, terwijl in de directe omgeving het geweld van de natuurelementen is te aanschouwen. Sommige mensen trekken een zwemvest én waterschoenen aan, als ze de Natural Pool betreden. Hetgeen uiteraard zeer verstandig is.

Bij tijd en wijle kan het op Caribische Zee spookachtig stormen. Op die momenten is het niet slim om in de Natural Pool te gaan badderen. Het is sowieso heel gevaarlijk om buiten het omsloten gebied van de Natural Pool het oceaanwater te betreden. De golven zijn daar metershoog en er staat bovendien een sterke stroming. In de Natural Pool is ook de flora en fauna weelderig tot ontwikkeling gekomen, zoals prachtig gekleurd koraal en verschillende vissoorten. Mensen die een snorkelsetje meenemen, worden dus rijkelijk beloond.

Moeilijk bereikbaar 

De Natural Pool is overigens niet gemakkelijk te vinden en bereiken. Hiervoor moet je het ruige landschap van het noordoosten van het Benedenwindse Eiland doorklieven. De wegen naar de Natural Pool zijn bovendien onverhard en stoffig. Vanaf de parkingang is het een route van ongeveer 5 kilometer. Deze spectaculaire missie is alleen te voet, te paard of met een terreinwagen (4x4 Jeep) uitvoerbaar. Gelukkig bieden alle grote touroperators op Aruba een tour aan richting de Natural Pool. De Natural Pool is overigens een van de belangrijkste toeristische hotspots van het ABC-eiland!

RIU Palace Aruba

All Inclusive Hotel RIU Palace Aruba

Ultra all inclusive genieten in het luxe 5-sterren hotel RIU Palace. Heerlijk relaxen direct aan het strand!

Meer info

Reisgids Aruba

Reisgidsen over Aruba

Ga jij op vakantie naar Aruba? Met dit reishandboek kom je op de mooiste plekjes van het eiland!

Meer info

Auto huren op Aruba

Huurauto Aruba

Trek er lekker op uit met je huurauto en ontdek Aruba! Boek je huurauto bij Sunny Cars, een vertrouwd adres!

Meer info

Excursies Aruba

Jeepsafari Aruba

Jeepsafari's, duiken, zeilen, paardrijden en meer: bij Get your guide heb je de meeste keuze uit de leukste excursies!

Meer info

RIU Palace Aruba 

TIPWil jij onbezorgd genieten van een fijne vakantie op Aruba? En hou je van luxe? Dan is het 5-sterren RIU Palace echt een hotel voor jou! Het hotel is super de luxe en heeft een Ultra Al Inclusive formule. Dat is nog eens vakantie vieren zonder stress, heerlijk! Beoordeeld met een 8.3! Meer info & Direct boeken bij TUI!

Catamaran Snorkel Tour met lunch en open bar

TIPDe zon op je huid, je haren in de wind: deze snorkeltour met catamaran is fantastisch! De kapitein brengt je naar de mooiste snorkelspots. Heerlijk luieren op het dek, af en toe spring je in zee en zie je prachtige vissen. Na het snorkelen staat er een heerlijk drankje voor je klaar. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten! Beoordeeld met 4.5 uit 5.0! Meer info & Direct boeken!

Zoek je een voordelige vakantie naar Aruba? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
D-Reizen
Beach Check
D-Reizen

Columns Aruba

Bekijk het overzicht van de leukste columns over Aruba