Sportklimmen op Aruba

Sportklimmers kunnen op Aruba hun hart ophalen. One Happy Island is namelijk in het bezit hoge rotsformaties waar fantastisch kan worden geklommen. Mensen die al de nodige ervaring hebben, kunnen direct en alleen aan de slag. Aspirant sportklimmers kunnen op Aruba les krijgen in het klimwerk van instructeurs en zo kennismaken met een spectaculaire sport in een overweldigende omgeving.

Grapefield Rock Area

Op het Benedenwindse Eiland kun je sportklimmen in de Grapefield Rock Area bij Boca Grandi aan de oostkust. De Grapefield Rock Area ligt op steenworp afstand van Grapefield Beach, een fantastisch mooi strand. Je kunt de Grapefield Rock Area gemakkelijk bereiken, daar is geen terreinauto voor noodzakelijk. Zelfs met het openbaar vervoer (bus) kun je dicht bij het klimgebied komen. Vanaf de bushalte houd je een wandeling over van ongeveer 1,6 kilometer.

De Grapefield Rock Area draagt deze naam omdat er vroeger veel ‘grape trees’ (druivenplanten) groeiden. Op de forse rotsformatie van de Grapefield Rock Area, met hoogtes tussen de 10 en 15 meter, zijn achtentwintig verschillende klimroutes met klimhaken uitgezet. De rotsen hebben een vulkanische oorsprong met daarop koraalsteen. Hierdoor kunnen de rotspunten scherp zijn. Het is derhalve verstandig om je handen goed in te tapen als je gaat sportklimmen. Daarnaast moet je uiteraard stevige klimschoenen dragen. De klimrotsen van de Grapefield Rock Area hebben de volgende namen gekregen; Bringamosa, Tears, Carbage en Birdwatch. De Bringamosa kent zes klimroutes, Tears heeft vijftien klimroutes, tegen de Carbage zijn vier klimroutes uitgezet en Birdwatch is gezegend met drie klimroutes. 

Schaduw

Uiteraard moet je de volle zon zien te omzeilen als je gaat sportklimmen op Aruba. Het leeuwendeel van de klimroutes op het ABC-eiland verkrijgen pas de verkoeling van de schaduw gedurende de middag. Sommige klimroutes zijn echter in het bezit van een natuurlijke overhang, waardoor je des ochtends om 10 uur al geen last meer hebt van de stralen van de koperen ploert. 

Ervaren instructeur

Als je in het bezit bent van eigen klimmateriaal, kun je uiteraard direct aan het werk in Grapefield Rock Area. Beginners kunnen beter onder begeleiding van een ervaren instructeur gaan sportklimmen. De gids zal dan zorgen voor al het noodzakelijke klimmateriaal zoals achten, carabinders, slinges, gordels en touwen.

RIU Palace Aruba

All Inclusive Hotel RIU Palace Aruba

Ultra all inclusive genieten in het luxe 5-sterren hotel RIU Palace. Heerlijk relaxen direct aan het strand!

Meer info

Reisgids Aruba

Reisgidsen over Aruba

Ga jij op vakantie naar Aruba? Met dit reishandboek kom je op de mooiste plekjes van het eiland!

Meer info

Auto huren op Aruba

Huurauto Aruba

Trek er lekker op uit met je huurauto en ontdek Aruba! Boek je huurauto bij Sunny Cars, een vertrouwd adres!

Meer info

Excursies Aruba

Jeepsafari Aruba

Jeepsafari's, duiken, zeilen, paardrijden en meer: bij Get your guide heb je de meeste keuze uit de leukste excursies!

Meer info

RIU Palace Aruba 

TIPWil jij onbezorgd genieten van een fijne vakantie op Aruba? En hou je van luxe? Dan is het 5-sterren RIU Palace echt een hotel voor jou! Het hotel is super de luxe en heeft een Ultra Al Inclusive formule. Dat is nog eens vakantie vieren zonder stress, heerlijk! Beoordeeld met een 8.3! Meer info & Direct boeken bij TUI!

Catamaran Snorkel Tour met lunch en open bar

TIPDe zon op je huid, je haren in de wind: deze snorkeltour met catamaran is fantastisch! De kapitein brengt je naar de mooiste snorkelspots. Heerlijk luieren op het dek, af en toe spring je in zee en zie je prachtige vissen. Na het snorkelen staat er een heerlijk drankje voor je klaar. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten! Beoordeeld met 4.5 uit 5.0! Meer info & Direct boeken!

Zoek je een voordelige vakantie naar Aruba? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
D-Reizen
Beach Check
D-Reizen

Columns Aruba

Bekijk het overzicht van de leukste columns over Aruba