Jeepsafari's

Jeep Wranglers zijn de ultieme terreinwagens. Daar is vriend en vijand het wel over eens. De Jeep werd ooit ontworpen als militair voertuig, maar werd al heel erg snel populair onder de bevolking. Ditzelfde overkwam de Hummer. De Hummer maakte furore tijdens de oorlog in Irak. In de loop van de tijd zijn er honderdduizenden exemplaren van verkocht. Helaas is het merk uiteindelijk over de kop gegaan. De Jeep hééft ook alles: hij ziet er heel stoer uit en heeft enorme capaciteiten in het veld. Vandaag de dag is de Land Rover de enige serieuze concurrent van de Jeep. Ook op Aruba scheuren heel veel Jeep Wranglers of Land Rovers rond. Het woeste landschap van One Happy Island leent zich er heel goed voor.

Jeepsafari op ArubaTijdens een jeepsafari zie je veel van het eiland.

Hotspots van Aruba 

Als je voornemens bent om met een terreinwagen Aruba te gaan verkennen, zijn er twee opties: of je huurt een terreinwagen en trekt er zelf op uit, of je sluit je aan bij een georganiseerde tour. De laatste optie heeft uiteraard heel veel voordelen. De gidsen kennen het Caribische eiland op hun duimpje en brengen je direct naar de hotspots. Vaak zorgen zij voor snorkelsetjes waardoor je op de meest fantastische plekken, het azuurblauwe water van de Caribische Zee kunt betreden. De Natural Pool (Conchi) is één van de hotspots van Aruba die vaak in de route wordt opgenomen. Conchi is Papiamento en betekent ‘kommetje’. De Natural Pool bevindt in het noorden van het Arikok Nationaal Park. Hier aan de ruige oostkust van het ABC-eiland heeft zich in de loop van de tijd een kunstmatig zwembadje gevormd. De Natural Pool is maar op drie manieren te bereiken: te voet, te paard en met een terreinauto.

Eiland jeep safari tour op Aruba

TIPEiland jeep safari tour

Halve dag!

Vandaag ontdek jij de ruige kant van Aruba! Deze indrukwekkende kustlijn is een prachtig contrast met de parelwitte stranden! Je bezoekt o.a. het Nationaal Park Arikok en de California Lighthouse. Verder verken je de 'outback' van Aruba, het landschap is er spectaculair. En heb je de Natural Bridge al eens gezien? Je zult versteld staan van de schitterende natuur, al je zintuigen worden geprikkeld deze dag. Indien gewenst wordt je opgehaald bij je hotel. Meer info & boeken

Quad

Naast Jeep Wranglers en Land Rovers zijn er nog meer uitermate geschikte voertuigen om door het ruige landschap van Aruba te rijden. Deze voertuigen worden all-terrain vehicle’s (ATV’s) oftewel quads genoemd. Het rijden met een quad is echter niet zonder gevaar. Het is daarom van groot belang om je aan te sluiten bij een quadtour als je op deze manier het Caribische eiland wilt gaan verkennen. Voor diegene die zelf niet durft te sturen, zijn er ook tweepersoons quads beschikbaar op Aruba. 

Dune Buggy

Eenieder die niet middels een Jeep Wrangler, Land Rover of Dune Buggy door het landschap van Aruba willen tuffen, bestaat er nog de mogelijkheid om aan boord te stappen van een zogenaamde Dune Buggy. De Dune Buggy heeft een futuristisch uiterlijk. Doordat je in het ‘maanvoertuigje’ zo laag bij de grond zit, onderga je de ultieme rijervaring. 

Monster Truck

De echte avonturiers en adrenaline-jagers nemen echter plaats in een Monster Truck en beleven een Monster Truck safari. Een Monster Truck heeft hele grote wielen/banden. Deze kunnen een doorsnede hebben van meer dan 1 meter. Het hoeft nauwelijks betoog dat alleen ervaren chauffeurs achter het stuur van een Monster Truck mogen plaatsnemen. Overigens kan het contrast met het rijden in een Dune Buggy niet groter zijn. Zit je bij een Dune Buggy laag bij de grond, bij een Monster Truck zit je heel hoog boven de grond en kun je van een fantastisch uitzicht genieten!

RIU Palace Aruba

All Inclusive Hotel RIU Palace Aruba

Ultra all inclusive genieten in het luxe 5-sterren hotel RIU Palace. Heerlijk relaxen direct aan het strand!

Meer info

Reisgids Aruba

Reisgidsen over Aruba

Ga jij op vakantie naar Aruba? Met dit reishandboek kom je op de mooiste plekjes van het eiland!

Meer info

Auto huren op Aruba

Huurauto Aruba

Trek er lekker op uit met je huurauto en ontdek Aruba! Boek je huurauto bij Sunny Cars, een vertrouwd adres!

Meer info

Excursies Aruba

Jeepsafari Aruba

Jeepsafari's, duiken, zeilen, paardrijden en meer: bij Get your guide heb je de meeste keuze uit de leukste excursies!

Meer info

RIU Palace Aruba 

TIPWil jij onbezorgd genieten van een fijne vakantie op Aruba? En hou je van luxe? Dan is het 5-sterren RIU Palace echt een hotel voor jou! Het hotel is super de luxe en heeft een Ultra Al Inclusive formule. Dat is nog eens vakantie vieren zonder stress, heerlijk! Beoordeeld met een 8.3! Meer info & Direct boeken bij TUI!

Catamaran Snorkel Tour met lunch en open bar

TIPDe zon op je huid, je haren in de wind: deze snorkeltour met catamaran is fantastisch! De kapitein brengt je naar de mooiste snorkelspots. Heerlijk luieren op het dek, af en toe spring je in zee en zie je prachtige vissen. Na het snorkelen staat er een heerlijk drankje voor je klaar. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten! Beoordeeld met 4.5 uit 5.0! Meer info & Direct boeken!

Zoek je een voordelige vakantie naar Aruba? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
D-Reizen
Beach Check
D-Reizen

Columns Aruba

Bekijk het overzicht van de leukste columns over Aruba