Bubali vogelreservaat

Het Bubali vogelreservaat (Bubali-plas, Bubali Bird Sanctuary of Bubali bird pond) ligt verrassend genoeg midden in de hotelzone van Oranjestad op Aruba. Van oorsprong was het gebied een zoutpan, maar sinds 1972 is het uitgegroeid tot een van de belangrijkste rust-, broed- en foerageergebieden voor vogels van het hele Caribische gebied. One Happy Island mag trots zijn op zo’n reservaat. Voor vogelspotters en natuurliefhebbers is het een heerlijk gebied om te vertoeven.

Pelikaan op ArubaPelikanen kom je op Aruba overal tegen.

Zoetwatermeertjes

Het 50 hectare grote Bubali vogelreservaat bestaat uit twee zoetwatermeertjes (Kleine Plas en Grote Plas) die omzoomd worden door rietpartijen en mangrovevegetaties. De meren worden van water voorzien door het gezuiverde afvalwater van een nabijgelegen ontziltingsfabriek. De meren zitten boordevol met visjes, salamanders, kikkers en insecten. Mede door deze overvloed aan prooidiertjes fungeert het reservaat als een magneet voor talloze vogelsoorten. Daarnaast groeien er in het natuurgebied prachtige bloemen en planten zoals passiebloemen.

Vogelsoorten

Naast de lokale vogels leven er meer dan tachtig verschillende trekvogels in het Bubali vogelreservaat. Aalscholvers, meerkoeten, schaarbeken, bruine pelikanen, grote zilverreigers, kleine purperreigers, koereigers, meeuwen, eenden, fregatvogels, ibissen, naaktoogduiven, geoorde treurduiven, gewone grondduiven, Caribische zwaluwen, gele zangers, suikerdiefjes, maïsparkieten, tropische spotlijsters, oranje troepialen, gele troepialen, groene kolibries zijn vogelsoorten die veelvuldig in het Bubali vogelreservaat zijn waar te nemen.

Column: Helikopterachtige manoeuvres van kolibries op Aruba!

"De kolibrie wordt de helikopter onder de vogels genoemd. Door de zeer snelle vleugelslag van tachtig slagen per seconde, zijn kolibries in staat tot een hele rits luchtcapriolen waar andere vogelsoorten spontaan de hik van krijgen..."Lees column

Uitkijktoren

Het reservaat heeft ook een overdekte observatietoren waar de vogels vooral bij zonsopkomst en zonsondergang kunnen worden gespot. De uitkijktoren bevindt zich aan de noordzijde van het Bubali vogelreservaat. Het Bubali vogelreservaat is erg populair bij gezinnen met kinderen omdat de kans om oog in oog te komen staan met mooie gekleurde exotische vogels zeer groot is. Het is overigens aanbevelingswaardig om een verrekijker mee te nemen om het vogelspotters-feest te vervolmaken. Kinderen vinden het helemaal te gek om de uitkijktoren te beklimmen. De uitkijktoren bevindt zich op een afstand van ongeveer 150 meter lopen nadat je tegenover de rode molen het pad bent ingeslagen. 

Ingang

De ingang van het Bubali vogelreservaat is te vinden recht tegenover de (enige) windmolen van Aruba (Olde Molen). Deze rode windmolen (afkomstig uit het Groningse Wedderveen) ligt naast The Mill Resort & Suites te Palm Beach. Het bijzondere aan het Bubali vogelreservaat is het feit dat het aan de rand van het hotelgebied ligt. Op het Benedenwindse Eiland wordt het des middags behoorlijk warm. Dat is het moment dat de vogels minder actief zijn. Des ochtends tussen 07.00 en 09.00 uur zijn de vogels het meest actief. Dat is dan ook het beste moment om vogels te gaan bekijken in het Bubali vogelreservaat.

RIU Palace Aruba

All Inclusive Hotel RIU Palace Aruba

Ultra all inclusive genieten in het luxe 5-sterren hotel RIU Palace. Heerlijk relaxen direct aan het strand!

Meer info

Reisgids Aruba

Reisgidsen over Aruba

Ga jij op vakantie naar Aruba? Met dit reishandboek kom je op de mooiste plekjes van het eiland!

Meer info

Auto huren op Aruba

Huurauto Aruba

Trek er lekker op uit met je huurauto en ontdek Aruba! Boek je huurauto bij Sunny Cars, een vertrouwd adres!

Meer info

Excursies Aruba

Jeepsafari Aruba

Jeepsafari's, duiken, zeilen, paardrijden en meer: bij Get your guide heb je de meeste keuze uit de leukste excursies!

Meer info

RIU Palace Aruba 

TIPWil jij onbezorgd genieten van een fijne vakantie op Aruba? En hou je van luxe? Dan is het 5-sterren RIU Palace echt een hotel voor jou! Het hotel is super de luxe en heeft een Ultra Al Inclusive formule. Dat is nog eens vakantie vieren zonder stress, heerlijk! Beoordeeld met een 8.3! Meer info & Direct boeken bij TUI!

Catamaran Snorkel Tour met lunch en open bar

TIPDe zon op je huid, je haren in de wind: deze snorkeltour met catamaran is fantastisch! De kapitein brengt je naar de mooiste snorkelspots. Heerlijk luieren op het dek, af en toe spring je in zee en zie je prachtige vissen. Na het snorkelen staat er een heerlijk drankje voor je klaar. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten! Beoordeeld met 4.5 uit 5.0! Meer info & Direct boeken!

Zoek je een voordelige vakantie naar Aruba? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
D-Reizen
Beach Check
D-Reizen

Columns Aruba

Bekijk het overzicht van de leukste columns over Aruba