Paardrijden op Aruba

Het leeuwendeel van de toeristen dat naar Aruba toogt, komt er voor diens oogverblindende standen en betoverende, azuurblauwe Caribische Zee. Daarnaast zijn er ook vakantiegangers die verschillende activiteiten op One Happy Island willen ontplooien. Paardrijden is daar een mooi voorbeeld van. 

Paardrijden op ArubaGa jij ook paardrijden op Aruba? Het landschap is er ideaal voor.

Paardeneiland 

Het is interessant om te weten dat er een historische band bestaat tussen de edele hoefdieren en Aruba. Het Benedenwindse Eiland werd het paardeneiland genoemd omdat er enorm veel paarden werden gefokt. Deze paarden werden door de West Indische Compagnie (WIC) gebruikt tijdens de militaire campagnes in Brazilië. De paardenbaai aan de westkust refereert nog aan die tijd. Net voor de kust werden de paarden te water gelaten om ze al zwemmend Aruba te laten bereiken.

Excursie paardrijden op Aruba

TIPPrivétour Arikok National Park & paardrijden

Tijdens een rit op een paard Aruba verkennen? Wat een heerlijk gevoel van vrijheid! Je bewondert de ruige schoonheid van de natuur in Nationaal Park Arikok en je rijdt over ongerepte stranden, wat een fantastisch avontuur! De gidsen zijn zeer professioneel en de paarden uitstekend getraind. Voor kinderen of beginners wandelen gidsen naast het paard. Zo kan iedereen genieten van deze mooie eilandrit. Meer info & boeken

Paardenrassen

Het behoeft amper betoog dat er op Aruba met andere paardenrassen wordt gereden dan in Nederland. Door de weersomstandigheden en het ruige landschap worden aan de paarden bijzondere eigenschappen gesteld. Op het ABC-eiland wordt voornamelijk gewerkt met paardenrassen die van oorsprong uit Zuid-Amerika afkomstig zijn. Dan moet je denken aan Paso Largo en Paso Fino. 

Paardrijlessen

Op de meeste ranches (maneges) op Aruba kun je paardrijlessen volgen. Dat kunnen lessen zijn voor beginners en voor gevorderden. Voor kinderen zijn er zelfs speciale lesprogramma’s ontwikkeld. Voor ruiters en amazones is het uiteraard fantastisch om de kunst van het paardrijden op zo’n fantastisch eiland te leren. Daarnaast kun je bij de ranches ook paardrijritten boeken waarbij je grofweg kunt kiezen uit twee soorten tochten; ritten die je door de binnenlanden van het Caribische eiland leiden en ritten die je naar de kust en op het strand brengen. De paarden waarmee wordt gereden, zijn zeer goed getraind. Als je een buitenrit wilt maken, kun je ervoor kiezen om met een groep mee te gaan, maar je kunt ook een privétour maken. De meeste aanbieders van paardrijritten komen je van je hotel afhalen of pikken je op bij de cruisehaven van Oranjestad

Paardrijden ArubaAruba verkennen met een paard is leuk om te doen.

Binnenlanden

De paardrijtochten in de binnenlanden leiden je langs de hot spots van Aruba zoals de goudmijnruïnes, White Sand Dunes, Indian Trail, Hidden Valley, Baby Natural Bridge en Hidden Lagoon. De binnenlanden worden op de Antillen de kunuku (cunucu) genoemd. De organisatoren zorgen er uiteraard voor dat er niet gereden wordt in de buurt van het drukke verkeer. De kunuku van Aruba doet je denken aan het Wilde Westen van Amerika. Een landschap vol met torenhoge cactussen, in-de-richting-van-de-noordoostpassaatwind-geboetseerde divi-divi bomen en indrukwekkende rotsformaties. Je voelt je bijna als een uitverkorene om daar met een edele viervoeter doorheen te mogen stappen, draven of galopperen. Bovendien ben je niet alleen! In de lucht fladderen de meest kleurrijke vogels en op de grond flitsen hagedissen weg en warmen leguanen zich aan de tropenzon. 

Kust en strand

Op Aruba is het ook mogelijk om met paarden op de stranden van diens noordkust te rijden. Als het weer en de gesteldheid van de oceaan het toelaat, kun je zelfs door het kraakhelder zeewater stappen. Voor heel veel paardenliefhebbers is dat de ultieme droom! Budui Beach, Wariruri Beach zijn de Arubaanse stranden waar met paarden gereden kan worden.

RIU Palace Aruba

All Inclusive Hotel RIU Palace Aruba

Ultra all inclusive genieten in het luxe 5-sterren hotel RIU Palace. Heerlijk relaxen direct aan het strand!

Meer info

Reisgids Aruba

Reisgidsen over Aruba

Ga jij op vakantie naar Aruba? Met dit reishandboek kom je op de mooiste plekjes van het eiland!

Meer info

Auto huren op Aruba

Huurauto Aruba

Trek er lekker op uit met je huurauto en ontdek Aruba! Boek je huurauto bij Sunny Cars, een vertrouwd adres!

Meer info

Excursies Aruba

Jeepsafari Aruba

Jeepsafari's, duiken, zeilen, paardrijden en meer: bij Get your guide heb je de meeste keuze uit de leukste excursies!

Meer info

RIU Palace Aruba 

TIPWil jij onbezorgd genieten van een fijne vakantie op Aruba? En hou je van luxe? Dan is het 5-sterren RIU Palace echt een hotel voor jou! Het hotel is super de luxe en heeft een Ultra Al Inclusive formule. Dat is nog eens vakantie vieren zonder stress, heerlijk! Beoordeeld met een 8.3! Meer info & Direct boeken bij TUI!

Catamaran Snorkel Tour met lunch en open bar

TIPDe zon op je huid, je haren in de wind: deze snorkeltour met catamaran is fantastisch! De kapitein brengt je naar de mooiste snorkelspots. Heerlijk luieren op het dek, af en toe spring je in zee en zie je prachtige vissen. Na het snorkelen staat er een heerlijk drankje voor je klaar. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten! Beoordeeld met 4.5 uit 5.0! Meer info & Direct boeken!

Zoek je een voordelige vakantie naar Aruba? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
D-Reizen
Beach Check
D-Reizen

Columns Aruba

Bekijk het overzicht van de leukste columns over Aruba