Musea op Aruba

Voor musealiefhebbers is Aruba een prima bestemming. Op het Benedenwindse Eiland zijn verschillende musea te bezoeken waar veel te leren valt over de geschiedenis van Aruba. Zo waren de indianen de allereerste bewoners van het eiland. Zij lieten veel sporen achter. Veel van deze artefacten zijn terug te vinden in de Arubaanse musea. Naast de typische historische musea, telt het eiland ook verschillende andere musea.

Lijst van Arubaanse musea

    adres
Historisch Museum Museo Historico Arubano Oranjestad (Zoutmanstraat z/n)
Archeologisch Museum Museo Arqueologico Arubano Oranjestad (Schelpstraat 42)
Muntenmuseum Museo Numismatico Aruba Oranjestad (Weststraat)
Museum van Oudheden Museo di Antiguedad Aruba Oranjestad (Timbalstraat 11)
Rococo Plaza Museum - Oranjestad (Tanki Leendert 158g)
Sportmuseum Museo di Deporte Aruba Oranjestad (Alto Vista 67)
Schelpenmuseum - Oranjestad
Bijbelmuseum - Oranjestad
Aruba Aloë Museum Museo di Aloe Halto (Pitastraat 115)
Modeltreinenmuseum - San Nicolas (Kooibaaibergstraat 12)
Industriemuseum   San Nicolas (Bernardstraat 164)
Community Museum   San Nicolas (Mainstreet)

Historisch Museum

Het Historisch Museum (Museo Historico Arubano) is gehuisvest in Fort Zoutman. Het is een bescheiden museum waar het verhaal wordt verteld vanaf de indiaanse bewoners van Aruba tot en met de Spaanse én Hollandse koloniale periode.

Archeologisch Museum

Het Archeologisch Museum (Museo Arqueologico Arubano) vertelt het verhaal van het indiaanse verleden van Aruba. Er zijn veel tastbare voorwerpen uit die tijd bewaard gebleven zoals keramiek, stenen werktuigen en grafurnen. Het absolute topstuk van het museum is een paar duizend jaar oud indianenskelet. In 1989 zijn veertig skeletten opgegraven bij Malmok aan de noordwestkust van het ABC-eiland.

Muntenmuseum

Het Muntenmuseum (Museo Numismatico Aruba) herbergt zo’n 40.000 historische munten en andere betaalmiddelen uit de hele wereld. Het is het grootste muntenmuseum ter wereld. Het museum vormt een waar walhalla voor muntenverzamelaars en anderen die interesse hebben in geschiedenis.

Museum van Oudheden

Het Museum van Oudheden (Museo di Antiguedad Aruba) bevindt zich in het centrum van Oranjestad. In het museum zijn fraaie antieke voorwerpen uit de Caribische regio te bekijken.

Rococo Plaza Museum

Je vindt in het Rococo Plaza Museum antiquiteiten en bezienswaardigheden in Lodewijk XV-stijl in een complex dat is gebouwd met oude bouwmaterialen uit de 17de eeuw. Onder het dak en in de ‘uivormige’ torens in rood koper, zijn drieëntwintig toonzalen gebouwd met ongewone stukken antiek uit Aruba en Zuid-Amerika. Op de laatste zondag van de maand verkopen plaatselijke Arubanen hun producten op de rommelmarkt. Openingsuren van het Rococo Plaza Museum: van 9.00 tot 17.00 uur op doordeweekse dagen, en van 10.00 tot 14.00 uur op de zaterdag.

Sportmuseum

Aruba’s 1se (zonder t) sportmuseum valt te lezen boven de ingang van het eerste en enige sportmuseum van Aruba dat is opgericht door Francisco 'Chipen' Chirino.

Schelpenmuseum

Het Schelpenmuseum herbergt een grote particuliere verzameling van schelpen.

Bijbelmuseum

Het ds. dr. A. van den Doel Bijbelmuseum toont de nalatenschap van ds. dr. Anthony van den Doel. In dit kleine museum zijn een aantal antieke bijbels, bijbelvertalingen en bijbelse literatuur te bekijken.

Aruba Aloë Museum & Fabriek

Aruba was in de 19de eeuw voor een groot deel beplant met aloëplanten omdat destijds de aloëteelt een prominente rol speelde in de Arubaanse economie. Tegenwoordig is er weer een hernieuwde belangstelling voor natuurlijke producten en is de Aruba Aloëfabriek weer nieuw leven ingeblazen. Uit de bladeren van de aloëplanten wordt heldere gel geperst die vervolgens wordt verwerkt tot shampoos, lotions en zonnebrandmiddelen. Naast de mogelijkheid om de Aruba Aloëfabriek te bezoeken, is er een klein museum en een winkel waar de nodige aan aloë gerelateerde producten te koop zijn.

Modeltreinenmuseum

Liefhebbers van modeltreinen kunnen hun hart ophalen in het gratis toegankelijke modeltreinmuseum van San Nicolas.

RIU Palace Aruba

All Inclusive Hotel RIU Palace Aruba

Ultra all inclusive genieten in het luxe 5-sterren hotel RIU Palace. Heerlijk relaxen direct aan het strand!

Meer info

Reisgids Aruba

Reisgidsen over Aruba

Ga jij op vakantie naar Aruba? Met dit reishandboek kom je op de mooiste plekjes van het eiland!

Meer info

Auto huren op Aruba

Huurauto Aruba

Trek er lekker op uit met je huurauto en ontdek Aruba! Boek je huurauto bij Sunny Cars, een vertrouwd adres!

Meer info

Excursies Aruba

Jeepsafari Aruba

Jeepsafari's, duiken, zeilen, paardrijden en meer: bij Get your guide heb je de meeste keuze uit de leukste excursies!

Meer info

RIU Palace Aruba 

TIPWil jij onbezorgd genieten van een fijne vakantie op Aruba? En hou je van luxe? Dan is het 5-sterren RIU Palace echt een hotel voor jou! Het hotel is super de luxe en heeft een Ultra Al Inclusive formule. Dat is nog eens vakantie vieren zonder stress, heerlijk! Beoordeeld met een 8.3! Meer info & Direct boeken bij TUI!

Catamaran Snorkel Tour met lunch en open bar

TIPDe zon op je huid, je haren in de wind: deze snorkeltour met catamaran is fantastisch! De kapitein brengt je naar de mooiste snorkelspots. Heerlijk luieren op het dek, af en toe spring je in zee en zie je prachtige vissen. Na het snorkelen staat er een heerlijk drankje voor je klaar. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten! Beoordeeld met 4.5 uit 5.0! Meer info & Direct boeken!

Zoek je een voordelige vakantie naar Aruba? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
D-Reizen
Beach Check
D-Reizen

Columns Aruba

Bekijk het overzicht van de leukste columns over Aruba