Fauna Koraalrif Vissen Zeeschildpad Dolfijnen Reptielen Amfibieën Zoogdieren Vogels

Fauna van Aruba

Het unieke landschap van Aruba vormt de natuurlijke habitat van tal van dieren. Voor sommige diersoorten is Aruba zelfs de enige plaats waar zij voorkomen. Daarnaast wordt Aruba uiteraard omspoeld door de Caribische Zee met haar koraalriffen en bezit het derhalve een enorme rijke verzameling aan zeedieren. In totaal zijn er op Aruba en in de wateren rondom Aruba meer dan 1.000 verschillende diersoorten beschreven.

Pelikaan Aruba

Boa constrictor

Sinds tien jaar is er weer een nieuwe diersoort - Boa constrictor - in het ecosysteem van Aruba terecht gekomen met grote negatieve gevolgen voor het natuurlijke evenwicht van de Arubaanse natuur. De wurgslangen hebben op Aruba namelijk geen natuurlijke vijanden en planten zich razendsnel voort. Allerlei diersoorten komen hierdoor in grote problemen en dreigen zelfs uit te sterven. 

Er zijn de laatste tijd allerlei projecten opgestart op Aruba om het aantal Boa’s terug te dringen. Ze worden zoveel mogelijk gevangen en vervolgens op een humane manier geeuthanaseerd.

Het Arikok Nationaal Park

Om de kwetsbare fauna en (flora) van Aruba te beschermen en te waarborgen voor toekomstige generaties is er een natuurpark opgericht op het eiland. Het Arikok Nationaal Park beslaat ongeveer 17% van Aruba en werd opgericht in het jaar 2000. 

Reptiel Aruba

In het Arikok Nationaal Park zijn medewerkers constant bezig zijn om de verschillende diersoorten te inventariseren, te documenteren en te beschermen. Zo vindt er gedurende het jaar veel wetenschappelijk onderzoek plaats, om zoveel mogelijk data te verzamelen. Betrouwbare data zijn essentieel voor een goed natuurbeleid en natuurbeheer.

Column: Biddende visarenden op Aruba!

"Op Aruba wordt de visarend gabilan piskadó genoemd en is een typisch voorbeeld van een overwinteraar. Visarenden laten zich vooral langs de kust en binnenbaaien van One Happy Island zien, maar weigeren er vooralsnog om te broeden..."Lees column

Zeeschildpadden

Op Aruba wordt veel onderzoek gedaan naar vier verschillende zeeschildpaddensoorten die fourageren en nestelen op het eiland. De dieren worden nadat ze gevangen zijn gewogen, onderzocht en gemerkt om vervolgens weer teruggezet te worden in de Caribische Zee. Op deze manier worden waardevolle gegevens verzameld over deze reptielen. Daarnaast wordt er veel onderzoek gedaan naar de choco (Arubaanse holenuil) en de cascabel (Arubaanse ratelslang) op Aruba.

RIU Palace Aruba

All Inclusive Hotel RIU Palace Aruba

Ultra all inclusive genieten in het luxe 5-sterren hotel RIU Palace. Heerlijk relaxen direct aan het strand!

Meer info

Reisgids Aruba

Reisgidsen over Aruba

Ga jij op vakantie naar Aruba? Met dit reishandboek kom je op de mooiste plekjes van het eiland!

Meer info

Auto huren op Aruba

Huurauto Aruba

Trek er lekker op uit met je huurauto en ontdek Aruba! Boek je huurauto bij TUI Cars, een vertrouwd adres!

Meer info

Excursies Aruba

Jeepsafari Aruba

Jeepsafari's, duiken, zeilen, paardrijden en meer: bij Guide And Go heb je de meeste keuze uit de leukste excursies!

Meer info

Zoek je een voordelige vakantie naar Aruba? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
Kras
D-Reizen

Columns Aruba

Bekijk het overzicht van de leukste columns over Aruba