Eilandtours op Aruba

Als je een bezoek brengt aan de Aruba is het wel leuk om het eiland een beetje te gaan verkennen. Het meest voor de hand liggend is dat te realiseren middels de huur van een auto. Met een huurauto kun je heel One Happy Island in je eigen tempo gaan verkennen. Het nadeel is natuurlijk wel dat je naar de hotspots van het eiland moet zoeken. 

Eilandtour op Aruba met busSommige tourbussen op Aruba hebben helemaal geen ramen. Hoe leuk is dat?

Eilandtour met luxe bus

Je kunt ook nog een stapje verder gaan. Op het eiland staan ook luxe tourbussen te wachten voor de liefhebbers. Dit zijn hele comfortabele tourbussen waar helemaal niets aan ontbreekt. Dan moet je onder andere denken aan aircondition en sanitaire voorzieningen. Naast een buschauffeur is er er ook een kundige en professionele gids aan boord. Deze gidsen vertellen doorgaans met veel enthousiasme en humor alle ‘ins en outs’ van Aruba. Op het Benedenwindse Eiland zijn verschillende touroperators actief. Bij hen kun je uit verschillende soorten eilandtours kiezen. 

Rondleiding met touringcar op Aruba met Get Your Guide

TIPOntdek het eiland Aruba: Bus Tour & Snorkel

Tijdens deze tour ontdek jij de allermooiste plekjes van Aruba met een luxe touringcar. De bus is comfortabel en uiteraard voorzien van airco. De tour duurt ruim vier uur en brengt naar onder andere Aloë Vera Factory en Museum, de Casibari rotsformatie, de Natural Bridge, California Light House en uiteraard naar de mooiste stranden van het eiland. Daar is gelegenheid om te zwemmen of snorkelen, wat een heerlijke afsluiter! Een snorkeluitrusting is bij de prijs inbegrepen. Meer info & boeken

Grofweg heb je de keuze uit twee soorten eilandtours: korte en lange. Als je keuze op een korte eilandtour valt, ben je binnen een paar uur klaar en heb je een geweldige tijd gehad. Tijdens de tour bestaat er uiteraard een paar keer de gelegenheid om de bus te verlaten. Als je voor de lange eilandtour gaat, ben de de hele dag onder de pannen. Je kunt er dan vanuit gaan dat je alle toplocaties van Aruba worden bezocht. Dan moet je niet alleen denken aan de culturele bezienswaardigheden, maar ook aan de prachtige natuurgebieden van het ABC-eiland. 

Bij deze lange eilandtours worden ook rondleidingen verzorgd bij de fabrikanten van typische Arubaanse producten. Zo zijn er excursies bij de Aruba Aloëfabriek (Arubaanse fabrikant van aloë producten), de Balashi Beer Brewery (Arubaanse bierbrouwerij), Aruhiba Cigar (Arubaanse sigarenmakerij) en bij Aruba Coecoei & Aruba Rum (Arubaanse coecoei- en rumproducent). Bij de Aruba Aloëfabriek is ook een klein museum en winkeltje te bezoeken waar de nodige aan aloë gerelateerde producten te koop zijn. Uit de bladeren van de aloëplanten wordt heldere gel geperst die vervolgens wordt verwerkt tot shampoos, lotions en zonnebrandmiddelen.

De Palm Tours AurbaMet deze wagen van De Palm Tours kom je overal op het eiland.

Eilandtour met segway

Eén van de leukste én origineelste activiteiten die je op Aruba kunt ondernemen is het eiland te verkennen door middel van een segway. Een segway is een futuristisch ogend eenpersoons vervoersmiddel die elektrisch wordt aangedreven. Alsof je regelrecht in een sciencefictionfilm bent beland. Toch wordt de segway al meer dan vijftien jaar geproduceerd.

 

Sturen met een segway

Het meest wonderbaarlijke aan een segway is de manier van sturen, hetgeen namelijk gebeurt door verplaatsing van het lichaamsgewicht van de bestuurder. Op het moment dat de bestuurder iets naar voren leunt, rijdt de segway naar voren. Naar achteren rijden wordt bewerkstelligd door iets naar achteren te hellen. De segway stopt pas als de bestuurder rechtop gaat staan. Vanzelfsprekend kan er met de segway ook naar links en rechts gestuurd worden. Op de oude modellen van de segway zit nog een handgreep die je naar links en rechts kunt draaien. 

De allernieuwste versie van de segway is echter in het bezit van een stuurkolom. Een stuurkolom die in zijn geheel naar links of rechts is te duwen. Op deze manier kun je zelfs met een segway een cirkel maken van 360 graden. De segway kun je in twee verschillende snelheidstanden zetten: de voetgangersmodus en fietsmodus. In de eerstgenoemde modus is een snelheid van 6 kilometer per uur te halen, in de fietsmodus gaat het een stuk harder; 20 kilometer per uur. 

Segway-tours

De minimale leeftijd om op een segway te stappen op One Happy Island is elf jaar. Voor mensen die moeilijk te been en ouderen is de segway natuurlijk een ideaal vervoermiddel. Op Aruba zijn verschillende aanbieders van segway-tours gevestigd en bestaat dus de mogelijkheid op om een zeer leuke manier het Caribische eiland te verkennen. Na een korte introductie en uitleg over de segway kan er direct gereden worden. Het mooie van de segway is dat je er ook off-the-road mee kan. Men zorgt er uiteraard wel altijd voor dat er alleen maar gereden wordt op plaatsen waar dat verantwoord is.

Eilandtour met taxi

Dat probleem kan op een mooie manier worden ondervangen door gebruik te maken van de diensten van een taxi. Je kunt met een taxichauffeur een deal maken voor de verkenning van Aruba. Het leeuwendeel van de Arubaanse taxichauffeurs heeft heel veel kennis van het Caribische eiland. Binnen een paar uur ben je dan op de mooiste plekken geweest en ben je helemaal bijgepraat over de boeiende geschiedenis van het eiland.

RIU Palace Aruba

All Inclusive Hotel RIU Palace Aruba

Ultra all inclusive genieten in het luxe 5-sterren hotel RIU Palace. Heerlijk relaxen direct aan het strand!

Meer info

Reisgids Aruba

Reisgidsen over Aruba

Ga jij op vakantie naar Aruba? Met dit reishandboek kom je op de mooiste plekjes van het eiland!

Meer info

Auto huren op Aruba

Huurauto Aruba

Trek er lekker op uit met je huurauto en ontdek Aruba! Boek je huurauto bij Sunny Cars, een vertrouwd adres!

Meer info

Excursies Aruba

Jeepsafari Aruba

Jeepsafari's, duiken, zeilen, paardrijden en meer: bij Get your guide heb je de meeste keuze uit de leukste excursies!

Meer info

RIU Palace Aruba 

TIPWil jij onbezorgd genieten van een fijne vakantie op Aruba? En hou je van luxe? Dan is het 5-sterren RIU Palace echt een hotel voor jou! Het hotel is super de luxe en heeft een Ultra Al Inclusive formule. Dat is nog eens vakantie vieren zonder stress, heerlijk! Beoordeeld met een 8.3! Meer info & Direct boeken bij TUI!

Catamaran Snorkel Tour met lunch en open bar

TIPDe zon op je huid, je haren in de wind: deze snorkeltour met catamaran is fantastisch! De kapitein brengt je naar de mooiste snorkelspots. Heerlijk luieren op het dek, af en toe spring je in zee en zie je prachtige vissen. Na het snorkelen staat er een heerlijk drankje voor je klaar. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten! Beoordeeld met 4.5 uit 5.0! Meer info & Direct boeken!

Zoek je een voordelige vakantie naar Aruba? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
D-Reizen
Beach Check
D-Reizen

Columns Aruba

Bekijk het overzicht van de leukste columns over Aruba