Paintballen

De activiteiten die je op Aruba kunt ontplooien, zijn in twee groepen te verdelen: wateractiviteiten en landactiviteiten. Zwemmensnorkelen en zeilen zijn voorbeelden van de eerstgenoemde categorie. Onder landactiviteiten ressorteren onder andere wandelenfietsen en landzeilen. Paintballen is een landactiviteit die je in eerste instantie niet direct aan One Happy Island linkt, maar die er wel degelijk valt te beoefenen.

Verenigde Staten

De Verenigde Staten vormen de bakermat van het paintballen (paintball). In de jaren tachtig van de vorige eeuw begonnen Amerikanen het spel te spelen. Heden ten dage is paintball in Amerika een hele grote sport geworden met meer dan 2 miljoen actieve beoefenaars. Tijdens het paintballen wordt er door twee teams met wapentuig, dat gevuld is met verfballetjes, op elkaar geschoten. De verfballetjes zijn gevuld met een gelatinekleurenmengels. Op het moment dat de verfballetjes met water in contact komen, worden ze volledig afgebroken tot onschadelijke componenten. De verfballetjes zijn derhalve niet belastend voor het milieu. De laatste jaren is er een ander op het paintball-gelijkend spel in opkomst gekomen, het zogenaamde airsoften. Airsofters maken gebruik van replica’s van bestaande wapens. Bij het airsoften wordt ook gewerkt met afbreekbare balletjes. 

Verschillende soorten spelen

Binnen het paintballen bestaan er verschillende soorten spelen zoals Free-For-All, AU-game, Presidentenspel, Central Flag, Capture the Flag en Total Elimination. Als het verfballetje eenmaal de loop van het geweer heeft verlaten, ontstaat er een grote snelheid en kracht. Derhalve behoeft het nauwelijks betoog dat het verplicht is om een gelaatsmasker te dragen gedurende het paintballen.

Paintballen op Aruba

Op Aruba zijn verschillende aanbieders van paintball actief. Naast het feit dat het paintballen een uiterst spannende bezigheid is, is ook de omgeving waarin het spel op het Benedenwindse Eiland gespeeld wordt van een betoverende schoonheid. Naast het paintballen, kun je op Aruba ook airsoften. 

RIU Palace Aruba

All Inclusive Hotel RIU Palace Aruba

Ultra all inclusive genieten in het luxe 5-sterren hotel RIU Palace. Heerlijk relaxen direct aan het strand!

Meer info

Reisgids Aruba

Reisgidsen over Aruba

Ga jij op vakantie naar Aruba? Met dit reishandboek kom je op de mooiste plekjes van het eiland!

Meer info

Auto huren op Aruba

Huurauto Aruba

Trek er lekker op uit met je huurauto en ontdek Aruba! Boek je huurauto bij Sunny Cars, een vertrouwd adres!

Meer info

Excursies Aruba

Jeepsafari Aruba

Jeepsafari's, duiken, zeilen, paardrijden en meer: bij Get your guide heb je de meeste keuze uit de leukste excursies!

Meer info

RIU Palace Aruba 

TIPWil jij onbezorgd genieten van een fijne vakantie op Aruba? En hou je van luxe? Dan is het 5-sterren RIU Palace echt een hotel voor jou! Het hotel is super de luxe en heeft een Ultra Al Inclusive formule. Dat is nog eens vakantie vieren zonder stress, heerlijk! Beoordeeld met een 8.3! Meer info & Direct boeken bij TUI!

Catamaran Snorkel Tour met lunch en open bar

TIPDe zon op je huid, je haren in de wind: deze snorkeltour met catamaran is fantastisch! De kapitein brengt je naar de mooiste snorkelspots. Heerlijk luieren op het dek, af en toe spring je in zee en zie je prachtige vissen. Na het snorkelen staat er een heerlijk drankje voor je klaar. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten! Beoordeeld met 4.5 uit 5.0! Meer info & Direct boeken!

Zoek je een voordelige vakantie naar Aruba? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
D-Reizen
Beach Check
D-Reizen

Columns Aruba

Bekijk het overzicht van de leukste columns over Aruba