Boca Grandi

Boca Grandi ligt aan de zuidoostkust van Aruba. Ten noorden van Boca Grandi bevindt zich Grapefield Beach en ten zuiden is Bachelors Beach gesitueerd. Boca Grandi wordt ook wel Boca Grandi Beach of Boca Grandi Strand genoemd. ‘Boca’ (Boka) is Papiaments en betekent ‘inham’. Met ‘grandi’ wordt ‘groot’ bedoeld. Boca Grandi is dus een grote inham (baai). Boca Grandi ligt vlak in de buurt van San Nicolas, de tweede stad van One Happy Island.

Anker Boca GrandiBij de toegang van Boca Grandi zie deze reusachtige anker. Leuk om hier even een foto te maken.

Hoe ziet Boca Grandi eruit?

Boca Grandi is een idyllische lagune met een hagelwit zandstrand en turquoise gekleurd oceaanwater. De baai heeft de vorm van een halve cirkel en het strandzand heeft een poedervormige structuur. Her en der op het strand liggen stenen en wordt het smetteloze zand onderbroken door groen struikgewas. Door het ontbreken van palmbomen, kent het 700 meter lange strand geen natuurlijke schaduwplekken. De toegang tot Boca Grandi wordt gemarkeerd door een kolossaal anker dat helderrood gekleurd is. Boca Grandi is niet alleen voor strandliefhebbers en kitesurfers een paradijs, voor zeeschildpadden is het een belangrijk zandstrand om te nestelen.

Lederschildpadden

De wereld telt zeven zeeschildpadsoorten, vier daarvan nestelen op de Arubaanse zandstranden:

De lederschildpad is de spectaculairste zeeschildpadsoort met hallucinerende afmetingen. Deze prehistorisch ogende zeereptielen kunnen namelijk meer dan twee meter lang worden met een gewicht van rond de achthonderd kilogram! Eagle Beach en Boca Grandi zijn de favoriete Arubaanse stranden voor lederschildpadden om eitjes af te zetten en dat doen ze al miljoenen jaren. Ondanks het feit dat Eagle Beach vandaag de dag één van de populairste Caribische toeristenstranden is, blijven lederschildpadden jaarlijks terugkomen om daar te nestelen.

Om te voorkomen dat de kwetsbare nesten op Eagle Beach vertrapt worden door toeristen, worden deze afgezet met hekken die roodwit gekleurd zijn. Als je geluk heb, ben je getuige van het uitkomen van de eitjes en kun je zien hoe de babyzeeschildpadjes zich letterlijk een weg banen over het strand naar de Caribische Zee. Op Boca Grandi vertoeven veel minder toeristen; hetgeen goed en slecht nieuws is voor de lederschildpadden. Het goede nieuws is dat er veel meer rust heerst, het slechte nieuws is dat deze afgelegen locatie stroperij aantrekkelijk maakt; hetgeen helaas nog aanwezig is op het Benedenwindse Eiland; ondanks het feit dat zeeschildpadden er sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw volledig beschermd zijn.

Privé of openbaar?

Boca Grandi is een openbaar strand.

Wat zijn de mogelijkheden bij Boca Grandi?

Zonnebaden, pootjebaden, wandelen, picknicken, strandjutten, kitesurfen en kitesurfspotten.

De zuidoostkust van Aruba wordt gekenschetst door hoge golven en sterke stromingen. Derhalve is het niet verstandig om aan deze kant van het ABC-eiland te gaan zwemmen. Boca Grandi is wél een kitesurfhotspot van Aruba die met name door veel locals wordt gebruikt om hun favoriete watersport te beoefenen. Zogezegd zijn de watercondities hier ruw en is het alleen verantwoord voor zeer ervaren kitesurfers om bij Boca Grandi hun kunsten vertonen.

Faciliteiten

Strandbarretje

Zijn er hotels bij Boca Grandi?

Bij Boca Grandi zijn geen hotels of resorts.

Bereikbaarheid

Boca Grandi is met een auto of taxi bereikbaar. Naar Boca Grandi leidt een onverharde weg.

RIU Palace Aruba

All Inclusive Hotel RIU Palace Aruba

Ultra all inclusive genieten in het luxe 5-sterren hotel RIU Palace. Heerlijk relaxen direct aan het strand!

Meer info

Reisgids Aruba

Reisgidsen over Aruba

Ga jij op vakantie naar Aruba? Met dit reishandboek kom je op de mooiste plekjes van het eiland!

Meer info

Auto huren op Aruba

Huurauto Aruba

Trek er lekker op uit met je huurauto en ontdek Aruba! Boek je huurauto bij Sunny Cars, een vertrouwd adres!

Meer info

Excursies Aruba

Jeepsafari Aruba

Jeepsafari's, duiken, zeilen, paardrijden en meer: bij Get your guide heb je de meeste keuze uit de leukste excursies!

Meer info

RIU Palace Aruba 

TIPWil jij onbezorgd genieten van een fijne vakantie op Aruba? En hou je van luxe? Dan is het 5-sterren RIU Palace echt een hotel voor jou! Het hotel is super de luxe en heeft een Ultra Al Inclusive formule. Dat is nog eens vakantie vieren zonder stress, heerlijk! Beoordeeld met een 8.3! Meer info & Direct boeken bij TUI!

Catamaran Snorkel Tour met lunch en open bar

TIPDe zon op je huid, je haren in de wind: deze snorkeltour met catamaran is fantastisch! De kapitein brengt je naar de mooiste snorkelspots. Heerlijk luieren op het dek, af en toe spring je in zee en zie je prachtige vissen. Na het snorkelen staat er een heerlijk drankje voor je klaar. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten! Beoordeeld met 4.5 uit 5.0! Meer info & Direct boeken!

Zoek je een voordelige vakantie naar Aruba? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
D-Reizen
Beach Check
D-Reizen

Columns Aruba

Bekijk het overzicht van de leukste columns over Aruba