>
Facebook Twitter
De beste aanbieders van vakanties naar Bonaire ArkeKras

Last Minutes Aruba

Aanbiedingen en Lastminutes naar Aruba
Dagelijks vind je op deze website de beste aanbiedingen en last-minutes tegen scherpe prijzen. Direct naar het overzicht!

Vervoer op Aruba

Ondanks het feit dat Aruba een relatief klein eiland is zijn de afstanden toch te groot om alles te belopen. Een gemotoriseerd voertuig is dus wel gewenst tijdens het verblijf op het Caribische eiland, maar je bent niet de enige weggebruiker, maar liefst 50.000 auto's bevolken het redelijk goed onderhouden Arubaanse wegennet.

Op Aruba wordt rechts gereden en zijn de internationale verkeersregels van kracht. De snelheidsbeperkingen worden in kilometers per uur aangegeven. Ook de afstanden worden in kilometers aangegeven. De Arubaanse rijstijl verschilt sterk met die van de Nederlandse en moet je bovendien altijd alert zijn op overstekende wilde ezels, geiten en varkens.

De niet-geasfalteerde wegen hebben het na zware regenpartijen vaak zwaar te verduren en behoeven veel onderhoud. Als het begint te regenen kunnen de wegen overigens spekglad worden. Het regenwater i.c.m. met het laagje stof zorgen voor een uiterst gladde substantie.

Autoverhuur

Op Aruba een auto huren maakt het mogelijk het eiland te verkennen zonder gebruik te hoeven maken van het openbare vervoer en brengt je ook op plaatsen die met het openbare vervoer niet bereikbaar zijn.

Autoverhuurbedrijven

Het is aan te bevelen om op Aruba een auto te huren zodat je onafhankelijk bent van het openbare vervoer. Tevens kun je met een stoere pick-up of Jeep het ruige Arikok Nationaal Park verkennen. *

Sunny Cars

Sunny Cars

Bij Sunny Cars huur je een auto volgens het all-in principe. En dat is wel zo fijn! Geen limiet op het aantal kilometers en alle verzekeringen en locale belasting zijn bij de huurprijs inbegrepen. En dat is nog niet alles. Binnen 7 dagen kan je kosteloos van je reservering afzien. Bovendien rekenenen zij geen boekingskosten. Dat is nog eens service! www.sunnycars.nl


EasyTerra

EasyTerra Autohuur

EasyTerra Autohuur Aruba is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. www.easyterra.nl


 

* Wilt u hier ook een vermelding? Meer informatie

De keuze van het type auto bepaalt uiteindelijk de mogelijkheden. Huur je een terreinauto dan is praktisch het gehele eiland bereikbaar. Valt de keuze op een normale auto dan zijn sommige delen van Aruba moeilijk begaanbaar. Op het vliegveld en in Oranjestad zitten de vertegenwoordigers van alle internationale en lokale autoverhuurbedrijven.

Op Aruba wordt bij veel autoverhuurbedrijven een minimale leeftijd van 23 jaar oud geëist en moet je tenminste twee jaar in het bezit zijn van een geldig internationaal rijbewijs. Mocht je verzeild raken bij een auto-ongeluk, neem dan direct contact op met de politie en laat een procesverbaal opmaken.

Taxi

De taxistandplaatsen bevinden zich bij het vliegveld en bij de grote hotels. Taxi’s op Aruba hebben geen meter, de ritprijzen staan vast. Op het vliegveld zijn de tarieven op een bord te lezen. Als je een taxi voor een paar uur afhuurt kan de chauffeur je naar de mooiste plekjes van het eiland brengen. Dit is een zeer aanbevelingswaardige manier om Aruba beter te leren kennen. Naast de reguliere taxi’s zijn er overigens ook bustaxi’s op Aruba.

Bus

De enige vorm van openbaar vervoer op Aruba is de bus. Overheidsbedrijf Arubus is verantwoordelijk voor het busvervoer op Aruba. Het bedrijf beschikt over 48 bussen die grote delen van het eiland bereikbaar maken. Het hoofdbusstation staat in Oranjestad en in San Nicolas is het tweede busstation van Aruba gelokaliseerd. Langs de zes rijroutes van Arubus staan verder tientallen bushaltes, herkenbaar aan de gele bordjes met als opschrift ‘bushalte’.

Fiets- en mountainbikeverhuur

Aruba met de fiets of mountainbike verkennen is aanbevelenswaardig. De meeste hotels en resorts stellen fietsen en mountainbikes ter beschikking van de gasten maar er zijn ook verschillende rijwielzaken en organisaties die tweewielers te huur aanbieden.

Scooters, bromfietsen en motoren huren

Op het zonnige Aruba is het natuurlijk heerlijk jezelf te vervoeren met een scooter, bromfiets of moter. De immer stralende zon maakt van het rijden op motor of scooter door het indrukwekkende en afwisselende landschap van Aruba een waar feestje.Er zijn op Aruba volop mogelijkheden om deze vervoersmiddelen te huren. Zelfs Harley Davidson liefhebbers kunnen op Aruba aan hun trekken komen, deze machines zijn ook te koop of te huur op het eiland.

Limousines

Aruba kent een uitbundig uitgaansleven dat aangevuld wordt met de glimmer en glamour van de talrijke casino’s. De ‘Rich & Famous’ verplaatst zich graag in chique (stretch) limousines. Maar deze fraaie bolides zijn ook te huur voor een onvergetelijk ritje waardoor je jezelf even waant in de wereld van de ‘Movie Stars’ en ‘Celebrities’.

Tram

Aruba wordt het eerste land in de Caribische regio met een tramlijn. De tram zal gaan rijden d.m.v. oplaadbare batterijen. Dit past helemaal in de visie van het parlement om het eiland in de toekomst volledig op duurzame energie te laten draaien. Het tramtraject krijgt een lengte van anderhalve kilometer en moet ervoor zorgen dat er een einde komt aan de verkeersproblemen rondom Oranjestad.

De tramlijn zal de terminal waar de cruiseschepen aanmeren gaan verbinden met de Caya Betico Croes, de belangrijkste winkelstraat van Oranjestad. Hierdoor wordt het mogelijk om het historische centrum van Oranjestad in de toekomst te gaan afsluiten voor het verkeer. Naar verwachting zal de tram eind 2012 gaan rijden.

Liften

Liften is op Aruba geen enkel probleem, op het moment dat je langs de weg loopt word je vaak al spontaan een lift aangeboden.

BoAruba

De Arubaanse autoriteiten zijn volop bezig met een stedelijk verbeteringsplan om o.a. de infrastructuur van het wegennet te verbeteren en daardoor de leefkwaliteit op het eiland te optimaliseren.

Zo zijn er vergevorderde plannen om een vierbaansweg aan te gaan leggen tussen Oranjestad en San Nicolas. Ook zal er een vierbaansringweg worden aangelegd rondom Oranjestad om de hoofdstad van Aruba verder te ontlasten.

Autogarages

Voor de aanschaf van nieuwe of tweedehands auto’s zijn er op Aruba een aantal autodealers van verschillende automerken (Mitsubishi, Nissan, Suzuki, Kia, Toyota, etc.) aanwezig. Vooral pick-ups en SUV’s van Japanse makelij zijn veel gevraagd. Je kunt uiteraard ook een auto zelf importeren en laten ontschepen in de haven van Oranjestad.

Daarnaast zijn er een flink aantal autobedrijven waar je voor een onderhoudsbeurt of autoschade terecht kunt. Er zijn ook specialistische bedrijven waar je de nodige auto-onderdelen en auto-accessoires kunt kopen.

Door het tropische klimaat op Aruba is een auto-airco geen overbodige luxe. Er zijn verschillende bedrijven die onderhoud verrichten aan auto-aircosystemen.

De auto’s op Aruba hebben het overigens zwaar te verduren en slijten hard. Een groot deel van de wegen is onverhard en veranderen na zware regenval in moeilijk begaanbare wegen. Het wegdek van de geasfalteerde wegen is doorgaans ook niet optimaal en kan gevaarlijk glad worden door grote hoeveelheden water en modder gedurende de regentijd.