Kuurcentra en wellness op Aruba

Als je op vakantie gaat naar Aruba, komt je tot volledige ontspanning! Op One Happy Island komen namelijk heel veel elementen samen die de menselijke gemoedstoestand goed doen. Enerzijds moet je dan denken aan de ideale natuurlijke omstandigheden (zon, zeelucht, oceaanwater, stranden, et cetera) en anderzijds aan het grote aanbod van kuurcentra en wellness!

Zon

Vrijwel iedere dag van het jaar schijnt de zon op Aruba. Deze ultieme hittebron zorgt ervoor dat de temperatuur op het Benedenwindse Eiland gemiddeld 28 graden Celsius is! Dat is uiteraard een fantastisch temperatuur, zeker als je bedenkt dat op Aruba immer een verkoelend briesje staat; de zogenaamde noordoostpassaat. Deze luchtstroom zorgt ervoor dat het op Aruba nooit klam en benauwd aanvoelt. De zon heeft wel twee kanten. Zonnewarmte voelt lekker aan, bovendien zorgt het zonlicht voor een mooie bruine huid. Daarnaast speelt het zonlicht een sleutelrol bij het aanmaken van vitamine D; een onmisbare vitamine. Maar de zon heeft ook een minder fraaie kant. Zonnestralen kunnen namelijk ook schadelijk zijn voor de huid en ogen. Vermijd daarom altijd het heetste moment van de dag; deze heetste periode ligt rond het middaguur. En als je de zon ingaat, smeer dan immer de onbedekte huid in met zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor. Zet bovendien altijd een zonnebril op als je de zon ingaat! 

Zonnen op strand ArubaGenieten van de zon op het strand van Aruba.

Zeelucht

Veel Nederlanders en Belgen wonen in stedelijke gebieden. Dat heeft uiteraard veel voordelen, maar ook enkele nadelen. De lucht is namelijk niet zo gezond. Zo hebben veel steden bij tijd en wijle te maken met hardnekkige smog. Hoe anders is de situatie op Aruba! Op het ABC-eiland hebben we te maken met zuiver zeelucht! In de wijde omgeving van Aruba bevindt zich geen (zware) industrie, dus de aanstromende wind/lucht is heel rein! Door het zeezout heeft de lucht bovendien een zilte zoutsmaak. Super!

Ocaanwater

Aruba ligt in het zuiden van de Caribische Zee. De Caribische Zee is een kraakhelder oceaan met een aangename temperatuur: het gemiddelde onderwaterzicht bedraagt 30 meter met een gemiddelde zeewatertemperatuur van 27 graden Celsius! Dit zijn natuurlijk fantastische waardes; daar wordt iedereen heel blij van!

Stranden

De stranden van Aruba zijn wereldberoemd. De Arubaanse stranden worden ieder jaar verkozen tot één van de mooiste stranden van de hele wereld. Dat is ook volkomen terecht. De stranden zijn hagelwit en bovendien van een verfijnde structuur. Mensen die op strand gaan liggen, komen volledig tot rust!

Kuurcentra en wellness

Naast de bovengenoemde natuurlijke rustgevers, zijn er op Aruba een aantal kuurcentra en wellness. In de Caribische archipel wordt overigens vaker gesproken over SPAS. SPA staat voor de Latijnse woorden ‘Sanus Per Aquam’ hetgeen ‘gezondheid is in het water’ betekent. Nederlanders en Belgen denken bij het woord ‘Spa’ eerder aan het zuivere bronwater dat wordt opgepompt uit de Belgische Ardennen. Vrijwel alle hotels & resorts op Aruba zijn in het bezit van fantastische SPAS. 

Tweeduizend jaar 

Het kuren kent een lange geschiedenis. Zo lieten de Romeinen zich 2000 jaar geleden al onderdompelen in heilzaam water! In de loop van de tijd zijn er oneindig veel kuurmogelijkheden en therapieën bijgekomen. Ook in de Caribische archipel zijn unieke behandelingsmethodes ontstaan waarbij veelal lokale producten worden gebruikt zoals aloëvera, speciale zouten en tropische vruchten.

RIU Palace Aruba

All Inclusive Hotel RIU Palace Aruba

Ultra all inclusive genieten in het luxe 5-sterren hotel RIU Palace. Heerlijk relaxen direct aan het strand!

Meer info

Reisgids Aruba

Reisgidsen over Aruba

Ga jij op vakantie naar Aruba? Met dit reishandboek kom je op de mooiste plekjes van het eiland!

Meer info

Auto huren op Aruba

Huurauto Aruba

Trek er lekker op uit met je huurauto en ontdek Aruba! Boek je huurauto bij Sunny Cars, een vertrouwd adres!

Meer info

Excursies Aruba

Jeepsafari Aruba

Jeepsafari's, duiken, zeilen, paardrijden en meer: bij Get your guide heb je de meeste keuze uit de leukste excursies!

Meer info

RIU Palace Aruba 

TIPWil jij onbezorgd genieten van een fijne vakantie op Aruba? En hou je van luxe? Dan is het 5-sterren RIU Palace echt een hotel voor jou! Het hotel is super de luxe en heeft een Ultra Al Inclusive formule. Dat is nog eens vakantie vieren zonder stress, heerlijk! Beoordeeld met een 8.3! Meer info & Direct boeken bij TUI!

Catamaran Snorkel Tour met lunch en open bar

TIPDe zon op je huid, je haren in de wind: deze snorkeltour met catamaran is fantastisch! De kapitein brengt je naar de mooiste snorkelspots. Heerlijk luieren op het dek, af en toe spring je in zee en zie je prachtige vissen. Na het snorkelen staat er een heerlijk drankje voor je klaar. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten! Beoordeeld met 4.5 uit 5.0! Meer info & Direct boeken!

Zoek je een voordelige vakantie naar Aruba? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
D-Reizen
Beach Check
D-Reizen

Columns Aruba

Bekijk het overzicht van de leukste columns over Aruba