Onderwatertochten

Aruba kent niet alleen fantastische stranden, het heeft ook een schitterende onderwaterwereld. De koraalriffen van One Happy Island vormen de natuurlijke habitat van tal van boeiende vissen en andere zeedieren. Als klap op de vuurpijl is Aruba voor liefhebbers van historische wrakken (schepen en vliegtuigen) de absolute Caribische topbestemming. Om daar van te genieten kun je gaan sportduiken of snorkelen, maar daarnaast zijn er nog veel meer manieren om de maritieme wereld van het Benedenwindse Eiland te ontdekken. Zo kun je aan boord stappen van een glasbodemboot, semi-duikboot of echte duikboot. Daarnaast kun je een onderwaterwandeling maken op de vloer van de oceaan. Tot slot kunnen de koraalriffen en diens bewoners voor liefhebbers ontsloten worden middels SNUBA, SASA en SASY.

Glasbodemboot

Aan boord van een glasbodemboot wordt je huidje gebruind terwijl je ogen worden getrakteerd op het maritieme leven. Zo is op een droge manier kennis te maken met de boeiende onderwaterwereld van Aruba.

Semi-duikboot

De Seaworld Explorer Semi-Submarine is zoals de naam al doet vermoeden een semi-duikboot. Doordat het deel van het schip (ongeveer 1,5 meter) dat onderwater ligt, is voorzien van panorama ramen is het alsof je jezelf waant in een levensgroot aquarium. Op deze manier trekken de meest wonderbaarlijke vissen aan je voorbij, terwijl je in de zon zit en verkoeling krijgt van de noordoostpassaatwind. De Seaworld Explorer Semi-Submarine is ontwikkeld in Australië voor de verkenning van het Groot Barrièrerif (Great Barrier Reef). Het Groot Barrièrerif is met een lengte van 2.600 kilometer het grootste koraalrif van de wereld.

Duikboot 

De Atlantis Submarine is een echte duikboot. Het sigaarvormige schip is door de scheepvaartinspectie goedgekeurd, duikt tot 50 meter diepte en biedt plaats aan zesenveertig passagiers. Tijdens de tocht maak je kennis met het prachtige koraal van Aruba en de scheeps- en vliegtuigwrakken. Een duik met de Atlantis Submarine duurt ongeveer 1 uur en 50 minuten. Om bij de duikboot te komen, moet eerst een tochtje gemaakt worden met soort veerbootje, de SubSeeker. Kinderen moeten minimaal 90 centimeter lang en 4 jaar oud zijn, om een tochtje te mogen maken met de duikboot.

Onderwaterwandeling 

Sea Trek Underwater Helmet Walk is de ultieme mogelijkheid om je één te voelen met de onderwaterwereld van Aruba. Nadat je eerst uitgebreide instructies hebt gekregen, krijg je een speciale helm op en daal je onder begeleiding via een ladder af naar de zeebodem. Op de zeebodem kun je vervolgens een wandeling maken terwijl de helm via een speciaal ponton met een slang van lucht wordt voorzien. De onderwaterwandeling vindt plaats op een speciaal 114 meter lang parcours op een diepte van 6 meter. Er is zelfs een speciaal onderwatercafé gebouwd waar je zo uit het handje de vissen kunt voeren. Voor Sea Trek Underwater Helmet Walk hoef je geen duikervaring te hebben en is al mogelijk van een leeftijd van 8 jaar.

SNUBA

SNUBA is de combinatie tussen snorkelen (snorkeling) en duiken (scuba). Het gepatenteerde woord SNUBA is ook op die manier opgebouwd: SN-orkeling + Sc-UBA. SNUBA overbrugt het gat tussen snorkelen en duiken. De SNUBA-duiker staat met een 6 meter lange luchtslang in verbinding met een duikfles die aan het wateroppervlakte meedrijft. Je hebt geen duikervaring nodig voor SNUBA. Het is wel een watersport waarbij de natuurelementen ideaal moeten zijn, dus stabiel weer en rustig zeewater. 

SASA

SASA staat voor Supplied Air Snorkeling for Adults. SASA is een veilige manier van snorkelen voor volwassenen die van de wonderschone Arubaanse onderwaterwereld willen genieten, maar zich niet helemaal op hun gemak voelen met alleen een snorkeltje. Bij SASA blijven de snorkelaars aan het wateroppervlakte met een constante luchttoevoer vanuit een op de rug meegedragen persluchtfles.

SASY

SASY staat voor Supplied Air Snorkeling for Youth. SASY is een veilige manier van snorkelen voor kinderen vanaf een leeftijd 5 jaar. Bij SASY blijven de kinderen aan het wateroppervlakte, maar hebben geen hinder van ‘lekkende snorkels’, ze worden namelijk constant voorzien van lucht via een klein persluchtflesje dat ze op hun rug meedragen.

RIU Palace Aruba

All Inclusive Hotel RIU Palace Aruba

Ultra all inclusive genieten in het luxe 5-sterren hotel RIU Palace. Heerlijk relaxen direct aan het strand!

Meer info

Reisgids Aruba

Reisgidsen over Aruba

Ga jij op vakantie naar Aruba? Met dit reishandboek kom je op de mooiste plekjes van het eiland!

Meer info

Auto huren op Aruba

Huurauto Aruba

Trek er lekker op uit met je huurauto en ontdek Aruba! Boek je huurauto bij TUI Cars, een vertrouwd adres!

Meer info

Excursies Aruba

Jeepsafari Aruba

Jeepsafari's, duiken, zeilen, paardrijden en meer: bij Guide And Go heb je de meeste keuze uit de leukste excursies!

Meer info

RIU Palace Aruba 

TIPWil jij onbezorgd genieten van een fijne vakantie op Aruba? En hou je van luxe? Dan is het 5-sterren RIU Palace echt een hotel voor jou! Het hotel is super de luxe en heeft een Ultra Al Inclusive formule. Dat is nog eens vakantie vieren zonder stress, heerlijk! Meer info & Direct boeken!

Catamaran Snorkel Tour met Lunch

TIPDe zon op je huid, je haren in de wind: deze snorkeltour met catamaran is fantastisch! De kapitein brengt je naar de mooiste snorkelspots. Heerlijk luieren op het dek, af en toe spring je in zee en zie je prachtige vissen. Na het snorkelen staat er een heerlijke lunch voor je klaar. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten! Meer info & Direct boeken!

Zoek je een voordelige vakantie naar Aruba? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
Kras
D-Reizen

Columns Aruba

Bekijk het overzicht van de leukste columns over Aruba