Duiken op Aruba Koraalrifvissen Duiklocaties Wrakken Duikscholen & duikshops

Wrakken

De grootste onderwaterattracties van Aruba vormen de wrakken van vliegtuigen en historische schepen. One Happy Island is dé topbestemming voor het wrakduiken in de Caribische archipel. Het grootste scheepswrak van de Cariben, de Antilla, rust op de Arubaanse oceaanbodem.

Wrakken van Aruba overzicht

  gezonken gem. diepte (m)
SS California wrak 1912 12
Antilla wrak 1940 17
Pedernales wrak 1942 8
Jane Sea wrak (Jane C wrak) 1988 25
Debbie II wrak 1992 22
Pilot boat wrak  - 6
Tugboat wrak  - 20
Star Gerren wrak 2000 21
Arashi vliegtuigen wrakken  - 10
Sonesta vliegtuigen wrakken  - 12
Benno D  -  -

SS California wrak

Rond dit bijna 100 jarige schip gaat het verhaal dat het de noodsignalen van de beroemde Titanic ontving, maar niet tot actie overging. Omdat dit wrak aan de noordwestzijde van Aruba ligt, is het alleen geschikt voor gevorderde duikers. Maximale diepte van het wrak; 14 meter.

Antilla wrak

Een wrakduik maken naar de in de Tweede Wereldoorlog gezonken Duitse vrachtvaarder de Antilla, lokaal ook wel het ‘Spookschip’ genaamd, is een must voor de ware wrakduikliefhebber. Het schip (bouwjaar: 1939) werd gebruikt om Duitse U-boten te bevoorraden, maar werd aan het begin van de oorlog in beslag genomen. Kapitein Schmidt heeft vervolgens het schip laten zinken nadat de bemanning (46 man) van boord was. Het is het grootste scheepswrak in het gehele Caribische gebied met een lengte van 130 meter.

Snorkelen bij Antilla Scheepswrak op Aruba met Guide and Go

TIPSnorkeltour dolfijnen en Antilla Scheepswrak

Om het Antilla scheepswrak te zien hoef je niet perse te duiken. Omdat het scheepswrak voor een deel aan de oppervlakte van de oceaan ligt is het wrak ook te zien tijdens het snorkelen. Bijvoorbeeld tijdens een snorkeltour bij Viator. Je gaat dan met een catamaran naar de beste snorkelplekken van Aruba en één van de locaties waar je naar toe vaart is het Antilla scheepswrak. En wie weet zie jij onderweg wel dolfijnen! De tour duurt drie uur en een lunch, open bar en snorkelmateriaal zijn inclusief. Boek deze tour tijdig en online zodat je zeker bent van een plek wanneer het jou uitkomt.Meer info & boeken

Het enorme gevaarte is in tweeën gebroken en ligt ongeveer op 18 meter diepte. Een gedeelte van het wrak steekt boven het wateroppervlakte uit. Het scheepswrak is begroeid met koraal en sponsen en vormt de behuizing en leefomgeving van tal van schitterende vissen. Door haar gedeeltelijke oppervlakkige ligging is dit wrak ideaal voor de beginnende wrakduikers. Maximale diepte van het wrak; 18 meter.

Pedernales wrak

De Pedernales was een olietanker die tijdens de Tweede Wereldoorlog is getorpedeerd door een Duitse onderzeeboot. Het schip werd vol geraakt in het middenstuk. Later in de oorlog hebben Amerikanen de voor- en achterkant van de Pedernales eraf gesloopt en versleept naar Amerika om er daar een ander schip van te maken die ingezet werd bij de landing in Normandië. De olieraffinaderij op Aruba was van groot belang voor de geallieerden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het grootste deel van de vliegtuigbrandstof kwam van het Caribische eiland af. In 1940 werden grote aantallen Engelse en Schotse troepen op Aruba gelegerd om de raffinaderij te beschermen. In 1942 werden zij vervangen door maar liefst 1.000 Amerikaanse soldaten. De Amerikanen zijn ook daadwerkelijk getest. Duitse duikboten hebben in totaal vijf olietankers getorpedeerd, waaronder dus de Pernales, en de olieraffinaderij beschoten. Maximale diepte van het wrak; 11 meter.

Jane Sea wrak

De Jane Sea (Jane C) is een schip dat bewust tot zinken is gebracht in 1988. De Jane Sea was een Engels vrachtschip en is nu het meest intacte scheepswrak van Aruba. Het 75 meter lange wrak staat fier rechtop op de zanderige bodem en leent zich goed om prachtige foto’s te maken. Veel mensen beschouwen het Jane Sea wrak als het mooiste wrak van Aruba. Het wrak ligt wel in een gebied waar een sterke stroming kan staan, maar voor geoefende sportduikers moet dat geen probleem zijn. Rond het wrak leven veel vissen zoals barracuda’s en murenen. Maximale diepte van het wrak; 30 meter.

Column: Aruba: wrakduikers paradijs!

"Aruba is namelijk dé topbestemming voor het wrakduiken in de Caribische regio. Op de Arubaanse zeevloer liggen ongeveer twintig vliegtuig- en scheepswrakken die voor sportduikers toegankelijk zijn. Het meest tot het verbeelding sprekende wrak van Aruba is de Antilla..."Lees column

Debbie II wrak

De Debbie II is een olieschip dat bewust tot zinken is gebracht in 1992. Dit wrak zorgt ervoor dat het Malkok rif extra aantrekkelijk wordt voor grote scholen vissen. Maximale diepte van het wrak; 20 meter.

Pilot boat wrak

Een 12 meter lang scheepswrak. Maximale diepte van het wrak; 12 meter.

Tugboat wrak

Star Gerren wrak

De Star Gerren is een olieschip van 60 meter dat bewust tot zinken is gebracht in 2000 ter hoogte van Hadicurari. Maximale diepte van het wrak; 12 meter.

Arashi vliegtuigen wrakken

Twee vliegtuigen die bewust zijn afgezonken. Het gaat om een Lockheed Lodestar en een Beechcraft. Maximale diepte van de wrakken; 15 meter.

Sonesta vliegtuigen wrakken

Twee vliegtuigen die bewust zijn afgezonken. Het gaat om een Covair 240 vrachtvliegtuig en een Beech 18. De Covair 240 brak in drie stukken tijdens de orkaan Lenny in 1999. Na die gebeurtenis heeft men de Beech 18 laten afzinken. Maximale diepte van de wrakken; 30 meter.

Benno D

Benno D is een wrak dat op het Tiere Reef ligt. Het wrak ligt op een diepte van 37 meter en is daarmee een prima uitdaging voor de gevorderde duikers. Maximale diepte van het wrak; 37 meter.

RIU Palace Aruba

All Inclusive Hotel RIU Palace Aruba

Ultra all inclusive genieten in het luxe 5-sterren hotel RIU Palace. Heerlijk relaxen direct aan het strand!

Meer info

Reisgids Aruba

Reisgidsen over Aruba

Ga jij op vakantie naar Aruba? Met dit reishandboek kom je op de mooiste plekjes van het eiland!

Meer info

Auto huren op Aruba

Huurauto Aruba

Trek er lekker op uit met je huurauto en ontdek Aruba! Boek je huurauto bij Sunny Cars, een vertrouwd adres!

Meer info

Excursies Aruba

Jeepsafari Aruba

Jeepsafari's, duiken, zeilen, paardrijden en meer: bij Get your guide heb je de meeste keuze uit de leukste excursies!

Meer info

RIU Palace Aruba 

TIPWil jij onbezorgd genieten van een fijne vakantie op Aruba? En hou je van luxe? Dan is het 5-sterren RIU Palace echt een hotel voor jou! Het hotel is super de luxe en heeft een Ultra Al Inclusive formule. Dat is nog eens vakantie vieren zonder stress, heerlijk! Beoordeeld met een 8.3! Meer info & Direct boeken bij TUI!

Catamaran Snorkel Tour met lunch en open bar

TIPDe zon op je huid, je haren in de wind: deze snorkeltour met catamaran is fantastisch! De kapitein brengt je naar de mooiste snorkelspots. Heerlijk luieren op het dek, af en toe spring je in zee en zie je prachtige vissen. Na het snorkelen staat er een heerlijk drankje voor je klaar. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten! Beoordeeld met 4.5 uit 5.0! Meer info & Direct boeken!

Zoek je een voordelige vakantie naar Aruba? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
D-Reizen
Beach Check
D-Reizen

Columns Aruba

Bekijk het overzicht van de leukste columns over Aruba